Б. Божков-Биби и синът му получават окончателна присъда за присвояване на автобус

28 май 2011 00:04   4 коментара   33163 прочита


Популярният благоевградчанин, бизнесменът Боян Божков-Биби, и синът му Александър, съдружници в заложна къща "Александра" и в пералня "Биби", се изправиха вчера на съдебната скамейка в Благоевградския окръжен съд. Двамата обжалват присъда от 6 месеца пробация на Районен съд за присвояване и разпродажба на части от автобус. Вчера окръжният съдия Петър Пандев финишира въззивното производство, като в едномесечен срок ще произнесе решението.

Баща и син Божкови са обвинени в престъпление от 2006 г. за присвояване и разпродажба на части от автобус "Мерцедес 303", собственост на ЕТ "Ана Кацаидис". Возилото се намирало на паркинга в сградата на бившето АПК в Благоевград, който Боян Божков стопанисваше. Според тезата на защитника на двамата - адвокат Росен Кацарски, возилото престояло на паркинга прекалено дълго, за което не бил плащан наем, и впоследствие Ана Кацаидис го отстъпила за компенсация. След време тя се отметнала и подала жалба в полицията.

По време на процеса бяха разпитани повторно десетки свидетели, част от които подробно описват в предходните си показания как баща и син Божкови разфасовали автобуса - извадили двигателя и го натоварили на мотокар. Според други свидетели, когато Ана Кацаидис отишла да си вземе автобуса, Боян Божков казал, че вече е негов.

В съдебната зала вчера, пледирайки Божкови да бъдат оправдани, адвокат Кацарски определи присъдата на Районен съд като неправилна и незаконосъобразна. Той изтъкна, че подзащитните му на няколко пъти са ходили безуспешно да търсят Ана Кацаидис да си вземе автобуса и да си плати наема. Прокуратурата, от своя страна, настоя първоинстанционната присъда да бъде потвърдена.

Фамилия Божкови са известни в Благоевградско с лихварски бизнес и непрестанни конфликти с конкурента им Венцислав Шалявски. Александър беше задържан преди година след жалба на бившия полицай Крум Крумов, в която той описа как Биби-младши го преследвал в района на с. Бело поле и размахвал пистолет със заплахи за живота заради неуредени финансови отношения между двамата. Божков е разследван от прокуратурата за незаконно лихварство.


Още за: Б. Божков   присъда   автобус   Още от: Крими

Принтирай статия
4 коментара
28 Май 2011 07:00 | Пешо
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Измамници, дано в затвора да влезете и от там да не излезете.


28 Май 2011 07:48 | 888
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Това ли са популярни Благоевградчани и бизнесмени - популярни като престъпници и наричащи се бизнесмени . Заради такива думата бизнесмен в България се възприема като мръсник, мутрьо.


28 Май 2011 10:42 | Том
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Абе тези целия вестник са попълнили, няма ли кой да прочете този вестник на полицаите и прокурорите ? маже хората да не могат да четат или пък да недовиждат-/знае ли човек/ как всички знаят а Полицията не е докладвала на прокуратурата от къде да разберат.
ЛИСИЦАТА КАЗАЛА НА ОПАШКАТА


28 Май 2011 10:57 | Що да ти кажа
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Какъвто бащата, такъв и сина.
Крушата не пада по далече от дървото.
Искат да изкарват лесни парици на хората на гърба в това трудно време, ама кой ли ден на някой длъжник ще му писне и ще загазят в мирно време.
Ако ходят тези двамата въоръжени. Всеки си намира майстора рано или късно.
Сашко е такова страхливо момченце, плаши с ръст, той затова се назоба да изглежда страшен, но стана смешен.
Още в 3-то ОУ като му рипнеше някой се посираше.
Знам ти заешката душичка
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар