6 м. пробация за лихварите Б. Божков-Биби и сина му Александър

12 юли 2011 00:06   7 коментара   27482 прочита
Ал. Божков
Ал. Божков


Ал. Божков

Присвоили и разфасовали на части автобус "Мерцедес"

Наказание от 6 месеца пробация постанови окръжният съдия Петър Пандев на популярните благоевградчани Боян Божков-Биби и сина му Александър, съдружници в заложна къща "Александра" и пералня "Биби".

С решението се потвърждава присъдата на Районен съд, където на първа инстанция баща и син бяха осъдени на 6 месеца пробация за присвояване и разпродажба на части на автобус "Мерцедес 303", собственост на ЕТ "Ана Кацаидис".

Според обвинителния акт Божкови извършили престъплението през 2006 г. Возилото се намирало на паркинга в сградата на бившето АПК в Благоевград, който Боян Божков стопанисваше. След като не била плащана такса за престоя на автобуса, Божкови освен че го присвоили, го и разфасовали на части, които разпродали.

По време на процеса защитникът адвокат Росен Кацарски разви тезата, че Ана Кацаидис сама отстъпила возилото под формата на компенсация за дължимото.

След време обаче се отметнала от уговорката и подала жалба в полицията. Той твърдеше, че подзащитните му на няколко пъти ходили безуспешно да търсят Ана Кацаидис да си вземе автобуса и да си плати наема.

По време на процеса бяха разпитани повторно десетки свидетели, част от които подробно описват в предходните си показания как баща и син Божкови разфасовали автобуса - извадили двигателя и го натоварили на мотокар. Според други свидетели, когато Ана Кацаидис отишла да си вземе автобуса, Боян Божков казал, че вече е негов.

Фамилия Божкови са известни в Благоевградско с лихварски бизнес и непрестанни конфликти с конкурента им Венцислав Шалявски, сочен за лихвар номер 1 в Пиринско. Преди година Биби-младши беше задържан след жалба на ексченгето Крум Крумов, в която той описа как Александър го преследвал в района на с. Бело поле и размахвал пистолет със заплахи за живота заради неуредени финансови отношения между двамата.

Към днешна дата Александър Божков е разследван от прокуратурата за незаконно лихварство. Предстои обвинителният акт да бъде внесен в съда.

7 коментара
12 Юли 2011 01:34 | Блг
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Ей, Струма, 100 пъти ви се прави забележка, че не познавате хората!!!!! Биби е прякор на друга благоевградска кримка. Смешна работа!


12 Юли 2011 09:14 | ...
Оценка:
11
 (
15
 гласа)

Сашко кога ще гниеш в затвора бе?
Там ти е мястото.


12 Юли 2011 10:34 | гол
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

дано да умреш боклук мръсен долен колко семейства развали е скоро ще се развали и твоето жена ти друг ще я гали пък и тя това само чака да те приберат и да отиде при Ванката да и разтвори крачетата както го правеше като гниеше с панделата


12 Юли 2011 16:02 | К
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

НА ТОЯ САМО СНИМКАТА КАТО МУ ВИДИШ Е ЗА ЗАТВОРА . АМА НАЛИ ИМАМЕ СЪДИИ СМЕШНИЦИ КАТО ТОЯ НАШИЯ ОТ САНДАНСКИ ПАРАПАНОВ - ТАКА ЩЕ БЪДЕ . БОРИСОВ ПРОВЕРКА НА СЪДИИ И ПРОКУРОРИ ОТ НАП С НАБЛЮДАТЕЛИ ОТ ЕВРОПА . ПОЧТИ ВСИЧКИ ЩЕ БЪДАТ ЗА ПАНДЕЛАТА


13 Юли 2011 19:23 | възмутен
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

ГРОЗЕН, МАЛОУМЕН, ПРОСТ, КОМПЛЕКСИРАН ОТ НИЗША ПРОСЛОЙКА МАЙМУН


16 Юли 2011 13:45 | GD
Оценка:
-5
 (
9
 гласа)

Я ДА СЕ ГРЪМНЕТЕ ВСИЧКИ ..... САШКАТА Е ПИЧ !!!!! САМО НАПРЕД И НАГОРЕ МОМЧЕ .....


21 Юли 2011 21:29 | бараковец
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

като е пич си го вэемете вкъщи бе балъци
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар