Документи на Хамстера от "Наглите" иззети от имота на известния антиквар В. Балабанов-Били

16 октомври 2010 00:20   6 коментара   81627 прочита
Старинно оръжие бе иззето при обиск в имота на известния антиквар В. Балабанов-Били
Старинно оръжие бе иззето при обиск в имота на известния антиквар В. Балабанов-Били


Старинно оръжие бе иззето при обиск в имота на известния антиквар В. Балабанов-Били

Синът му Константин обявен за издирване

Документи на Антон Петров-Хамстера, един от сочените за тартор на групата за отвличания "Наглите", бяха иззети от имот в Кочериново, собственост на известния антиквар на автомобили и вещи Валентин Балабанов-Били. При продължил над четири часа обиск в имота Били е предал доброволно чанта с документи на сина си Константин, който пък е сочен за един от босовете на канал за крадени луксозни автомобили от Западна Европа през Югозапада.

Сред конфискуваните книжа има десетки ксерокопия на лични документи на български и чужди граждани, както и копия на талони на луксозни автомобили, сред които "Порше Карера", пет луксозни БМВ-та Х5 и аудита. Сред документите е и запис на заповед, издадена на мъж от Рила, който се задължава да върне в определен срок дадени му назаем 2000 евро. Сред откритите книжа има и ксерокопие на документ с данни на фирма, регистрирана в Молдова.

В чантата на Константин Балабанов са открити сертификат на името на Антон Петров-Хамстера и негово свидетелство за съдимост от месец септември 2009 година.

Ченгетата са иззели за експертиза и четири пушки от Освободителната война, старинни пистолети и няколко пачки патрони, собственост на Били.

Както е известно, Хамстера, който пръв от "Наглите" беше пуснат на свобода от следствения арест, е родом от Рила. От там са и Константин и Валентин Балабанови.

С разрешение за обиск, издадено от съдия Анета Илинска от Дупнишкия районен съд, 20 ченгета и поемни лица нахлуват във вехтошарницата в Кочериново, която е разположена на пътя за Рилския манастир. По същото време цивилни полицаи намират Били в дома му в Рила.

Първият въпрос на ченгетата бил дали той съхранява вещи и документи на сина си. Тогава Балабанов им посочил чанта, оставена в кабинета му от Константин малко преди да замине за Испания преди 6 месеца.

Синът на известния кочериновски антиквар на автомобили и вещи Валентин Балабанов - Константдин, е с европейска заповед за издирване, издадена по нареждане на шефа на Районна прокуратура - Дупница Величка Шопова. Заповедта, за която "Струма" вече информира, е във връзка с крупна измама за 347 500 евро, регистрирана от Константдин Валентинов Балабанов на 22.10.2009 година в международната зона Кулата-Промахон, съобщи прокурор Величка Шопова вчера. С цел да набави за себе си имотна облага Константдин Балабанов е въвел в заблуждение Петър Ангелов Петров от град Враца, управител на фирма "Шоп" ООД - Дупница, като го уверил, че ще заплаща месечни лизингови вноски на два броя влекачи, марка ДАФ, по договор за лизинг между двете страни "Шоп" ООД и "Контракт" ООД на Константин Балабанов.

Константдин Балабанов е извършвал транспортна дейност с предоставените му два автомобила извън страната, но не е платил нито една стотинка на Петров. Действията му представляват особено тежък случай.

Вчера се свързахме по телефона с баща му. Той заяви:

Аз съм изключително смутен и изненадан от всичко онова, което се случва. Моят син е в затвора в Испания и странното за мен е, че има заповед за задържането му. Всички приказки за обща дейност между моя син и Антон Петров-Хамстера, известен като организатор на престъпна група за отвличания, грабежи и автокражби от операция "Наглите", са измислица. Няма нищо общо между двамата, освен че израснаха в една махала и са приятели от детството, но нямат общ бизнес.

Синът ми остави куфарчето с лични документи от строителната си фирма. Там между документите имаше и копие от свидетелство за съдимост на Антон Петров-Хамстера, който е от Рила. Но това не е документ, уличаващ сина ми във връзки с "Наглите", каквото подозрение съществува. Полицаите свалиха от стените пушки на по 100-150 години и обидното е, че всъщност казаха, че са го направили след претърсване и че това са веществени доказателства по дело. Пушките съществуват в каталозите на всички музеи и културни институции на Европа, а и смея да твърдя - и по целия свят, при това не съм ги крил, а са специална експозиция, на която се радват туристите, и нямат връзка с каквото и да било престъпление.


Още за: А. Петров   документи   Наглите   Още от: Крими

Принтирай статия
6 коментара
16 Октомври 2010 05:32 | таксито
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

идете в хотела на орлин тимов, в еленово. там идваха всичките тия нагли и безобразни идиоти. и алексей петров и хамстера и тоя за когото пишете. те са заедно, в едно гърне са. и марио богданов, и орлин тимов сега се правят на големи гербаджии, но дефакто работят тайно за РЗС и алексей петров.


16 Октомври 2010 13:22 | 123
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Г-н Хаджигаев, огледай се по-сериозно около себе си!! Не проваляй ГЕРБ в Благоевград. Не ставай ортак с хората на Алексей Петров и Лев Инс... Че хората не са толкова тъпи и слепи .....


16 Октомври 2010 16:06 | таксито
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

хаджигаев ке загуби оти стана ортак со паскалев и мама кажа.


16 Октомври 2010 18:41 | хубавата
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

защо не проверите и бизнесмена с фурната дето на къщата му в центьра на рила е офиса на ,,лев инс,, уж застраховат. питайте го него откъде са му парите. жена му с нейната служба му укрива доходите. не плаща даньци на дьржавата , карат сьс синовете му мерцедеси и се правят , че парите му уж са от бизнес. проверете го него.


18 Октомври 2010 12:37 | ЖЖ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Този Били, е толкова нагъл или се прави на олигофрен да го съжаляват утрепка такава май е забравил онези тлъсти пачки и голямата лапачка знае много добре ама се прави ,че има амнезия ще му мине парите който пере и крие на синчето му ще излязат сладки пари от чуждити дечица знае всичко този идиот .


18 Октомври 2010 17:01 | санде
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

еи тоиа торбар коста винаги е бил такова тъпо копеле я го зарежете. това е селски тарикат и мралияк
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар