Благоевградчанин заплаши с убийство съученик на 14-годишната си приятелка

04 декември 2020 15:00   5 коментара   8411 прочита


Районна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу В.Б. (на 25 години) за извършено от него престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК.

В есенен ден в началото на учебната 2019 – 2020 година, пред сградата на Професионална гимназия по архитектура и геодезия в гр. Благоевград, имало група ученици. Сред тях били Д.К. (на 15 години) и Л.М. (на 14 години). Покрай тях минал автомобил, управляван от В.Б., който рязко спрял. Без да излиза от колата водачът казал на Л.М., с която имал връзка и я ревнувал, да се качи при него. Предупредил стоящите наоколо връстници на момичето „да внимават с Л., тъй като един техен приятел си отишъл наскоро“.

 На тръгване, след като дочул учудващата реакция на единия от учениците – Д.К., му отговорил: „Искаш ли да ме видиш кой съм, искаш ли да те размажа? Внимавай!“ Това била първата среща между двамата.

 На 19.10.2019 г. петнадесетгодишният Д.К. бил в заведение в центъра на гр. Благоевград заедно с приятелите си. Към 19:30 ч. ученикът излязъл навън да говори по телефона. По същото време наоколо се появил с автомобила си В.Б. Не след дълго, във видимо агресивно състояние, той спрял в непосредствена близост до момчето, при което прозорецът от неговата страна бил свален. 

 

Извадил газовия си пистолет, заредил го пред ученика и опрял дулото на оръжието в областта на корема му. Казал му „да не се занимава с Л.М.“ На въпроса на Д.К. за причината на действията му, В.Б., продължавайки да държи пистолета опрян в тялото му, отговорил: „Защото ще те разстрелям като куче още тук“. След това отново насочил оръжието срещу момчето и го заплашил: „Искаш ли да разбереш още сега? Искаш ли да те застрелям още сега? Искаш ли още тук да те гръмна?“. Един от свидетелите на инцидента го убедил да престане и да потегли с автомобила.


По-късно същата вечер, Л.М. се обадила на пострадалия Д.К. да се поинтересува как се чувства след случилото се. По това време до нея бил В.Б., който взел телефона на момичето и казал на Д.К., че „още утре щял да му изпрати мутри - пет коли, за да го отвлекат“.

За отправените от В.Б. закани с убийство спрямо ученика са били сигнализирани органите на реда. По случая е започнало разследване. Извършителят на престъпното деяние е бил привлечен към наказателна отговорност. С протокол за доброволно предаване обвиняемият е предал на полицейски служител пистолета си „Ekol Firat Compact”, в едно с патрони. От направената справка е било установено, че В.Б. е заявил за притежаваното от него оръжие в Районното управление в гр. Благоевград.
От изготвената по делото балистична експертиза е видно, че пистолетът е газов, представляващ неогнестрелно оръжие, изправен и годен да бъде използван по предназначение.

Предстои делото да продължи в съда.

М.Иванов


Още за: съд   мъж   закана   Още от: Крими

Принтирай статия
5 коментара
04 Декември 2020 15:49 | Тихомир
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Едно време имаше казарма и всички момчета ставаха мъже. Имаше дисциплина и ред. Днешната младеж не става за нищо, заплашвал келеша заради момиче. Намирисва на ЦИГАНСКА РАБОТА. Полицията на такъв индивид като този да му завре пистолета във а@уса


04 Декември 2020 16:00 | Широхиге
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

някой може ли да назове "престъпника" с пълните му имена?


04 Декември 2020 17:38 | Въпроси
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Защо не са му наложени 72 часа арест да се укроти малко? Защо обществено опасен човек е на свобода? Защо плащаме на мвр, съд и прочие, а лудите са на свобода?


05 Декември 2020 02:11 | kur za cska
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

умрете курви долни


05 Декември 2020 02:21 | стон
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

не може с пълните имена че тея педалчета с газовите пистолети и сеатите/голфове и т. н да граждани а майката от сандандки още ведвага с първо и второ име снимка без цензура и яко иначе на такива кенефи на по 20г дето ни им се бачка само инициали... и представяте ли си кенефчо с пистолета за да се докаже че е яката работа брааат да гръмне момчето ей така за нищо за една 14 годишна пикла ....а днешната младеж е станала леш
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар