Черни облаци надвисват над Фараона от Сандански - Веселин Бориков! Повдигат му ново обвинение за сплашване на свидетели по знаковото дело за опит за убийството на Димитър Саботанов - Саботана!

30 септември 2019 12:58   7 коментара   22834 прочита


Поредно заседание по делото за опит за убийството на Димитър Саботанов - Саботана трябваше да се проведе днес в Окръжен съд Благоевград. Обвиняем по делото е Веселин Бориков, по-известен като Малкия Фарон. Днес трябваше да бъдат изслушани още двама свидетели, както и да се изгледат записите от охранителните камери на дискотеката в село Поленица, където през август 2017 година Саботана бе намушкан с нож 5 пъти в областта на гърдите. Тогава той претърпя животоспасяваща операция, а Малкия Фараон бе привлечен като обвиняем в опит за убийство.

В момента тече досъдебно производство и предстои Прокуратурата да повдигне още едно обвинение срещу него - заказа за убийство. Припомняме, че след предишното заседание по делото, Фараона, придружаван от по-големия си брат и свидетел по делото, спретнаха истински екшън пред съдебната палата в Благоевград. Тогава той се нахвърли със заплахи срещу адвокат Медарова, която е защитник на Саботанов, както и двама от свидетелствалите в негова полза. Малкия Фараон, клатейки заплашително глава, изкрещял на Пано Джавалеков:

"Ще ти отрежа главата и ще те закопая. Имам много хора и ще стане страшно!". Заплашил и друг от свидетелите - Любослав Влахов с думите "Ти ли ще ми ставаш свидетел, ще ти е*а майката". Свидетелите разказват, че това не е инцидентен случай, защото когато се засичат в Сандански, Фараона редовно отправял заплахи срещу тях, но този път преминал всякакви граници.

След вербалната агресия от страна на Фараона, жената на Саботанов - Цветелина Попчева веднага подала сигнал на тел 112, но Фараоните и техния приятел побързали да избягат преди идването на полицията. Преди да избягат някой от тях се провикнал "Ще ви дойде времето! ". Всичко това става на метри от входа на Съдебната палата, където има и видеонаблюдение.

След грозната случка, свидетелите Джавалеков и Влахов са подали жалби срещу Фараона заради заплахите, които им отправил. В момента тече досъдебно производство и съвсем скоро ще бъде повдигнато ново обвинение срещу Малкия Фараон. Прокуратурата направи искане жалбите да бъдат приобщени към делото за опит за убийство. Това ще стане на следващото заседание.

П. Пенева


Още за: заседание   опит   убийство   Още от: Крими

Принтирай статия
7 коментара
30 Септември 2019 13:18 | Боби
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Какво ни занимавате със тея селяни от жк. Спартак. Саботана, Фараони...
По една хубава писъда и ще мирне града.


30 Септември 2019 14:21 | Бурката
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Бурката печели целия пазар ако стане нещо с фараоните.....


30 Септември 2019 21:14 | V.p
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Весо твоята приятелка от ромски произход изяде всички тояги в града после тия целуваш не те ли е срам дебелак


01 Октомври 2019 13:18 | до боби и умни хора
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Не е нормално, когато това са герои на деня- саботани, пръчове и подобни криминални типове. Ще трябва най-поосле да се ангажираме с избор, след това с контрол и изпълнение, ако искаме да живеем, не с изтъркания модел европейци, а като хора и българи, жители на област с история, богата и красноречива- моята сестра на стара България- любимата ми Македония.


01 Октомври 2019 17:49 | Kipar 34
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ИЗБИЙТЕ ГИ ВСИЧКИ МУТРИ.


02 Октомври 2019 04:51 | Бобов Дол
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Айде на топло барабар с Саботанчето че му съм се затъжил за тесната парпоретка.


28 Януари 2020 03:25 | ко4а
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

и Иван големеца
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар