Двама благоевградчани на съд, отвлекли, дрогирали и блудствали с малолетна в с. Падеш

18 декември 2020 14:53   4 коментара   9905 прочита


Окръжна прокуратура – Благоевград е предала на съд двама мъже по обвинение за отвличане на непълнолетно момиче и блудство, извършено чрез използване на безпомощното състояние на пострадалата. Единият от обвиняемите – Г.А., е привлечен към наказателна отговорност и за склоняване към употреба на наркотици и принуда чрез използване на сила.

През лятото на 2017 г., в центъра на гр. Благоевград, Г.А. (на 39 години) срещнал тринадесетгодишното момиче и го заговорил. Заявил, че го познава от църквата, която заедно посещавали. След това изпратил девойката до Центъра за настаняване от семеен тип, като не показал учудване за пребиваването й там.

Преди време, на тригодишна възраст, момичето било осиновено. Впоследствие било отглеждано от професионален приемен родител. Детето възприемало жената, която се грижела за него, като своя биологична баба, към която се привързало. Двете посещавали църква в гр. Благоевград. След смъртта на жената от онкологично заболяване тринадесетгодишното момиче било настанено в социална институция. Адаптацията му в началото била трудна. То продължило да ходи на църква, където получавало морална подкрепа и помощ от другите посетители на храма. Там няколко пъти виждала и двамата обвиняеми, но не общувала с тях.

Есента на 2017 г. срещите между Г.А. и малолетната ученичка зачестили. На тях присъствал и другият обвиняем Д.С. (на 36 години). Няколкократно те я возили с автомобил до Центъра, в който била настанена. При една от тези срещи, Г.А. я опипал по крака, което станало повод за отказа на момичето отново да се вози с тях.

Въпреки това, двамата обвиняеми продължили да пресрещат малолетната девойка пред училището почти всеки ден. Г.А. й предлагал ръчно направени цигари с тютюн, а впоследствие и с марихуана, без да я уведоми за това обстоятелство. На момичето му прилошавало от тях. Впоследствие обвиняемият й давал пакетчета с марихуана да ги предлага в училището, но тя ги изхвърляла.

На 20.11.2017 г., при пореден отказ на момичето да се качи в автомобила заедно с обвиняемите, Г.А. се ядосал. Той направил опит насила да го качи и му нанесъл няколко наранявания с нож. Пострадалата се възпротивила да последва мъжете и се развикала. Обвиняемите отпътували, а тя се върнала в училището. Една от раните на ръката се оказала дълбока, поради което била транспортирана от директора на учебното заведение до Спешния център. Пред медицинските лица тя укрила истината за нараняването, като заявила, че се порязала със стъкло.

Няколко седмици по-късно двамата обвиняеми причакали ученичката до автобусната спирка в града и против волята й я качили в автомобила си. Докато пътували, Г.А. отново й дал цигара с марихуана, от която тя се почувствала замаяна. При пристигане в изоставена къща в с. Падеш, момичето не могло да се предвижва самостоятелно. Възползвайки се от безпомощното му състояние, обвиняемите Г.А. и Д.С. извършили блудствени действия с малолетната.

След случилото се служителите в Центъра за настаняване от семеен тип отчели сериозна промяна в поведението на девойката и я завели на консултация със специалист. Тя споделила за преживяното от нея, за което била сигнализирана полицията.

Предстои делото да продължи в съда.

4 коментара
18 Декември 2020 15:29 | Джон
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Изнасилване на тия изроди, само яко и системно изнасилване, както са постъпили с момичето!


19 Декември 2020 10:50 | Toni
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Daite MI gi Na men Tiq iznasilvachi


19 Декември 2020 10:51 | Toni
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Daite MI imen at a Na Tiq Babbitt da I'm pokaja AZ Kak we Igrae Sas takova dete.


19 Декември 2020 23:09 | Странно
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Излиза, че е отвличана над 100 пъти...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар