Арестуваха дребния автотърговец К. Гущеров, лиснал содата каустик в лицето на студентките от ЮЗУ, поръчителят В. Добрев сменил няколко булки

27 ноември 2009 00:20   31 коментара   95547 прочита


Студентският съвет осъди в специална декларация посегателството над колежките им

23-годишният Калоян Георгиев Гущеров вчера бе арестуван в дома си в родното му село Яхиново, община Дупница, за нападението в сряда призори над двете студентки от ЮЗУ “Н. Рилски” в Благоевград. Той е уличен за пряк извършител на престъплението, като лично е лиснал в лицето на Христина К. и Мария Коемджиева содата каустик по поръчка на приятеля си Венцислав Добрев.

Вчера в дупнишкото с. Яхиново вестта, че съселяните им, 31-годишният Венцислав Добрев и 23-годишният Калоян Георгиев Гущеров, са участвали в покушението срещу студентките от ЮЗУ “Н. Рилски” в Благоевград, бе темата на деня. Местният жител Димитър Митов разказа пред репортер на “Струма”: Родителите на Венцислав са добри, баща му Иван работи като шофьор във футболен клуб “Марек”, майка му Лили доскоро бе медицинска сестра в здравната служба на селото, а сега работи в аптека в съседното Крайници. Братът Красимир има добро семейство, работи като горски стражар. На Венци нещо не му потръгна в живота. Излезе палаво дете, въпреки че не е направил на никого лошо, хората се страхуват от него. Преди 5-6 години се ожени за пръв път. Доведе младо момиче от Дупница, вдигнаха годеж за чудо и приказ, но булката избяга набързо. След това Венцислав довежда още 2-3 жени, но всички го напускаха бързо. Няколко години Венцислав работеше в Италия, наскоро се прибра в селото. Въпреки че от малък е палав, никой не вярва, че може да е направил такова нещо, както и приятелят му Калоян, заяви Димитър Митов.

Съседката на 23-годишния Калоян Георгиев Гущеров, която се представи с името Венета, сподели: Калоян е кротко момче, най-вероятно се е подвел по Венцислав. Той като завърши Автото в Дупница, отиде при сестра си да работи в Италия. От там си идваше често и докарваше леки коли, които продаваше. Баща му е тежко болен, с няколко операции. Нищо лошо не се е чуло за Калоян, израсна пред очите ми, заключи Венета.

Съседи, които не пожелаха да назоват имената си, заявиха, че се страхуват от Венцислав Добрев и Калоян, които били отмъстителни, правели щуротии. Вчера полицаи разпитваха в дома в Яхиново близките на Калоян, преровиха дори контейнерите за смет в близост до дома му. Забранили на живеещите на улицата да изхвърлят отпадъци в контейнерите. Най-вероятно полицаите там са открили част от дрехите или други доказателства, които уличават Калоян или Венцислав в деянията им. Двамата живеят на разстояние около 500 метра един от друг.

Благоевградският адвокат Гергана Юрукова и дупнишкият й колега Александър Райнов поеха вчера защитата на привлечения като обвиняем за подбудителство за извършване на тежко престъпление Венцислав Добрев от дупнишкото село Яхиново.

Александър Райнов е завършил школата в “Симеоново”, стартира кариерата си като полицейски старшина в РПУ - Дупница, след което започва работа като съдия в Дупнишкия районен съд. След около 5-годишна работа като магистрат той стана адвокат с голяма клиентела. От около 10 години не живее в Дупница, а в село Овчарци. От няколко месеца Райнов е защитник на Ангел Христов и Владимир Ангелов по мегаделото за организиране на престъпна група.

Добрев бе арестуван за заливането със сода каустик на студентките от ЮЗУ “Н. Рилски” в Благоевград Христина К. и Мария Коемджиева призори в сряда. Другите двама задържани за престъплението, което потресе обществеността на областния център, бяха освободени, тъй като срещу тях не са събрани достатъчно доказателства за извършване на престъпление. Вчера прокурорът Ивайло Филипов постанови 72 часа задържане, очаква се днес да бъде внесено искане в съда за налагане на постоянна мярка “задържане под стража” на Венци Добрев. Според разследващите органи разпитите на 31-годишния Венцислав Добрев са продължили до 2 часа след полунощ вчера. Пред дознател Томов, водещ разследването, задържаният питал как е Христина и дали зрението й ще се стабилизира, но отричал да е извършил престъплението, в което го обвиняват. Венцислав отказал да съобщи имената на издирваните още 2-ма души, които са били с него, тъй като са негови приятели и нямали нищо общо със случилото се.


Още за: К. Гущеров   арест   Хр. К.   Още от: Крими

Принтирай статия
31 коментара
27 Ноември 2009 08:15 | Катерина
Оценка:
31
 (
49
 гласа)

Сега от девет кладенеца вода, ще докарат, разни съседи, близки, адвокати на тези разбойници, за да ги изкарат невинни. Мястото им е в затвора. И дано този път магистратите, докажат с действията си, че живеем в правова държава.


27 Ноември 2009 08:45 | лек
Оценка:
15
 (
33
 гласа)

Наай бързо да бъдат осъдени и изпратени в затвора там им е мястото.


27 Ноември 2009 08:49 | Панда
Оценка:
0
 (
22
 гласа)

Ще ги осъдят тези младежи, ще ги вкарат в затвора (дано!), но те ще излязат един ден от там. И тогава отново ще обвинят момичетата, защото "заради тях са били осъдени". И ще се наложи пак момичетата да търсят начин да се защитят ;(законово) и пак да не им помагат - до навечерието на деня в който ще им плиснат киселина в лицата или ще им направят нещо друго. Ако съм родител на тия млади и хубави момичета ще ги накарам да емигрират далеч от България и да не поддържат връзки с никого. Има и нормални държави. А животът е единствен, личен и неповторим.


27 Ноември 2009 09:34 | irena
Оценка:
53
 (
59
 гласа)

красиво и младо момиче ще бъде белязано за цял живот от един престъпник където мястото му е в затвора.


27 Ноември 2009 09:55 | карайте..
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

...дацата си да учат и да се образоват ей....смотаняцииии - така шанса да израстнат криви психопати е в пъти по-малък.
и за момичетата важи същото !!!


27 Ноември 2009 09:56 | ku
Оценка:
2
 (
14
 гласа)

СТРУМА, заглавието, което е типично за вестника ви, трябва да бъде: "АРЕСТУВАХА НОВАТА БУЛКА НА МАНГАЛИТЕ ОТ БОБОВДОЛСКАТА ПАНДЕЛА".


27 Ноември 2009 09:59 | Sto Yan
Оценка:
-42
 (
60
 гласа)

Irena права си, но въпреки това си много неграмотна...


27 Ноември 2009 10:14 | Jjjjjjjjjjjj
Оценка:
18
 (
38
 гласа)

Това да не е час по българси език.Тук темата е друга-br0kera.За затвора са тези хулигани.


27 Ноември 2009 12:39 | делев
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Какви са тези пуснати, защото нямало достатъчно доказателства. Те са знаели за готвеното престъпление и ако не като съучастници са били могли да бъдат съдени, че не са предовратили престъплението и то само с едно телефоно обаждане.


27 Ноември 2009 13:07 | Васил Шумаров от Петрич
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Тази сутрин наблюдявящият прокурор обяви, че изпълнителят на гнусната поръчка Калоян може да получи присъда от 3 до 12 години затвор, а поръчителят Венцислав - до 10 години. Справката в Наказателния кодекс обаче показва друго:
Чл. 131 (1) За причиняване на телесна повреда:
8. от лице, което действа по поръчение, наказанието е лишаване от свобода: от 3 до 12 години при ТЕЖКА повреда; от 1 до 5 години при СРЕДНА повреда;
Страданието на Христина ще бъде признато най-много за "средна повреда" (трайно отслабване на зрението и обезобразяване на лицето), значи тези изверги ще получат най-много 5 годинди (и ще лежат най-много 3 години в затвора), след което ще могат свободно да се любуват на нещастието на жертвата си.
Прокурорът разбира се знае това по-добре от мен, но с изявлението си изглежда цели да заглавичка общественото мнение, докато възмущението позатихне.


27 Ноември 2009 13:45 | към Васил Шумаров
Оценка:
-12
 (
20
 гласа)

Разбирам колко си прав и колко сериозно е обоснована гледната ти точка и това ме изпълва с отчаяние. Въпросът, който трябва всички тук да си зададем, е следния: какво да правим? Ами въпросът май трябваше веднага да бъде разгледан от Народното събрание и тези членове от закона, които ти цитираш - да бъдат веднага поправени. Ами те направо стимулират жестокостта и агресивността на социогенните психопати. А твърде вероятно е психопатите да са станали такива, точно защото са израснали безнаказано. Но това е друг въпрос.


27 Ноември 2009 14:42 | Васил Шумаров
Оценка:
1
 (
15
 гласа)

Българският Наказателен кодекс е от 1 май 1968 г. Оттогава е поправян точно 80 пъти (60 пъти след 10-ти ноември). Последната поправка е отпреди 3 дни.
Аз не съм юрист и не знам доколко този Закон над законите е синхронизиран с европейските, но съм съгласен, че именно НК е главният подстрекател към тежки престъпления! Колкото до синхронизацията, мисля че юристите трябва много да внимават, когато преписват от английските и немски кодекси. Защото едни и същи текстове в Европа работят, но в България изобщо не действат! Прочее, такъв принцип има и във физиката: един и същи природен закон се проявява много различно при разлика в конкретните условия. Затова народът е казал "Видяла жабата, че подковават вола - и тя дигнала крак". България очевидно още не е узряла за буквално приложение на европейските либерални закони.


27 Ноември 2009 15:33 | гггггггг
Оценка:
2
 (
22
 гласа)

на тези двамата затвор до живот


27 Ноември 2009 15:58 | роналдо
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

нека не ги съдим преди съда да е доказал вината им. възможно е някой друг да ги е залял и после да се опитва да натопи бившото гадже.единствената улика е поглед който бившия им е хвърлил в дискотеката е стари закани.


27 Ноември 2009 17:34 | irena
Оценка:
10
 (
20
 гласа)

до брокера. кое господине ми е неграмотното че казвам истината


27 Ноември 2009 17:55 | Аз
Оценка:
-37
 (
61
 гласа)

Истината е едно, грамотността - друго. Irena, най-малкото, което можеш да направиш е да се научиш да слагаш препинателни знаци и да използваш правилно наречията.
А що се отнася до коментара на Jjjjjjj - тук може да не е час по български език, но нима само там трябва да се изразяваме грамотно?!?


27 Ноември 2009 18:00 | към много грамотния Аз от случаен форумец
Оценка:
41
 (
61
 гласа)

Случаят с тези заляти с киселина момичета показва, че ЧОВЕЩИНАТА Е НАД ВСИЧКИ ДРУГИ ЧОВЕШКСИ ЗНАНИЯ, УМЕНИЯ И ДОБРОДЕТЕЛИ. Irena може и да не е грамотна, но да е добър гражданин и човек. Пък и мисля, че голяма част от грешките Irena е допуснала от бързане и нетърпение да сподели мислите си. Както и повечето от нас, които допускат правописни и пунктуационни грешки по форумите. А пък когато някой е твърде много Аз (т.е. егоцентрик) и твърде много спазва правилата (т.е. пунктуален), то с него твърде трудно се общува и още по-трудно - съжителства. Ако въобще евъзможно. Няма милост! Неговия Аз е над всичко!


27 Ноември 2009 18:56 | Аз
Оценка:
-1
 (
61
 гласа)

Мили ми,случаен форумецо, не отричам, че ЧОВЕЩИНАТА Е НАД ВСИЧКИ ДРУГИ ЧОВЕШКИ ЗНАНИЯ, УМЕНИЯ И ДОБРОДЕТЕЛИ - напротив, аз както всички останали в този форум и не само в него, осъждам действията на извършителя и поръчителя на това гнусно деяние и от сърце се надявам и двете момичета да с възстановят бързо и случилото се да не нанесе непоправими поражения върху психиката им, НО не смятам, че в емоциите си и съпричастността си човек трябва да забрави как се пише на родния му език, и не може да бъдат оправдание бързината и нетърпението за допускането на фрапиращи грешки . Защото е потресаващо, колко неграмотен е станал българският народ и докато има хора, които толерират и оправдават допускането на грешки, ситуацията няма как да се подобри.
И на последно място - да, АЗ се считам за грамотна, гордея се с това, защото съм го постигнала с труд и много четене.А относно психологическия профил, който се опитваш да ми направиш - определено не си познал!


27 Ноември 2009 19:09 | към Аз
Оценка:
16
 (
26
 гласа)

Психологическият профил човек си го прави сам като демонстрира качествата си. Е, може и да съм бил малко субективен. . . . Амасъм сигурен, че има неща, които една Irena знае и умее много повече от теб, пък и ги е постигнала с много труд. Защо си мислиш, че ти си центъра нас вета и че всички трябва да смятат за свръхценност това, което ти смяташ че е такова? Още една манифестация на твърде многото Аз. Така че ако искаш да не съм познал давай по-кротко.


27 Ноември 2009 19:12 | към Аз
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

Да, да те изпреваря, май съм допуснал някои правописни грешчици. . . .Да ми прости Господ! Ама то нали знаеш, когато го имаше издателство Български Писател и там имаше коректори да оправят съчиненията на Николай Хайтов, Йордан Радичков, Евтим Евтимов и т.н. А те не минават за неграмотни, нали?


27 Ноември 2009 19:20 | И пак Аз
Оценка:
11
 (
45
 гласа)

Не натоварвам никой с моята ценностна сиситема, просто изразявам мнение, както всички вас. И както моето не се харесва на някои хора, така и вашето не се харесва на мен - не виждам нищо лошо в това.
А правописните грешчици на Хайтов, Радичков и Евтимов не са били от незнание, каквото имаме в толкова дискутирания случай!


27 Ноември 2009 19:48 | Е, скъпа Аз,
Оценка:
-10
 (
18
 гласа)

И правописните грешки на много форумци не са от незнание. Освен това все трябва да има някой, който не знае правописа, защото иначе няма да има кой да пасе овцете. Тези, които пасат овцете са също много добри граждани на тази държава - нищо, че не владеят правописа. Но те пък имат невероятната интелигентност да усещат потребностите на земята по миризмата на въздуха - това Вие със сигурност не го умеете. В края на краищата човешката цивилизация се гради върху отглеждането на културни растения и културни животни, а това става с мръсна кал под ноктите.
Въпрос на личен избор, на заложби и надарености, на заобикаляща среда и на много още неща. Пожелавам Ви всичко най-добро и все така упорито да си постигате целите! Мисля, че това го можете! Успех!


27 Ноември 2009 19:49 | към аз
Оценка:
-8
 (
28
 гласа)

какво става нещо няма коментар от твоя страна нали си много грамотна май ти затвориха плювалника


27 Ноември 2009 19:59 | към аз
Оценка:
-4
 (
32
 гласа)

какво става аз да не отиде на магистралата да се ограмотяваш кажи ми на коя плочка стоиш и каква ти е тарифата


27 Ноември 2009 20:19 | до бистричанеца
Оценка:
4
 (
18
 гласа)

ей селяк с този речник до никаде няма да стигнеш най много да станеш дама на венци в затвора


27 Ноември 2009 20:23 | Бистричанец
Оценка:
-95
 (
117
 гласа)

ЯКО ДА МУ Е ГАЗЕГО НА ТОЯ вЕНЦИ, ОТ ДНЕС ВЕЧЕ Е вЕНЦИСЛАВА, ИЛИ вЕНЕТКА, ЩЕ Й ОТИВА новото име, АХАХАХАХ!


27 Ноември 2009 20:28 | до бистричанеца
Оценка:
18
 (
36
 гласа)

вие в това село сте яко тъпи


27 Ноември 2009 22:15 | Але
Оценка:
2
 (
12
 гласа)

Аз лично поэнавам Венци и мога да кажа че е само интригант


28 Ноември 2009 17:26 | До Бистричанец
Оценка:
6
 (
16
 гласа)

Евала !!! Така трябва...само затвор на такива мишки
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар