Екшън в Окръжен съд Благоевград с участието на знаковите ъндърграунд-фигури от Сандански Саботана и Фараона

18 ноември 2019 12:32   3 коментара   73483 прочита


На истински екшън станахме свидетели по време на днешното заседание по делото за опит за убийство на санданчанина Димитър Саботанов, по-известен с прякора Саботана. В качеството си на обвиняем е Веселин Бориков - Малкия Фараон. Днес, в присъсътвието на двамата, както и на техните защитници, бяха изгледани видеозаписите от злополучната нощ на август 2017 година, когато Саботана бе тежко ранен с нож.

Истинско меле с участието на много хора се видя на записа от коридора пред тоалетните на дискотека "Масса" в санданското село Поленица. Видяното не бе коментирано от страните и защитниците им, нито от държавното обвинение и съдебния състав. По делото бяха разпитани много свидетели, а на следващото заседание ще бъдат изслушани и експерти, след което съдът ще произнесе присъдата си.

Кой от двамата казва истината? Ищец е пострадалият Саботанов, който твърди, че Бориков го нападнал с нож преди две години. Лекарите от санданската болница спасиха живота му, след като бе получил 5 прободни рани в областта на гърдите. От друга страна Фараона заявява под клетва в съдебна зала, че няма нищо общо с раняването на Саботана.

И двамата се изкарват невинни жертви и дори се кълнат, че не се познават лично и нямат вражда. Покрай скандалното дело, Веселин се сдоби и с още едно обвинение - за сплашване на свидетели на Саботанов и защитника му - адвокат Медарова. Саботана пък излежава присъда в софийския затвор по друго престъпление. Какво ще реши съда след като чуе мнението и на експертите, предстои да разберем. Очаквайте подробности от следващото заседание по делото.

П. Пенева


Още за: заседание   опит   убийство   Още от: Крими

Принтирай статия
3 коментара
20 Ноември 2019 18:07 | 1111
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Смешници


20 Ноември 2019 18:09 | Байко
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тази отрепка сега му е много добре. 11г идеално


21 Ноември 2019 14:56 | Сандански
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Какво занимавате хората с такива отрепки. Какъв ъндърграунд какви 5 лева единия жена му я ярат секи ден другия живее в панелка с дебелата му майка и грозния му брат..... Смешки. Ком
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар