Бившият полицай от Благоевград Ст. Филипов и баща му Йордан с присъди за незаконно оръжие

02 декември 2020 17:37   7 коментара   19390 прочита


По обвинителен акт на Районна прокуратура – Благоевград са осъдени бивш полицейски служител и баща му за незаконно държане на оръжие и боеприпаси Съдът е признал за виновни подсъдимите Йордан Филипов (на 76 години) и Стефан Филипов (на 46 години) – баща и син, привлечени към наказателна отговорност от Районна прокуратура – Благоевград за извършено от тях престъпление по чл. 339, ал. 1 от НК – незаконно държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси. 

Подсъдимият Йордан Филипов незаконно държал във вила в с. Лешко, община Благоевград, ловна пушка „ИЖ-28 МА“ и боеприпаси за огнестрелно оръжие. В жилището на сина му – С. Ф., в жк. „Запад“ в гр. Благоевград, било открито и иззето голямо количество различни видове патрони. Сред тях имало бойни за пистолети „ПСМ“, „ТТ“, за автомат „Калашников“ и флоберкови. Боеприпасите били придобити от него и до 01. 06. 2016 г. държани в нарушение на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните и пиротехническите изделия. Към датата на инкриминираното деяние подсъдимият С. Ф. бил полицейски служител в състава на Районното управление на МВР в гр. Благоевград. 

С осъдителна присъда на Йордан  Филипов . е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година с тригодишен изпитателен срок, а на Стефан . Филипов  две години „лишаване от свобода“, изпълнението на което е отложено за срок от четири години.  

П. Попов 

7 коментара
02 Декември 2020 18:04 | мхм
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Щом държи патрони за калашник и не ги е продал, значи има и калашник скрит някъде,)


02 Декември 2020 18:14 | Симитли
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Тоя беше квартален в Симитли тук го изупиха и колегите са му го продали тоя калашник, ама защо му е....


02 Декември 2020 18:20 | �������БАНСКАЛИААА.
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

А КОГА ЩЕ СЕ ИЗПЪЛНИ БЕСЕНЕТО.


02 Декември 2020 20:44 | Мвр
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Е тва е бг съда.... вкарва деца за по цигара трева в затвора но полицаи помагал доказано помагал на сводник, давал информация на сводник по сигнали срещу него, невърнал не се знае колко лични карти на хора пък може и да е направил и някоя друга беля с тях ....НЯМА ПРИСЪДА ЗА ТОВА А ЗА 15 ПАТРОНА.... ЕВАЛАААА МЕКЕРЕТААА ЕВАЛААА после защо народапви псува и не ви харесва ....ами защото за хиляден път нагло в очите ни показвате че няма ЕДНАКВО правосъдие за всеки в Бг


02 Декември 2020 21:41 | $$$$
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Ало вътрешна сигурност, в една дирекция за разхищение на събрани за лечение средства, и не разходвани неправилно станаха чудеса, а в ОД МВР Благоевград това се толерира, та нали се събираха средства за един от КОС К. Г. а той взе че си закупи джип за лов, а ма от правилната автокъща "Райнов", от автокъщата на "кума", към на прокурорка


03 Декември 2020 10:55 | 333
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Според българският съд, нищо чудно и медал да получи този велик "полицай", пардон-крадец


04 Декември 2020 10:38 | ��
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Родната полиция, която получава най високи пенсии, пенсиониране ранно и работа в съд, полиция, фирми и др., опции до 70 г. Не разбрахме с тези дето гледат трева, дето участват в сводничество, камо ли за ежеднево потулване на преписки, притискане да няма жалби.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар