5 месеца условно за благоевградчанина Ст. Митов за грабеж на 10 кг свинско месо за 90 лв.

22 януари 2010 00:10   4 коментара   19810 прочита
Ст. Митов влиза в съдебна зала, за да чуе присъдата си
Ст. Митов влиза в съдебна зала, за да чуе присъдата си


Ст. Митов влиза в съдебна зала, за да чуе присъдата си

Куриозно дело в Районен съд - Благоевград

5 месеца условно с три години изпитателен срок за благоевградчанина Стефан Митов за грабеж на 10 кг свинско месо постанови вчера районен съдия Владимир Пензов.

Стефан Митов бе признат за виновен, че на 3 август 2009 година в градинката на градската баня ударил по главата и изблъскал Стоян Александров и му взел чантата, в която имало 10 кг свинско месо за 90 лева.

Обвиняемият Стефан Митов заяви: Стоян отиде да пие вода от чешмичката и остави торбата при мен, вътре имаше шкембе и черва, дори не съм ги взимал. По-късно куче ги изяде.

Парадоксът в случая е, че само преди дни Софийски апелативен съд потвърди оправдателната присъда на бившия шеф на Банка за земеделски кредит в Благоевград Методи Пазвантов за източване на финансовата институция и хората не успяха да си вземат личните спестявания обратно. Прокуратурата не успя да докаже, че ексуправителят на БЗК е източил 944 794 лв. от 60 лоши кредита, но за сметка на това човекът, който обича да си подпийва в градините на Благоевград, получи присъда от Темида.


Още за: Ст. Митов   грабеж   присъда   Още от: Крими

Принтирай статия
4 коментара
22 Януари 2010 09:21 | крачун малчо
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

То така ще е , за кокошка няма прошка а ония с крадените милиони ще си пият студена бирка и ще мислят какво друго да откраднат на воля.


22 Януари 2010 10:43 | временно пребиваващ
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

вярно кражбата си е кражба и трябва да бъде наказана,ама и да е откраднал месото(не става ясно от статията дали е било точно така)не е ли малко пресилена присъдата,и сега ако някой го предизвика и той му удари един шамар и хоп на топло,и му разбиха живота на човека.Фокси е прав,затворите са ни пълни с такива хора като този човек,а другите и те са на топло но по сауните на хотелите.Ядене е откраднал,не чанта или телевизор,и това ще ви лежи на съвеста,но всичко се връща


22 Януари 2010 12:25 | URSA MAJOR
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Аз не мога да разбера какви са тия съдии. Ето човека са го хванали, те пак го пускат. Така се става рецидивист. До една седмица ще е откраднал 20 кебапчета. След месец два бута. А до половин година се басирам, че ще отвлече прасе с искане за откуп.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар