Дясната ръка на Хамстера - К. Балабанов, изваден от комфорта на жилището и вкаран в ареста

18 юли 2011 00:02   2 коментара   24546 прочита

Състав на Кюстендилски окръжен съд, председателстван от съдия Татяна Костадинова, вкара в ареста 27-годишния Константин Балабанов от Рила, станал известен като дясната ръка на мозъка на "Наглите" Антон Петров-Хамстера.

Рилчанинът е разследван като организатор на един от най-големите канали за крадени автомобили от Западна Европа. Негово дело са кражбите на много луксозни коли, както и скъпа селскостопанска и строителна техника, която в повечето от случаите струва два-три пъти повече от луксозните коли, коментираха от държавното обвинение.

Представете си - крадеш багер или кран, или нещо такова, и го прекарваш през границата, коментираха от прокуратурата. В схемата на Балабанов се крадяли само луксозни или скъпи лизингови коли, след което те преминавали няколко граници и сменяли няколко собственици, за да се изгубят дирите им.

Досега Балабанов беше с мярка "домашен арест", но с напредването на разследването и събирането на все повече доказателства се наложи да поискаме промяна на мярката му, каза прокурор Владимир Мицов.

Освен скъпи коли групата под ръководството на Константин Балабанов прилагала същата схема и по отношение на селскостопанска и строителна техника. В документите по разследването е вписано и депо за крадени автомобили в изоставена къща в Рила, в която освен джипове имало и скъпоструваща строителна техника.

Разработката носи кодовото име "Бала", а при един от обиските в имот, собственост на Били, той предал доброволно чанта с документи на сина си Константин. Сред конфискуваните книжа има десетки ксерокопия на лични документи на български и чужди граждани, както и копия на талони на луксозни автомобили, сред които "Порше Карера", пет луксозни БМВ Х5 и аудита. Сред документите е и запис на заповед, издадена на мъж от Рила, който се задължава да върне в определен срок дадени му назаем 2000 евро. Сред откритите книжа има и ксерокопие на документ с данни на фирма, регистрирана в Молдова.


Още за: К. Балабанов   съд   арест   Още от: Крими

Принтирай статия
2 коментара
20 Юли 2011 10:14 | испанец
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Представете си - крадеш багер или кран, или нещо такова, и го прекарваш през границата, коментираха от прокуратурата. а кажете как е минал границата? тожа да не е детска игра4ка?


15 Март 2013 10:49 | адв.марковскиоба
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

обади се, мога да помогна




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар