9000 лв. източени от банков депозит на дупничанка

18 ноември 2011 00:20   7 коментара   43103 прочита
В. Шопова
В. Шопова


В. Шопова

Трансферът на парите станал на 2 транша с паролите на 2 служителки, подписът на клиентката фалшив

9000 лв. са изчезнали от сметката на дупничанка, вложила парите си в новооткрития офис на Централна кооперативна банка - Дупница. Сигнал до полицията е подал управителят на централата на ЦКБ в София, след като било установено, че от депозита на клиентка парите липсват. Установено е, че са изтеглени на два транша. Мистерията се увеличава от факта, че експертизата показала, че подписите на получателя на сумата не са положени нито от клиентката, нито от двете служителки в дупнишкия клон, съобщи районният прокурор Величка Шопова.

Установено е категорично, че служителките са използвали собствените си пароли за достъп до банковия софтуер за нареждане на трансфера, а подписът на клиентката е имитиран. Самите банкерки твърдели пред полицията, че средствата са изтеглени от титуляря на сметката. Предстои прокурорската проверка да докаже чии всъщност са подписите и замесен ли е в схемата и трети човек, обясни Шопова.

Ако се съберат доказателства за извършването на длъжностно присвояване, двете банкови служителки подлежат на наказание - лишаване от свобода за срок 1 до 8 години. Те вече не работят в банката. В дупнишкия клон на банката от откриването й досега текат непрекъснати рокади, банката се обслужва от две или максимум три служителки - две счетоводителки и една касиерка, в Дупница управител на клона няма, той е подчинен на Кюстендил.


Още за: сметка   банка   трансфер   Още от: Крими

Принтирай статия
7 коментара
18 Ноември 2011 01:01 | листопад
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

ех шефхед, шефхед и в дупница те имитират


18 Ноември 2011 11:31 | Бивш гр.полицай
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

И в банките няма сигурност в тази Държава.... Защо пазих Родината си 32 години? За да се разложи отвърте със схеми от вън. Само смъртни присъди в това време ще сложи началото на края на престъпленията. у нас.


18 Ноември 2011 17:48 | Нина
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Много престъпност има в Дупница, което не е добра атестация за прокуратурата, нали?


18 Ноември 2011 17:56 | пешо
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Крадът в банките. Крадът в Общината. Крадът братята Галеви. Крадът циганиге Кацови. Крадът Милеви, Яневи, Тодорови.
Страшно е това, че всички сме ограбени.


18 Ноември 2011 18:15 | Диди
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Аз също имам пари в тази банка, служителите им са възпитани, коректни, добри. Преди време не ми хареса една касиерка - банкомата им не работеше и исках да си изтегля от касата пари, тя ми се развика все едно съм влязла в нейната къща, тези месеци не я видях там. Когато ходя там ме обслужва една млада служителка, наистина коректна и обяснява добре. Попадала съм на коректни и добри служителки в тази банка. Може и да са назначили някоя, която злоупотребява, незнам. Охраната е яко точен човек. Там има и камери, може да се види какво е станало. Може и някой да е видял паролите на тези служителки докато са ги въвеждали. Нека има разследване и да се види има ли грешка или наистина някоя служителка е злоупотребила.


18 Ноември 2011 20:24 | Eraser
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Диди написа:Аз също имам пари в тази банка, служителите им са възпитани, коректни, добри. Преди време не ми хареса една касиерка - банкомата им не работеше и исках да си изтегля от касата пари, тя ми се развика все едно съм влязла в нейната къща, тези месеци не я видях там. Когато ходя там ме обслужва една млада служителка, наистина коректна и обяснява добре. Попадала съм на коректни и добри служителки в тази банка. Може и да са назначили някоя, която злоупотребява, незнам. Охраната е яко точен човек. Там има и камери, може да се види какво е станало. Може и някой да е видял паролите на тези служителки докато са ги въвеждали. Нека има разследване и да се види има ли грешка или наистина някоя служителка е злоупотребила.


Абе, Дидке, ти да не си правена у дупе? Нещо не ми се видиш читава...


18 Ноември 2011 20:40 | Гошо
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Аз също съм потърпевш от тази банка. Преди 5-6 год. ми източиха на два транша част от парите. Тогава се свързах с шефа на банката, който е от Кюстендил и той ми препоръча само да ме включат в системата за информация при тегленето на пари. Съмнявах се в една от служителките, но не можах да го докажа...




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар