Ексфутболистът М. Метушев отново в съда за жестокото убийство на приятеля си Кр. Колджиев-Дзъмбо от Гоце Делчев. Започна разпит на свидетели

17 декември 2019 10:51   2 коментара   8369 прочита


Ексфутболистът Марио Метушев отново застана на подсъдимата скамейка в Окръжен съд- Благоевград за жестокото убийство на най- добрия си приятел Красимир Колджиев- Дзъмбо. В момента тече разпит на свидетели по случая. Припомняме, че 40- годишният бивш футболист Марио Метушев бе обвинен за извършено умишлено убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Обвиняемият е от Гоце Делчев.

От дете познавал Красимир Колджиев- Дзъмбо, с когото били приятели. Преди години, двамата започнали продажба на нарязан тютюн. През януари 2018г. Метушев поискал от Колджиев да пътуват заедно за Шумен, където да закарат 100 килограма от този вид акцизна стока. За целта обвиняемият следвало да шофира „пилотен“ автомобил, а приятелят му да превози стоката с втора кола. След като получил отказ да извършват намисленото от него, Метушев тръгнал сам. По пътя бил спрян за проверка, а след това задържан по образувано срещу него досъдебно производство, приключило със споразумение. Наложено му било наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години с петгодишен изпитателен срок.

След престоя в ареста, Метушев се прибрал в Гоце Делчев, като у него се зародило подозрение, че е бил предаден на полицията си от приятеля си Красимир Колджиев- Дзъмбо. По време на мюсюлманския празник Байрям през 2018г. Дзъмбо и Метушев се срещнали в местно заведение, пили и разговаряли. По- късно Колджиев поканил приятеля си на гости. Към двамата се присъединили К. Р и майката на Колджиев. В следобедните часове, двамата останали сами и гостенинът започнал да обвинява приятеля си, че го е предал на полицията.

Между тях възникнал спор, при който обвиняемия взел кухненски нож от масата и въпреки съпротивата на Колджиев, му нанесъл удари по тялото. Вследствие на дълбоките наранявания в областта на гърдите, довели до остра кръвозагуба, пострадалият паднал по гръб на пода. Майката на Колджиев заварила Марио да го притиска с колене и да му нанася удар с нож по тялото.

Жената предприела действия, за да отмести Метушев от сина си. В един момент, когато Марио Метушев видял пострадалия да се отпуска, започнал да нанася удари с ножа и по себе си.

При пристигане на полицейски служители, бил извикан и екип на спешна медицинска помощ, който констатирал смъртта на Колджиев, по тялото на когото, след съдебномедицинска експертиза за установени 97 прободно-порезни наранявания. От 26.06.2018г. обвиняемият Марио Метушев е с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Очаквайте подробности.

К.Тодоров


Още за: марио метушев   футблист   дело   Още от: Крими

Принтирай статия
2 коментара
18 Декември 2019 10:12 | бълхата
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

АЗ СИ РЪЧКАМ МЕРЦЕДЕС СЕВДО


11 Февруари 2020 09:17 | въшката
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

А неговите дълбоки рани от къде са? Защо не се споменават, че с такава дълбочина не може да се самонарани. Измишльотини! Tова е братска вражда и майката прикрива другия син.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар