Експолицайка осъди съседка да й плати 8400 лв. за обидите “грозно туловище”, “краво”...

30 юли 2011 00:16   6 коментара   17091 прочита

Бившата служителка в ОДП - Благоевград Анастасия Миладинова, която в момента е деловодителка в ДАНС, успя да осъди 69-годишната си комшийка в жк “Запад” Петрана Цанкова Иванова за обидите “грозно туловище”, “краво” и “чумо”, както и за клеветата, че живее с бивш пандизчия и получавала с фалшиви декларации помощи за отопление.

Благоевградският районен съдия Мирослава Йорданова реши делото с обществено порицание за скандалджийката и глоба 8400 лв., които тя трябва да плати на съседката си като обезщетение за тормоза, неимуществени вреди, такси и разходи по делото.

Двете жени делят обща стълбищна площадка и започнали свадите преди години, но през септември 2008 г., след една молба на Анастасия до Петранка да си премести дограмата от мазето, за да може да влезе в своето, подсъдимата се нахвърлила върху полицайката с думите “дебелано грозна, чумо, туловище, краво, как те търпи мъжът ти, но нали е затворник, ще те търпи, нищо, че на човек не приличаш”.

Два месеца по-късно бойката съседка пратила жалба до министъра на вътрешните работи, в която наклеветила Анастасия, че писала долни доноси срещу нея и използвала служебното си положение на служител в РПУ, за да урони авторитета и достойнството й.

Защо не разследват Анастасия Миладинова, която живее на съпружески начала с Валентин Миров, който е лежал 2 пъти за побоища и кражби в затвора в Бобов дол, как така човек като нея има допуск до секретна информация, риторично питала съседката.

Проверка в съдебното досие на Миров обаче установява, че той никога не е бил затворник, а Миладинова никога не е подавала молби за отопление и за 14 г. в ОД на МВР, където работи до 2005 г., за професионални успехи е награждавана 3 пъти. Тези факти доведоха до присъдата, която е в сила от 8 юли 2011 г., тъй като Иванова не е обжалвала в Окръжен съд.

Осъдената е собственик на фирма ЕТ “Орхидея-Петрана Иванова” и държи павилион на общинския пазар в Благоевград.


Още за: А. Миладинова   съд   обида   Още от: Крими

Принтирай статия
6 коментара
30 Юли 2011 09:30 | братовчед
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Браво Ася, заслужи си го дъртата изкуфелница!
Такива трябва да ги заключват, не да ги съдят с глоби!
Поне един път правосъдието да вземе правилно решение в тази държава!


30 Юли 2011 12:54 | Фичо
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

..абе това си е малко, пресилено, ! В Германия за обида на полицай като длъжностно лице, дават по 2/3000 евро глоба....! Нещо ми намирисва работата... А, че въпросната дама си го е търсила- в това не се съмнявам!!!


31 Юли 2011 07:54 | САНДАНСКИ
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

АКО Я БЕШЕ ПРЕБИЛА ЩЯХА ДА ТЕ ОСЪДЯТ ЗА ДРЕБНО ХОЛИГАНСТВО - ЗА ДРУГИЯ ПЪТ СИ ПОМИСЛИ У НАС ТАКИВА СА ЗАКОНИТЕ - ИНДИАНСКИ . ПРИЛАГАМЕ ЗАКОНА КАКТО ИЗНАСЯ НА С ЪДИАТА ИЗМАМНИК


01 Август 2011 11:03 | МОЛЯ ???
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

"Благоевградският районен съдия Мирослава Йорданова реши делото... "
В-к Струма не писа ли преди 7 - 8 месеца, че въпросната съдийка ще се мести?
Мирослава Йорданова не трябваше ли да е преместена вече в Перник, или някъде другаде? Много интересен е начина, по който тази си пише мотивите - напълно непрофесионално, за да не кажа нещо друго. Срам е за гилдията. Колеги, как я търпите да ви уронва престижа?


01 Август 2011 15:10 | КМЕТА
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

БРАВО АСЯ !!! МНОГО СИ ГОТИНА ! ТРЯБВАЛО Е ДА Я ОДРЪНКАШ ПОВЕЧЕ, НО ТИ СИ БЛАГОРОДНА И ДОБРА.


01 Август 2011 15:56 | съсед
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Браво, Ася! Малко и е на лудата!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар