Двама от симитлийското село Сенокос на съд за ...11 корена канабис

16 май 2021 07:11   6 коментара   4949 прочита


Районна прокуратура – Благоевград предаде на съд М. Х. (на 38 години) и Н. А. (на 21 години) по обвинение за извършени от тях престъпления  

През м. април 2020 г., на обезлесен участък, в близост до къщите в махала „Калайджиевци”, в района на с. Сенокос, община Симитли, обвиняемият М. Х. засял 11 растения от рода на конопа. Мястото било заобиколено от ниско растяща папрат и широколистни дървета, което създавало естествено укритие за извършване на престъплението. 

В продължение на няколко месеца М. Х. и Н. А. ги отглеждали, като поливали почвата около тях. Използвали бидон и маркуч, а водата вземали от гьол, изграден в намиращото се наблизо дере. Обвиняемите водели активна комуникация помежду си, често пътували до въпросния участък с автомобили. Това се потвърждава и от справки за трасиране на комуникатор с мобилните им номера, ползвани в клетката на местопрестъплението. С полаганите за растенията грижи те целели бърз растеж и високоефективен добив. 

На 09. 10. 2020 г., след постъпила информация за извършвана незаконна дейност, полицейските служители пристигнали на участъка. По същото време обвиняемите били там, като оглеждали растенията и коментирали на висок тон, че са „хубави и вече са готови“. 

При задържането им те заявили, че пушат марихуана и растенията са за лична употреба. 

В хода на претърсването на ползвания от М. Х. автомобил м. „Ленд Ровър Дискавъри“ било намерено прозрачно найлоново пликче със суха зелена тревиста маса. При тестването й с полеви наркотест тя реагирала положително на канабис. Същият наркотик бил открит и у Н. А., който го държал в помещение на обитаваната от него къща в гр. Симитли. 

По време на разследването е било установено, че иззетият растителен материал по морфологични белези и химичен състав, представлява марихуана със съдържание на активен наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол 15, 9 %. Общата му маса в сухо състояние за цялата засята площ е 2 643, 63 грама. Стойността на наркотичните растения, отглеждани от двамата обвиняеми, възлиза на 15 861, 78 лева. 

Понастоящем обвиняемите М. Х. и Н. А. са с мерки за неотклонение „гаранция в пари“ в размер на по 500 лева за всеки, като им е наложена забрана да напускат пределите на страната без разрешение на прокурор. 

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото. 

Петя Георгиева 

 


Още за: двама съд канабис   Още от: Крими

Принтирай статия
6 коментара
16 Май 2021 07:29 | Браво
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ами не е лошо че са хванати. Но дилърите кога. Затворете чадъра.


16 Май 2021 09:58 | Симитли
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Е са шо ки пушим.


16 Май 2021 14:11 | Картел де Плажа Нова Гене
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ки идвате у града бре Симитли


16 Май 2021 14:23 | Пффф
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Аман! Вземете свършете нещо наистина полезно, на такива кокошкарски акции!
Мангалите кога ще се обуздаят?!?! Депутати и чиновници кога ще видим по затворите?!?!


16 Май 2021 14:23 | ееее
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

К. У. Р. за тоя, дето ги е издал!


17 Май 2021 01:06 | КТБ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Посяли 11 семки ... какво престъпление само
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар