Арестуваха пияна майка при опит да удуши 2-г. си дете

14 октомври 2011 00:09   6 коментара   13871 прочита

Двегодишно дете е пострадало при домашно насилие в гоцеделчевското с. Баничан. То е било душено от собствената си майка. След получен сигнал полицията в Гоце Делчев задържа 19-годишната майка Соня Кутова. Социалните работници са уведомени, те едва успели да спасят жертвата в последния момент. При ареста на майката се установило, че е изпила солидно количество алкохол.

2-годишното момиченце е изведено от семейството от служители на отдел “Закрила на детето”. В момента детето е добре и най-вероятно ще му се търсят приемно семейство или осиновители, уточни Нели Цветкова, директор на Дирекция "Социално подпомагане" в Гоце Делчев.

Това не е първият случай на скандали и пиянски оргии в семейството на Соня Кутова. Съседи разкриха, че редовно се чували силни викове и обиди, които си разменяли Соня и мъжът, с когото живеела. Плачът на детето накарал хората да сигнализират органите на реда, защото се уплашили за малкото момиченце.

За ужас на полицаите, гледката, която се разкрила пред очите им, отивайки на адреса, била потресаваща. Майката и нейната сестра душили детето! Мъжът избягал веднага, щом чул полицейските сирени.

Униформените коментираха, че майката е стара тяхна познайница заради редовните скандали и алкохолни изпълнения. Те установили, че жените са употребили голямо количесто алкохол и спасили детето, предоставяйки го на служителите от отдел "Закрила на детето". От социалната служба в Гоце Делчев съобщиха, че веднага след раждането на детето те са работили с майката и са опитвали да я откажат от алкохола, за да бъде пълноценен родител, но усилията им се оказали напразни.

По случая е образувано полицейско дознание срещу майката.


Още за: полиция   инцидент   С. Кутова   Още от: Крими

Принтирай статия
6 коментара
14 Октомври 2011 01:55 | пирло
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

само една вметка в статията на вестника. тези две жени за които става въпрос не са от село Баничан, а просто от скоро са се настанили при един болен стар ергенин, и второ те са проститутки, стари познайници на полицията. Не само за проституция, но и за алкохолни прояви, кражби и т. н.


14 Октомври 2011 13:45 | 11111111
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Не разбирам само едно... Социалните служби били работили с нея.... Ами като са видяли че немогат да я откажат от алкохола защо са оставили детето при нея ?! Това че са запознати с проблема и че са работили с нея не ги оневинява а напротив.... прави ги много виновни за това че не са отделили детето от средата в която живее !!! Оставам с впечатлението че тази служба взима заплати не за свършена работа а за намиране на оправдания... нека си спомним случая със Сашко...


15 Октомври 2011 14:26 | Драгун
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

11111 написа:Това че са запознати с проблема и че са работили с нея не ги оневинява а напротив

Социалните работници не са законодателен орган, нито имат властта да разпореждат, каквито и да е мерки спрямо майката или детето. Благодарение на тях, тяхната комплексна работа:1. е работено с майката, относно капацитета й, на състоянието на детето, подпомагали са осигуряването на по-спокойна и здравословна домашната среда. Един вид-учели са майката на майчинство и грижи, те не са класни ръководители да размахват показалци! Уведомили са надлежно следствието и прокуратурата (това са им задълженията) и те са санкционирали жената, и в същото време точно те са поставили задача на социалната служба да работи по проблема. Ето, че са се отзовали много бързо на сигнала. Разберете, тук, статутът на социалните работници не е на полицаи и или ФБРслужители, прокурори, нямат такива правомощия, те не могат да арестуват и да предлагат наказания. А не са и дърводелци, от кривите хора, да правят прав


15 Октомври 2011 23:28 | 13 до драгун
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Драгуне сигур и ти си от ЛЕГА4ИТЕ в социаното, а?


16 Октомври 2011 11:46 | 222
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

11111 АБСОЛюТНО СЪМ СЪГЛАСНА С ТЕБ. СОЦИАЛНИТЕ СЛУЖБИ НЕ ВЪРшАТ НИКАКВА РАБОТА, ТЕ ПРОСТА СА ЕДНИ ДЪРЖАВНИ РАНТУТЕНИЦИ.


16 Октомври 2011 17:29 | 1111111111111
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Скъпи ми Драгуне, не се ли усещаш че пак търсиш оправдания..... Каква е ролята на тази служба, а ?! Да се ГРИЖИ ЗА ЗАСТРАШЕНИТЕ ДЕЦА И ДА ГИ ИЗВЕЖДА ОТ СРЕДАТА КОЯТО Е ВРЕДНА ЗА ТЕЯ !!!!!11 Е какво ще кажеш за това ?! Нима една самотма майка, която е алкохоличка и доколкото разбирам е и проститутка НЕ Е ВРЕДНА ЗА ТОВА ДЕТЕ..... НИМА СРЕДАТА В КОЯТО ЖИВЕЕ Е ЗДРАВОСЛОВНА ЗА НЕГО..... Я НЕ СТАВАЙТЕ СМЕШНИ..... ИМА ТАЗИ СЛУЖБА ПРАВА И ТО ГОЛЯМИ... САМО ЧЕ НЯМА КОЙ ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА... ДУМИТЕ ТИ ГИ ЧУХМЕ И ПРИ СЛУЧАЯ СЪС СИСТЕМНО ИСНАСИЛВАНИЯ САШКО....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар