6 години затвор за убиеца на Венцислав Маргинов от санданското с. Петрово, наръган смъртоносно в Англия, след финала на Шампионска лига

20 септември 2019 15:42   1 коментар   9415 прочита
Снимки: liverpoolecho.co.uk
Снимки: liverpoolecho.co.uk


Снимки: liverpoolecho.co.uk

Джеймс Гелинг е осъден на шест години затвор, след като се е признал за виновен за убийството на българина от санданското село Петрово, след финала на Шампионска лига, съобщава английското издание liverpoolecho.co.uk, видя Struma.com.

Прокуратурата обясни своето решение за обвинението срещу Гелинг с факта, че няма доказателства той да е искал смъртта на Маргинов. Това е посочила в свое изявление прокурор Анджела Роуан. Тя е определила убийството като „едно нападение, макар с трагични последици“, тъй като според нея няма и доказателства за това, действията на извършителя на убийството да са продължили и след повалянето на Маргинов на земята.

Според Руан Гелинг е бил задържан за нападение, но в последствие обвинението е прераснало в непредумишлено убийство, поради смъртта на Маргинов. Леката присъда е свързана с това, че Гелинг е нанесъл само един удар на жертвата.

Припомняме, че 51-годишния българин издъхна в английска болница, след като бе нападнат и ранен смъртоносно с нож, веднага след финала, спечелен от „Ливърпул“ срещу Тотнъм. Българинът от Санданско се е борил за живота си три дни, но лекарите не са успели да го спасят. По време на нападението Венцислав е бил с двамата си синове, с които гледали мача в местен бар. Когато се прибирали, били нападнати от футболни запалянковци, сред които подсъдимия Гелинг.

Превод: Struma.com


Още за: убиец   българин   прокуратура   Още от: Крими

Принтирай статия
1 коментар
22 Септември 2019 18:59 | Щурче
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

За куче 3 за човек 6 Тепайте
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар