Двама маскирани напръскаха със спрей, повалиха и биха собственика на кафене Д. Иванов

29 август 2011 00:16   2 коментара   14707 прочита

Изчезнаха с дневния оборот

Кюстендилският бизнесмен Димитър Иванов бе нападнат и обран в петък късно вечерта, докато се прибирал в дома си.

Взет е дневният оборот на кафенето, което държи в кв. "Запад" на областния център. Двама с черни маски на главата го нападнали пред входа на блока, в който живее. Те издебнали Иванов, докато отключва входната врата на блока, напръскали го със сълзотворен спрей, а след това му нанесли и множество ритници и юмруци, за да отслабят съпротивата му. Освен парите от оборота, от бизнесмена е задигната и мъжка спортна чанта, в която заедно с парите били личните документи и мобилният телефон на Иванов. Инцидентът е станал около 22 часа. Малко след като бил обран, Иванов се добрал до жилището си, откъдето се обадил в полицията.

Мястото на инцидента малко по-късно е посетено от дежурна група на Криминална полиция. Работата по издирването на извършителя на грабежа продължава, каза началникът на РУП - Кюстендил Росен Райчев.

Криминалистите разследват няколко версии, една от които е, че близки до бизнесмена са извършители на обира. Втората версия, по която работят, е, че редовни клиенти, често посещаващи кафенето, са автори на дръзкия обир, тъй като били наясно с оборотността на заведението.


Още за: Д. Иванов   нападение   кражба   Още от: Крими

Принтирай статия
2 коментара
29 Август 2011 06:05 | вп
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Все пак грабежът е извън сградата на полицията, а не е като да откраднеш автомобил от двора на РУП Дупница


29 Август 2011 18:17 | Кюстендил
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Лично комисар Джоглев да посети въпросното кафе и да дегустира АЛКОХОЛА. Пък може и някоя цигарка от "ония"да изпавка... бива си го по тия неща.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар