5-има купонджии в "Джулиани": Гардове на "Абадон" ни окървавиха с палки

02 август 2011 00:20   199 коментара   126630 прочита
Владимир Сотиров /вляво/, Кирил Искренов /вдясно/, Кънчо Маноилов, Явор Станимиров и Кирил Сотиров заявиха, че те са жертвите, а не охранителите
Владимир Сотиров /вляво/, Кирил Искренов /вдясно/, Кънчо Маноилов, Явор Станимиров и Кирил Сотиров заявиха, че те са жертвите, а не охранителите


Владимир Сотиров /вляво/, Кирил Искренов /вдясно/, Кънчо Маноилов, Явор Станимиров и Кирил Сотиров заявиха, че те са жертвите, а не охранителите

Единият от ранените Кънчо Маноилов: За да се спася, се качих в такси на пиацата, но те продължиха да сипят удари и върху колата, и пред полицаите пак ни биха

Охранителите на парти център "Джулиани" в Благоевград, представители на фирма "Абадон", ни пребиха жестоко, като дори използваха палки, а полицията задържа нас. Това заявиха пред "Струма" часове след като излязоха от полицейската клетка на благоевградския арест дупничаните Кънчо Маноилов, Кирил Искренов, Явор Станимиров и братята Владимир и Кирил Сотирови. В събота срещу неделя през нощта те бяха задържани след сбиване в популярната дискотека.

Младите мъже, които са на възраст от 30 до 32 години, придружени от популярния адвокат Кирил Станчев, разкриха подробности около сбиването пред нощния клуб. Най-пострадал е Владимир, той е с пукнато чело, счупен пръст и насинен от палките гръб. Ето какво разказа един от пострадалите, който е с четири шева на главата - Кънчо Маноилов:

Отидохме в "Джулиани" някъде около 01:30 часа. Бяхме весела, кротка компания, празнуваща кръщенето на детето на един от приятелите ни. В един момент Владимир се сблъска с две други момчета, които не познаваме и така и не разбрахме кои са. В никакъв случай обаче не е имало бой. Когато охраната видяха, че вътре става нещо и има доста хора, дойдоха и изведоха нашия приятел навън по доста груб начин, едва ли не като парцал. Ние излязохме след тях, а в долното фоайе на дискотеката се събра голяма част от охраната.

Въпросните гардове започнаха да го удрят и блъскат и ни обиждаха с думите: "Дупнишки селяни, е са ше ви ебем майката!". Когато видяхме, че нападат Владимир, естествено, се намесихме. Попитахме ги: "Момчета, какво става"! Чакайте малко, защо го удряте така"!". В този момент дойдоха и други охранители, които също ни нападнаха и само повтаряха: "Какви сте вие, дупнишки селяни"!". Единият от охранителите каза: "Абе, вадете палките!", и всички извадиха разтегателни палки, с които започнаха да ни удрят.

В този момент ние се разбягахме навън. Те продължиха да ни гонят и с палките ни удряха, където сварят - търкаляхме се по земята. Аз се качих в едно такси и се затворих вътре. В този момент дойдоха полицаите, но охранителите продължиха да удрят с палките дори по капака на таксиметровия автомобил, чийто шофьор впоследствие разбрахме, че е подал жалба в полицията. Неговата кола е цялата подбита, а нашите тела са нашарени със следи от палките.

Полицаите ме извадиха от таксиметровия автомобил и ми сложиха белезниците, а единият от охранителите се пресегна през полицая и ме удари пак по главата. Униформеният го блъсна назад и му каза: "Ти много си превишаваш правата!", а гардът му отговори: "Да, тук аз имам права!". Мен ме качиха в автопатрула и ме заведоха в полицията. Аз бях целият в кръв и казах на полицаите да ме заведат не в полицията, а в Бърза помощ. Те обаче ме заведоха в двора на полицейското управление и ме сложиха да седя на една пейка.

След около десетина минути доведоха и Владимир, който беше ритан и бит. В крайна сметка след половин час ни заведоха в Спешното, зашиха ни и ни върнаха в полицията - дадохме показания и ни задържаха за 24 часа, след което днес (б.р. - вчера) ни привикаха отново за обяснения и очни ставки с охранителите. Ние потърсихме полицията за съдействие, а те показаха едно пренебрежително отношение - нито чули, нито видели, веднага казаха: "Не, не, те са си виновни!", разказа Кънчо.

Другите двама от дупнишката компания - Явор и Кирил, са възмутени защо са били задържани, след като не са направили нищо.

Ние отидохме в полицията и виждайки приятелите си, с които сме израснали от деца, попитахме какво става, казахме на полицаите да ги заведат до Спешното, за да ги зашият, защото те кървяха. Вместо това обаче получихме отговор: "И вие оставате за 24 часа тук!", обясниха Явор Станимиров и Кирил Сотиров.

Адвокатът на дупничаните Кирил Станчев пък беше категоричен, че станал скандал вътре в дискотеката не означава прерастването му извън заведението и използването на помощни средства от охранителите - палки. Неговата позиция е следната:

В случая гардовете е трябвало да сезират органите на МВР, но моите подзащитни са направили това. Охранителите на практика са се саморазправили с тях - били са ги извън дискотеката, пред "Джулиани", в района на таксиметровата пиаца. Техните правомощия стигат дотам, че да спрат скандала, да изведат нарушителите и да сигнализират органите на МВР, че въпросните лица нарушават реда, а не да решават случая със саморазправа и с палки.

На дупничаните, с изключение на Кирил Искренов, вчера им бяха съставени актове по Указа за борба с дребното хулиганство. Част от охранителите на "Джулиани" също са с актове по УБДХ. Очаква се Районен съд - Благоевград да заседава по делото днес.


Още за: К. Маноилов   охранители   побой   Още от: Крими

Принтирай статия
199 коментара
02 Август 2011 01:59 | милко
Оценка:
27
 (
49
 гласа)

и тия са селски пръчки-това е ясно, ама и охранителите са едни комплексирани лекенца, които ако някой ги викне ек на ек ще нацапат гащите


02 Август 2011 02:03 | Блг
Оценка:
-27
 (
69
 гласа)

Абе господин смешен адвокат, много си знаете правата. А като идете на дискотека гледате да черпите охраната, за да ви е по-спокойна вечерта. Иначе такива като тебе редовно ядат бой. А тия смешни селяни на снимката, много сте силни на 2 ракии, а после ревете... Ако сте мъже бийте се, а не ревете по вестниците... Смешницииии!!!


02 Август 2011 02:04 | GORGO
Оценка:
43
 (
65
 гласа)

ТЕА ОТ АБАДОН НЕ ВСИ4КИ НО ЗНАМ ТРИМА СА ПЪЛНИ ГОВЕДА НАПОМПАНИ С ХИМИЯ А У ГЛАВИТЕ СА КАТО ТУПАНИ


02 Август 2011 02:52 | ranger ot Dupnitsa
Оценка:
-9
 (
31
 гласа)

тея охранители са смешници, в Дупница направо вадат патлака и стрелят, после питат.


02 Август 2011 02:57 | Артур
Оценка:
-6
 (
56
 гласа)

А бе слагахйте бариерата на Бараково!!!! Аман от такива пропаднали дупнишки наркомание!!


02 Август 2011 03:02 | милко
Оценка:
26
 (
44
 гласа)

а тия охранителите според теб кореняк джумалии ли са? съмнявам се да има даже един роден в блг
според мен и двете страни са за бой:)


02 Август 2011 03:05 | 77
Оценка:
-15
 (
47
 гласа)

Слушаи "блг" македонски лев дирек
Казваш ако сте мъже бийте се, значи
Чудясе ако случаино отвънка е бил Влади Стъклето, колко охранителни фирми трябваше да свикате или трябваше да викате помощ от Сандански
Или по мекия вариант, разбрах че младежите са от покраинините на Дупница, т. е населеното място Пиперево. Та случаино след потърпевшите е бил на Марио Пиперевецо сина му
Много сте селяни беееее
Значи щом нее от Джумайата бой
Като бях воиник преди време от Благоев град бяха вцичко друга, но не и мъже, т. е
не се биха много, много
доста сам ошамарил по това време от макетата


02 Август 2011 03:07 | милко
Оценка:
14
 (
20
 гласа)

опитай на БЪЛГАРСКИ Хасане
напътил си се към грамотата-"най неграмотен форумец"


02 Август 2011 06:27 | Кико
Оценка:
17
 (
35
 гласа)

По-селяни от натурализираните благоевградчани няма. Кръчмите и забавленията ще се разрастват още малко и след това ще погълнат и последните остатъци от хуманоидност.


02 Август 2011 08:00 | СЛУЧАЕН
Оценка:
36
 (
56
 гласа)

АБЕ КАК ТАКА ВСЕКИ ПЪТ ОХРАНАТА Е ВИНОВНА АЗ НЕМОГА ДА РАЗБЕРА, ДОСТА ПОДОБНИ СТАТИИ СЪМ ЧЕЛ И ВСЕКИ ВИКА АЗ СЪМ НЕВИНЕН ОХРАНАТА МЕ БИ БЕЗ НИЩО. АЗ ОТ 15 ГОДИНИ РЕДОВНО ПОСЕЩАВАМ НОЩНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ ПО ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ И ДОСЕГА ЕДИН ПЪТ НЕ СЪМ ИМАЛ СПРЕЧКВАНЕ С ОХРАНАТА НА НЯКОЕ ЗАВЕДЕНИЕ, НО ТРЯБВА МАЛКО НОРМАЛНО ПОВЕДЕНИЕ, НИЩО ПОВЕЧЕ.


02 Август 2011 08:08 | рамбо
Оценка:
23
 (
37
 гласа)

Крайно време е да се вземе лиценза на Абадон, така е когато Марио белополецо е турил Коки смишния бакшиш за шеф, то толко смешен и грозен човек нема, тоя коки преди години при един инцидент се скри в дискотеката и не излезна от страх да не хапне некой тупаник, ама така е на тия дето не требва се правят на големи, а като дойдат сериозни хора се крият като мишки


02 Август 2011 08:30 | ЕХО
Оценка:
25
 (
37
 гласа)

Не си пращайте децата там !!!
ДВУЛИАНИ Е ЗА ЗАТВАРЯНЕ.


02 Август 2011 08:35 | хаххаа
Оценка:
26
 (
32
 гласа)

Да бе, тоя Коки с тая голема муцка от бакшиш и охранител дето късаше билетчета, сега S-класа ми кара и се прави на голем бизнес мен. Понеже го помна от преди години когато ходеше на фитнес в "Младежкия дом" със скъсаните тениски и джапанки и сега ми е по скоро смешен, отколкото да породи в мен уважение за бизнесмен.
Мерцедеса си е комплексарска, циганска мечта, нали Коки.
Црън мангал такъв.


02 Август 2011 08:43 | как така
Оценка:
29
 (
43
 гласа)

Добре де ако си нарушил реда в дадено заведение, ролята на охраната не е ли да те помоли да се успокойте, ако ли не да напуснете заведението и като крайна мярка да ви изхвърлят извън пределите му. Ама чак да те налагат с палки при полужение, че си клиент и си оставил 100лв.
Крайно време е в Благоевград да има осъдени охранители за побой.
Ако сме двама, трима и ни дадът по една палка, а охранителя е сам, нали няма да му пукнем кофата и на него. Не говоря за комкретния случай, тук тези селяни може да са си виновни.
Но охранители пият бая химия, агресивни са и се чудат на кой да се отепат.


02 Август 2011 08:50 | ххх
Оценка:
-12
 (
30
 гласа)

Когато ти си купиш кола и сам си изкараш парите за нея -незначи че си комплексар! Типичен бьлгарски злобар! Няма как да се дьржиш нормално и да си изкараш боя. що гледате все другите бе?


02 Август 2011 08:51 | aaa
Оценка:
21
 (
29
 гласа)

S-класа но на ГАЗ да доуточня хахахаахах!!!!!


02 Август 2011 08:53 | Кайо Дебърски
Оценка:
-8
 (
40
 гласа)

само бой за дупнишките селтаци


02 Август 2011 08:56 | асд
Оценка:
13
 (
33
 гласа)

на 100% съм съгласен, че тези момчета от Дупница са виновни. Надявам се искрено съда да оневини Охранителните, защото те са си вършили работата. Напълно нормално е като ги нападнат те да се защитават. А до коментара на РАМБО искам да кажа че Марио Богданов е мн истински човек, но незнам и аз как е позволил на този КОКИ да му ръководи охранителната фирма, дано да го разкара по-скоро защото този комплексар Коки му петни името !!!


02 Август 2011 09:02 | Вестоносеца
Оценка:
9
 (
47
 гласа)

Заформи се война Благоевград - Дупница. Това не е на добре. Ще има вендети. Не е хубаво да споменавате за бариери на Кочериново, все едно Благоевградчани сте голямата работа. Ако става въпрос за история, точно Дупница е стария град със старите граждани. Багоевград е изкуствен бъкан с преселници от майна си райна - пиомаци, македонци и какви ли не. Местните кореняци сигурно са 10 000 човека. Стиснете си ръцете виртуално за да няма вендети. Дупничани са отмъстителни, такава им е средата на живот, като законите на Джунглата. Допуснете за миг че тези момчета може да са невинни, или поне не толкова виновни.


02 Август 2011 09:06 | Оги
Оценка:
18
 (
28
 гласа)

Тук нокой не твърди нощо лошо за Марио. Човека прави много за спорта и децата в града.
Той, Добри и много други от екипа му са стабиляги.
Тук говорим за смешника КОКИ. хахаха верно ли е на газ мерцедеса... хахаха.
А до по горният ХХХ, колега аз имам 5 коли, но не съм си купил за първа кола в живота мрцедес С-класа на газ. КОКИ, другият път си вземи Порше Кайена като на Венчо, ама гледай да е на метан !!!
По добре да си беше купил чисто нов Хюндай и да имаше 7години пълна гаранция, отколкото С класа 1999г. и да нямаш лев за подръжка после.
И това, ако не са комплекси от типа "вижте ме" имам С-класа.
На запад мутри и охранители не карат С -класи, карат ги лекари, адвокати и прочее.


02 Август 2011 09:07 | 531
Оценка:
13
 (
31
 гласа)

100% си съгласен, че са виновни ??? А дали си 100 % сигурен ? В долнопробно заведение, с охрана само от безмозъчни бабаити какво очаквате ? Как така все там се случват подобни инциденти ? Какви са те, че да си позволяват да бият хората ???? Не ходете в това заведение и вас ви очаква същото, а после когато се оплаквате, сигурно ще ви е много приятно да обвиняват вас хахахахах


02 Август 2011 09:09 | 1***
Оценка:
12
 (
30
 гласа)

"Бяхме весела, кротка компания... В един момент Владимир се сблъска с две други момчета... В никакъв случай обаче не е имало бой. Когато охраната видяха, че вътре става нещо... "
Те така малко са се сблъскали и кой ли идиот е извикал охраната за едното нищо :)) Тези петимата взимат читателите за мезе...


02 Август 2011 09:14 | джулиани
Оценка:
9
 (
33
 гласа)

Добре, че има дупничани да плащат бутилките на сепаретата иначе Джулиани ще фалира


02 Август 2011 09:16 | ---
Оценка:
18
 (
24
 гласа)

Вестоносеца написа:Дупничани са отмъстителни, такава им е средата на живот, като законите на Джунглата.
Тогава защо се оплакват? Значи като създават инциденти са от джунглата, а когато търпят ответни действия или наказания трябва някак по-така - цивилизовано да е, хуманно. Хайде стига глупости! И не слагай дупничани в една категория, защото имам свестни приятели от там.


02 Август 2011 09:16 | Наблюдател
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

Айде ако обичат някои хора от Алфа секюрити да спрат да коментират работата на АБАДОН. не е коректно най малко те да се включват с коментари.


02 Август 2011 09:23 | неприятни случки...
Оценка:
12
 (
16
 гласа)

... стават винаги, когато се комбинира алкохол с арогантност. Мястото е без значение.


02 Август 2011 09:24 | 1716
Оценка:
12
 (
28
 гласа)

Май негативните коментари за дупнишките момчета ги пишат хората от Абадон... Че кой друг ще защитава озлобените охранки


02 Август 2011 09:43 | Slavi Pylev
Оценка:
3
 (
23
 гласа)

Аз съм долен наркоман и Чакало от Абадон ми е брат... нищо не става и от двама ни. Коки циганина разсипва репутацията на Марио Богданов... надути с химикали пуяци ще ни пазят, та те са за пазене... С тази химия са агресивни... Трябва да има осъден комплексар от охраните. Много важни селтаци като Коки и Чакало са яли бой и ще ядат докато са на работа... спомнете си случките в Ъндър-а 2.. където се криехте от страх и ядохте сериозни плясници :D:D:D:D


02 Август 2011 10:01 | fgh
Оценка:
0
 (
18
 гласа)

Коя е тая" хубавица" заради която уж някой се намесил, и защо не попитате тъпата сервитьорка колко пари е изкарала от точно тези хора.


02 Август 2011 10:20 | Blagoevgrad
Оценка:
14
 (
24
 гласа)

Принципно е ясно, че охранителите са превишили правата си и трябва да бъдат съдени. Законът е категоричен в случая, не е работа на охраната да бие, особено извън дискотеката. В случая охранителите се изживявят като служебни лица каквито не се. Трябвало е да изведат момчетата навън и да викнат полиция. А Джулиани след тези инциденти напоследък трябва да бъде предупредена и заплашена със затваряне. Хората отиват там за да се забавляват, а не за да се бият и да бъдат бити. Собствениците на дискотеката трябва да вземат спешни мерки, ако трябва да сменят охраната. Такива инциденти са петно върху имиджа на Благоевград!


02 Август 2011 10:28 | ужас
Оценка:
11
 (
37
 гласа)

Благоевградчани са наи-големите селяни 6тото целия угозапад е там. ако някои са селяни в тоя слу4аи тва са пи6ман бодигарванието. Излезте малко от Благоевград разходете се по Бг и ви6те как се охраняват заведения в София и по морето. Селяндури тъпи срам ме е 4е съм от Блг. Целия град говори на диалект и ходи на фитнес и е с татоси по ръцете да ве е-а у сме6ниците. Един отбор Пирин имахте и него го кълнехте. Нема такава комплексиран град


02 Август 2011 10:39 | Насо
Оценка:
15
 (
29
 гласа)

Интересно, защо точно охраната на фирма АБАДОН с управител/шеф бивше ЧЕНГЕ-леке полицаите не задържат. На 6 Май когато АГРОМАХ биха един младеж извадиха бития, а побойниците не. 30 мин. по-късно влезнаха едни здрави полицаи е ги нашамариха за да излязат (бях на 5 м. от събитието). Охранителя РАДУЛ, който сега е в THE FACE, преди време в Банско изведе двама насилствено, АМА ТИЯ БЕХА ГАРДОВЕ НА ЗЛАТИ БАРЕТАТА и РАДУЛЧО насра гащите 20 мин. по-късно, като дойдоха с джипове и въоражени пичовете.
А относно СЕЛЯНИ, като почнеш от Марио - шефът им и цялата фирма охранители - от струмско, еленово, рилци, симитли, абе все от селата. Вие сте си селянчета.
Аз вече в JULIANY не ходя, хем заради малумните охранители, ХЕМ ЗАРАДИ МЕНТЕТО АЛКОХОЛ КОЕТО ПРЕДЛАГАТ !!!!


02 Август 2011 10:46 | Вестоносеца
Оценка:
7
 (
19
 гласа)

--- написа:Тогава защо се оплакват? Значи като създават инциденти са от джунглата, а когато търпят ответни действия или наказания трябва някак по-така - цивилизовано да е, хуманно. Хайде стига глупости! И не слагай дупничани в една категория, защото имам свестни приятели от там
Не ги слагам всички. Според мен в случая охраната е виновна. Още повече че и аз лично съм приссътвал на сблъсък с Абадон - неповторими селяндури са и заслужават вендета. Един гологлав боклук от тази фирма скоро ще си получи заслуженото, посегна на едно момче преди време без причина (защото си оставил дрехата на гардероб без да има служител там) и го удари с всичка сила в стомаха за да се направи на големия мъжага, същото момче има влиятелни познати (не е от Благоевград). Гологлавия вече е следен стриктно. Да си пази гръбчето когато се прибира към вкъщи, че когато е сам ще се напика и ще се моли за милост.


02 Август 2011 10:53 | Гери
Оценка:
-2
 (
18
 гласа)

Незнам някой от вас дали е контактувал с Коки и дали го познава като човек? Много да се благодарят тези момчета, че Коки и Батката не са били там иначе нямаше да излезат толкова лесно навьн! Няма лошо да трьгнеш от нищото, по лошо е в обратната посока! Какво ви бьрка работата на Абадон, гледайте си вашата. Ако вашето момиче е там и някой се дьржи така с него? Аиде бе това да не е селския мегдан? На Коки само му вдигате имиджа с тези коментари!


02 Август 2011 11:05 | лелееее ЛЪЖАААААААА
Оценка:
15
 (
19
 гласа)

Аз бях там и видях какво стана. Бой имаше и то жесток, охраната даже се забави и първия охранител, който се появи беше набит от някакве едри мъже.


02 Август 2011 11:21 | Българина
Оценка:
5
 (
19
 гласа)

Таксиметровият шофъор и полицаите са главните свидетели. да не се страхуват и напишат показанията си, както е станало, това което са видяли, особенно поведението и държанието, боят от страна на охранителите. Вярно е че някои от такива охранители си превишават правата и се перчат по заведенията, взимат анаболи и др. химия и са агресивни. Защо не им се направи кръвна проба на тях? Защо употребяват палки-групово и бият пред Полицията невъоръжени с нищо младежи, които може да имат вина за реда в дискотеката, но никой няма право да ги бие. Защо тренират тези охранители и трупат маса, като не могат със нормална сила да въдворят ред? Правилно Полицията и на тях е съставила актове по указа за дребно хулиганство. Прави са някои коментиращи, че такива охранители са кадърни само на селски момчета, а не и на някой доказан популярен св боя як мъж. Не правят ли сметка, че някои бит несправедливо може да се върне с оръжие и да ги избие? Има много въпроси които те да си зададът, а и адвоката и полиция


02 Август 2011 11:29 | smeshki
Оценка:
-7
 (
15
 гласа)

Чакал, що си бил горките селянчета


02 Август 2011 11:31 | ВБА
Оценка:
-4
 (
20
 гласа)

Че то половината охрана е от Дупница!!
Не е лесно да се мислиш за велик, но да кесиш са 700-800 лв. на месец и да гледаш как някой ги метка по оркестъра за минути . Пък как да не го набиеш. хихихи!


02 Август 2011 11:41 | зкз
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

До вестоносеца който написа*** Багоевград е изкуствен бъкан с преселници от майна си райна - пиомаци, МАКЕДОНЦИ и какви ли не. ***Македонците са едни голями българи!


02 Август 2011 12:04 | тт
Оценка:
-6
 (
12
 гласа)

теа да не се мотат много много по пиперско от 4е ги напраат смлен пипер


02 Август 2011 12:19 | парата
Оценка:
1
 (
17
 гласа)

ке си намерат маисторо теа охранители дебелоглави некаде


02 Август 2011 12:40 | Slavi Pylev
Оценка:
-3
 (
13
 гласа)

то там е било яко меле май, а моя брат смешния Чакал май е налигавил месото на дупнишките селтаци :D:D:D За 700 лв заплата и да ядеш бой, абе смешен Чакал...


02 Август 2011 12:43 | ха така
Оценка:
-12
 (
22
 гласа)

БИЙ ЗА ДА ТЕ УВАЖАВАТ!!!!!


02 Август 2011 13:01 | anonim
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

какво ви вадат о4ите абадон когато някои е пове4е от вас се 4удите как да го оплуете аиде да ви видим вас какво имате и колко сте големи гадни долни злобар4ета


02 Август 2011 13:03 | Пича
Оценка:
16
 (
26
 гласа)

Има курсове за бодигардове, хванете изкарайте по един.
И без това сте по 130 кила маймуни, а биете като за последно някое момче дето е 70 кила с мокри грехи. Усетете се малко, другият път ще усъкатите на някой неслучаен синето и ще пикате у шише после. Големи мъжаги сте, но кой не слуша през вратата за яката и навънка.
Миналата седница Киката Титанчето ви беше виновен, че е бил много пият.
Еми господа в нормалните страни като видят, че си пиинал не ти сервират повече и те изпраштат до вратата, викат ти такси и си отиваш да изтрезневаш вкъщи.
Вие Светииите от "ДЖУЛИАНИ", аджаба, защо не спрехте да наливате момчето, бил редовен клиент, но в дъното на всичко се крие ПЕЧЕЛБАРСТВОТО ВИ.
Хванете малко си стройте охранителите, че клиентите са хора ане боксови круши.
А такива тиквари със механотехникум дето се зобат, сега станали охранители и се тешкалят повече от ченгетата от спец отряна на БМБ или БОП.... усетете се малко селянии.
Те и НСО са охрана, ана те тепат като вас и не се държ


02 Август 2011 13:11 | Ето това е
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Виновни са всички останали, но не и тези, които сами не си знаят нито мярката на пиене, нито мярката на поведение. На всеки глупак трябва по един отговорник да пази и него и тези около него.


02 Август 2011 13:23 | Мая
Оценка:
-1
 (
17
 гласа)

И двете страни са виновни. тези пиперевци нещо са сбъркали мястото. Дискотеката не им е селският магдан или събор дето си правят.
Може малко повече пердах да са яли, но аз ако ида в дупница и ме ступат да не ми простат.


02 Август 2011 13:25 | ха така
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Абе Пича, нали ако му спреш пиенето пак ще ти налети на бой? За сьжаление живеем в Бьлгариа пич!


02 Август 2011 13:43 | UK
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

Защо ми се струва, че се връщат времената от деветдесетте години? Мутри, борци, гладиатори, побоища по заведенията. Как ли и по различно да бъде, след като премиера и управляващите ни в момента са МУТРИ и МАФИОТИ и по някой милиционер за цвят? Така не става!


02 Август 2011 14:03 | ....
Оценка:
1
 (
15
 гласа)

от пиперево е само едно момче, другите си живеят в центъра на Дупница бе! чули-недочули, тъпанари.....


02 Август 2011 14:13 | 123 do ...
Оценка:
0
 (
16
 гласа)

Благодаря за утчоението, то все тая... Центъра на Дупница хахаха, те тва е престиж


02 Август 2011 14:16 | 1716
Оценка:
0
 (
22
 гласа)

Мая ли си, каква си не знам, някаква дрисла най-вероятно.... Със сигурност нито ти, нито онези сополиви смешници от охраната можете да се мерите с момчетата от Дупница, защото са интелигенти и много повече са видяли в живота от теб, така че едва ли се нуждаят от простото ти и нищо-незначещо мнение, единствената им грешка е, че млади и добри момчета са отишли в такова пропаднало заведение


02 Август 2011 14:56 | ITCE
Оценка:
-7
 (
27
 гласа)

Кви са тия охранители бе, 20 човека скачат на петима... Мъже ми били, не се погледнат какви коремлии са, всички са като бременни в деветия месец... Ако Стъклето беше там, и от Сандански да бяха викали хора немаше кой да им помогне. В скоро време като се видят с дупшничани лице в лице ще гледат на другата страна, но неминумо ще изядат песниците. Дупничани са отмъстителни и коремлиите от Абадон, Мабадон ще напълнят гащи.. Нека не забравят кой хора живеят в Дупница... Нека направят справка и за ММА бойците...


02 Август 2011 15:03 | МАРТИН
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

Не знам кои са селяни, то свестен човек ше стане ли охрана на кръчма, много ясно че не то па и едни кръчми вече нищо не става, познавам прекрасно и двата града, точно селяните съсипаха благоев бачкат за 300- 350лева та пушек се вдига, града с яки заплати немат пари за една лимонада а на кръчма тръгнали да това са заплатите в Благоевград мой приятел държи кръчма и ми е казвал че му е писнало да дава обяснения в полицията заради неговата охрана на кръчмата му. Стане разправия той накара охраната да ги изведът, те ги пребият зверски като кучета и ги метнат в реката АБЕ ВСИЧКИ СА НЕВИННИ.....


02 Август 2011 15:31 | .........
Оценка:
2
 (
24
 гласа)

удобрявам коментара на 1716, не ми е приятно да обиждам когото и да било, но СЕЛЯНИТЕ ОТ БЛАГОЕВ "ГРАД" да престанат с ОБИДИТЕ.... РАЗБРАХМЕ 4Е ВСИ4КИ ВИЕ ИМАТЕ КОМПЛЕКСИ ЗА МАЛОЦЕННОСТ.... ако не са студентите ви и селяните от Македония тоест ва6ите съселяни не ви виждам,


02 Август 2011 15:36 | Защо
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

Щом са сменили заведението вече почти пияни-какво очаквате? Култура обноски след алкохолен маратон от заведение в заведение, те са си търсили боя. Е по край сухото гори и суровото но, това е. Могат да пробват и другаде, само малко да се възстановят за да издържат следващата порция бой. "Да бе мирно седяло, не би чудо видяло". На всякъде си има ред. Като не го спазваш после съзжаляваш.


02 Август 2011 15:41 | галев
Оценка:
5
 (
23
 гласа)

еи, отворковци ние от дупница, когато ходихме вие лазехте. тия хора ваобщте не са случаини особено братята сотирови. тия тупани охранителите могат да бадат спокоини че ем ште ги бият. тия момчета са баровци и си разпускат по заведенията не са побоиници по точно са бохеми. ако иска охраната да доидат 4 човека побоиници от дупница и да пробват каква е трапката..... кога вие кренвиши ште доидете в дупница и главата ште дигнете дори траите си


02 Август 2011 15:59 | 15524
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Тия охрани са долни, злобни, мизерни и гнусни същества с извратена психика, мислят си, че имам някаква сила от ония дето им плащат, но са се заблудили, живота ги е наказал достатъчно има още накъде...


02 Август 2011 16:23 | хахаха
Оценка:
-1
 (
29
 гласа)

Хахаха дупнишките селяци се изкараха много културни и възпитани тука по форумите, ама може ли да обяснят защо тогава половината новини за Благоевград от криминалната хроника на Струма са свързани с дупничани? Залята студентка с киселина - дупничанин, меле в благоевградска дискотека - дупничани, убийство между познати след посещение на благоевградска механа - дупничани и т. н.
Ми стойте си у Дупница бе? Защо от другите градове и села дето идват не правят толко проблеми? Или па студентите? Май проблемо си е точно във вас, затова цела България свързва Дупница с лошотията а Благоевград го дават за пример.


02 Август 2011 16:29 | Slavi Pylev
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Може да съм наркоман и отрепка... може Чакало да ми е брат... може да съм прост, но напомпан... ама тия момчета май няма да оставят така нещата. То щом в дискотеката са се били с охраната, май ще повторят това занимание... Бази Боже от прост народ, наркомани и перничани :D:D:D:D:D


02 Август 2011 16:34 | 6667588765
Оценка:
2
 (
20
 гласа)

Абе ейййй, вие сега като не идват дупничани в града ви сте подложени на загиване хахахах защото кой освен тях си дава парите при вас, аааа???, много ви е голямо самочувствието, за пример били... хахах лизогъзци....


02 Август 2011 16:38 | ужас
Оценка:
-4
 (
16
 гласа)

най-големите коплексирани селяни са в Благоевград дупница перник петрич и пазарджик


02 Август 2011 16:41 | 878787
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

А ти от Тутракан ли си, землянино ??


02 Август 2011 17:02 | абе
Оценка:
-7
 (
11
 гласа)

Абе щом Дупница, Кюстендил, Рила и др. гравитират около Благоевград, защо са им направили отделна област? Направо да ги присъединяват към Област Благоевград и готово.


02 Август 2011 17:14 | 11111111
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

6667588765 написа:Абе ейййй, вие сега като не идват дупничани в града ви сте подложени на загиване хахахах защото кой освен тях си дава парите при вас, аааа???,
Ти сега да не вземеш да си повяраваш :D


02 Август 2011 17:38 | .....
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

А бе като не сте били там да видие какво е станало си траите малко им беше боя на тия!!!!!


02 Август 2011 17:48 | хахахах
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

трай си ти хахахахахх на тези, които оправдават боя, те бъдат препити или пък децата им, да ги видят да лежат в локви кръв и тогава да говорят.... глупаци


02 Август 2011 18:03 | 72
Оценка:
6
 (
16
 гласа)

Тези от Бл. гр. за граждани ли се имат бе ? От колко години сте град бе...? Преди 50 години и на картата ви немаше, а вие на дупничани селяни ще викате а ...? Добри че мина Корпуса та ви направиха град, иначи сте си същите селандури, сабрани на едно място...!!!


02 Август 2011 18:05 | адфгдфсгдс
Оценка:
14
 (
18
 гласа)

ВСИЧКИ ОХРАНИТЕЛИ ДО ЕДИН СА МН СЛАБОУМНИ КОМПЛЕКСИРАНИ НАЗОБЕНИ ТИПОВЕ ЧУДЕЩИ СЕ КАК ДА СИ ИЗБИЯТ КОМПЛЕКСИТЕ ЗА МАЛОЦЕННОСТ!
РАБОТИТЕ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ МАЛОУМНИЦИ. ПОДМАЗВАТЕ СЕ НА ХОРАТА С ПАРИ А ОСТАНАЛИТЕ БИЕТЕ ДА СЕ ПОКАЖЕТЕ КОЛКО СТЕ "ГОЛЕМИ" :Д:Д:Д....


02 Август 2011 18:27 | Д
Оценка:
-3
 (
21
 гласа)

Благоевград си е един доста селски град. Дори и многото студенти и всичко останало не ги цивилизова.


02 Август 2011 18:35 | тцтц
Оценка:
23
 (
25
 гласа)

Струма само разпалва вражда между градовете. А истината е проста - едните са виновни че са се държали като диваци, другите че са си надвишили правомощията. Какво ги питате тука разни адвокати, много ясно че ще се оправдават и ще се изкарат най-големите жертви, истината винаги е по-средата.


02 Август 2011 20:14 | БЕХЛЮЛ
Оценка:
-8
 (
22
 гласа)

БЛАГОЕВГРАД Е КЛАСИ НАД ДУПНИЦА ЕДИН ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ЗА ЖИВЕЕНЕ В БЪЛГАРИЯ, МОЛЯ ХОРАТА КОЙТО ИДВАТ ТУК ДА СЕ ДЪРЖАТ НА НИВО ЗАЩОТО НИЕ МАКЕДОНЦИТЕ БИЕМ ЛОШО


02 Август 2011 20:41 | Благоевград
Оценка:
18
 (
20
 гласа)

Всички дупничани са добре дошли в нашия град, стига да се държат прилично. А в благоевградските заведения (дискотеки, ресторанти, кафенета и т. н.) да вземат мерки, защото професионалното ниво на персонала и охраната не отговаря на положението което заема Благоевград като център на нощния живот в Югозападна България. Ние требва да предложим качество над средното, за да се увеличат и гостите не само от региона, но и от Македония, Гърция, София. Това си е вид туризъм, който искаме или не искаме е единствения носещ приходи на нашия град.


02 Август 2011 21:28 | aaa
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Е Коки защо не си сложиш лепенка че колата ти е на ГАЗ бе мишкооооо


02 Август 2011 21:33 | КОКИ
Оценка:
-1
 (
19
 гласа)

КАКВО, ЧЕ КОЛАТА МИ Е НА ГАЗ БЕ ОЛИГОФРЕН, АКО ИСКАШ МОГА ДА ТЕ ПОВОЗЯ ОСТАВИ КОРДИНАТИ


02 Август 2011 21:51 | 666
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

aaaaa


02 Август 2011 21:53 | OД 3K3
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

До вестоносеца който написа*** Багоевград е изкуствен бъкан с преселници от майна си райна - пиомаци, МАКЕДОНЦИ и какви ли не. ***Македонците са едни голями българи!
Смешник!!!


02 Август 2011 21:58 | малин
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

АЙДЕ НЕМА НУЖДА, КОКИ БАКШИШ ЩЕ МУ КУПИМ ТИКО А БАТКАТА ДА ПРОДАВА МАСЛИНИ ДА СЕ БЛАГОДАРАТ НА ЕДИН ЧОВЕК ТЕ ЗНАЯТ КОЙ ЗАЩОТО ОТДАВНА НЕМАШЕ ДА СА В АБАДОН


02 Август 2011 22:36 | преминаващ
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Леле колко прост народ пише по форумите. В Европа няма граници, тъпите български селяндури /без значение от кой град са/ сами си слагат граници.


02 Август 2011 23:10 | колега
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Коки взимай пример от твоя шеф Марио за да те уважават, за него нищо лошо не се пише, той е помогнал на много хора, а ти си комплексар и никой не те понася ама ти не се усещаш и аз работя в Абадон и повечето колеги ти се присмиват и говорят, просто им липсва уважение, ти не можеш да ги респектираш правиш се на строг а изглеждаш смешен всички знаят колко струваш и разправят стари случки и трябва да черпиш много Марио, защото ако не е той отдавна щяха да те шляпат, ти просто без него нищо не струваш проумей накрая че хората се съобразяват с него, а не с теб и не забравяй от къде си трагнал, защото колелото се върти


02 Август 2011 23:26 | Жожо
Оценка:
-9
 (
17
 гласа)

Познавам някой от охранителите в Джуляни и са пълни пи4ове ако са си заслужили 6те ядът бой мн ясно


03 Август 2011 00:04 | гери
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Какьв ви е проблема бе нещастници дали колата на някой е на газ или не? Какв ви е проблема че някой е трьгнал от нищото и е постигнал нещо? По-добре да трьгнеш от нищото и да станеш нещо отколкото като вас ! А иначе като останете без пари ревете! Падайте отвисоко щом много знаете и се мислите за големи! Казах ви че така само вдигате имиджа на Коки, Благодарим ви!


03 Август 2011 00:12 | anadoli
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

такива смешници като тоэи КОКИ не эаслужават никакво внимание това е един палячо който прави мине7и на шефа си с големите си джуки а останалите беэпарковци да ходят да си охраняват нивите на село там няма на кого да эавиждат и да се нервират на нивата комплекси не се иэбиват ГЛУПАЦИ явно беэ палки сте смешни.....


03 Август 2011 00:14 | наталиа
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

утре вас шеви биат и никои оттези момчета ниама да се застапи не убажавате себеси не ти другите помиари и комплексари сте щтом ви дразни кои каква кола кара вие ше карате каруци


03 Август 2011 00:27 | Джоко
Оценка:
7
 (
17
 гласа)

Момчетата да си търсят правата до край. Тия от охраната са си превишили доста правата и дано ги осъдят, за да внимават друг път с клиентите си.


03 Август 2011 00:34 | anadoli
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

дали някой е чул и видял благоевградчани извън тяхната дупка нали са много отворени не смеят да изпълзят от дупката си страшните охранители и побойници ПАПАГАЛИ


03 Август 2011 00:38 | идпед
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

били с палки момчетата това ли са силните охранители защо с палки .....


03 Август 2011 09:43 | Марио
Оценка:
1
 (
17
 гласа)

А, бе бедал Дупнишки-шопски.
Лъскай чиниите и робувай на янките. 15 години съм бил дипломат във външно и във Вашингтон, Веджиния не съм видял или срещнал никой от дупеница.
Лапайте ку*а на талянците и си трайте бе.
Ще сравнява перлите на Югозападна България, най-хубавата част от страната ни със шопско. Освен едно паничище с трън да мааш нема къде да идеш. Селяни прости.
А да имате атракция, онези тъпунгери братя Галеви. Дето си мислят, че ще надвият и държавата. Айде нема нужда дупка, до дупка. Освен кримки и автоизмамници нищо друго немата, добре, че ви крепи Актавис.


03 Август 2011 09:50 | 123 до 77
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Абе ей паляк, ходи да миеш тоалетни смешник


03 Август 2011 10:57 | МАКЕДОНЕЦ(БЛАГОЕВГРАД)
Оценка:
-4
 (
12
 гласа)

ОБЯВЯВАМ ВОЙНА НА ДУПНИшКИТЕ СЕЛЯЦИ, КОЙТО МЕРНЕ ТАКЪВ ПО ЦЕНТЪРА ДА ГО ПРЕБИЕ!


03 Август 2011 11:47 | хаха
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Тоя пак смешник 77 се изкара, че държът цяла Америка.
А бе робе, хамериканците държът вас в плен за мръсната работа.


03 Август 2011 12:03 | ппп
Оценка:
-1
 (
15
 гласа)

братята галеви ако поискат ще ви превземат джумаята за 2 дена разбирате ли? така че мишленца малчете си. да не стане благоевград пламенград имат парите и вазмостежностите да ви купат и превземат града. аиде за тех да си замалчите, че ште ви смачкат за секунди.


03 Август 2011 12:18 | МЕКЕДОНЕЦ БЛГ
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

ХАХА, БРАТЯ ГАЛЕВИ СКОРО ЩЕ НАПУСНАТ СТРАНАТА ЗАЩОТОТО ЩЕ ГИ СТЕГНЕ ЗАКОНА, А ИНАЧЕ НЕ СЕ ХВАЛЕТЕ С ТЯХ ЗАЩОТО ТЕ ВЗЕМАТ ВАШИТЕ ПАРИ, РОБИ ДУПНИШКИ!
ЖЕНИТЕ ВИ СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ, КАТО ДОЙДАТ ТУК СТУДЕНТКИ СЕ РАЗПУКВАТ ТРОЙКИ, ЧЕТВОРКИ АБЕ ПОРНО ЗВЕЗДИ НАПРАВО.


03 Август 2011 12:44 | ссссс
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

а вашите кои ви ги зима бе тапак? ваште лихвари, дилари, джамбази на кои се отчитат бе? каде са вашите бандити киорави, малки големи, бандити, под земята с вино полети..... винаги сме били по силни и по тарикати от вас и така ште баде..... а ваште жени са наи тапите и ограничени сащества на света .....македоснки разнебитеници.....


03 Август 2011 12:59 | Вестоносеца
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

[quote=МАКЕДОНЕЦ (БЛАГОЕВГРАД) ]МАКЕДОНЕЦ (БЛАГОЕВГРАД) Оценка: -2  (4 гласа)
ОБЯВЯВАМ ВОЙНА НА ДУПНИшКИТЕ СЕЛЯЦИ, КОЙТО МЕРНЕ ТАКЪВ ПО ЦЕНТЪРА ДА ГО ПРЕБИЕ! [/quote
]Haha, нали се сещаш че това не е много добра идея. Няма да напомням разни случаи от близкото минало, когато един човек от Дупница смаза 7-8 човека мисля че при Кебап 13 и ги вкара в болница. Повечето Дупничани са силоваци и са добре обучени на бой, такава им е средата. Относно Благоевград, живях там четири години, наистина е пълно със селяци момчета. Мног е ниска чертата на интелигентност като отсеем студентите. Това е така защото кореняците Джумайци са много малко. Всичко е от помашките села, Симитлийския регион и т. н. а града е много зле със заплатите, затова и се разакарх от там, макар да бях отличен служител


03 Август 2011 13:01 | Вестоносеца
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

МАКЕДОНЕЦ (БЛАГОЕВГРАД) написа:ОБЯВЯВАМ ВОЙНА НА ДУПНИшКИТЕ СЕЛЯЦИ, КОЙТО МЕРНЕ ТАКЪВ ПО ЦЕНТЪРА ДА ГО ПРЕБИЕ!
Haha, нали се сещаш че това не е много добра идея. Няма да напомням разни случаи от близкото минало, когато един човек от Дупница смаза 7-8 човека мисля че при Кебап 13 и ги вкара в болница. Повечето Дупничани са силоваци и са добре обучени на бой, такава им е средата. Относно Благоевград, живях там четири години, наистина е пълно със селяци момчета. Мног е ниска чертата на интелигентност като отсеем студентите. Това е така защото кореняците Джумайци са много малко. Всичко е от помашките села, Симитлийския регион и т. н. а града е много зле със заплатите, затова и се разакарх от там, макар да бях отличен служител
...
Публикувам пак че цитата не се получи


03 Август 2011 13:02 | 123
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

и дупница и благоевград са големи села вземете се стегнете


03 Август 2011 14:12 | ОБИКНОВЕН ГРАЖДАНИН
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Почти всичко написано е пълна глупост. Повечето коментари са направени от неграмотни хора, а другата част най-вероятно е от конкуренцията на фирма "Абадаон". И нали се сещате защо? Защото сега им е удобно да пишат за силната и конкурентна фирма - "АБАДОН". Но не се сещат май, че дупнишките кратуни утре ще нахлуят и в други заведения. Тогава абадонци какво да пишат за вас? Вместо като колеги от бранша да се защитавате. Всички завиждате на Коки. Ами купете си и вие мерцедеси с газ, кой ви пречи. Ама, май ви е по-добре да си карате каруците. Пък и ви отиват.....


03 Август 2011 14:35 | DJ
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Прав е ОБИКНОВЕН ГРАЖДАНИН. Пълно е с неграмотно написани коментари. Повечето са или от пубери или от инфантили. Някаква силова романтика ги е обзела и се нахъсват като доберманчета не яли три дни... заразата на кумири като Галевците.


03 Август 2011 14:53 | ВБА
Оценка:
0
 (
2
 гласа)


Но това ако беше станало в дупнишка дискотека, всичките щяха да са в ортопедия и нямаше и да се чуе по ни една медия - просто щяха да са паднали по стълбите.
СТРАХЪТ УПРАВЛЯВА СВЕТЪТ


03 Август 2011 14:57 | ВБА
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

абе и аз съм от Дупница, ама тоя 77 е егати тъпото копеле ! хехехе


03 Август 2011 16:51 | Благоевградчанин
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Само проблеми в Благоевград с хора от Дупница ( и не само) батко. И после не били селяци селяци сте ами. . . миналата седмица се избихте за 50лв. гъзари!!! нали сте бизнесмени, стойте и си харчете парите в Дупница и околните ви села. Съживявайте си местната икономика, НИЕ кореняците Благоевградчани ще си се справим с наща и без ваша помощ. (В Дупница и околието имате 100 -150 интелигентни или поне малко по-умни хора и те вече не живеят там!!! ДебилиИИИИ)


03 Август 2011 17:14 | МЕКЕДОНЕЦ БЛГ
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

ДУПНИЧАНКИ СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ РАЗПОРЕТИНИ В БЪЛГАРИЯ !!!
А МЪЖЕТЕ ИМ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ШУШУМИГИ И ЗАТОВА НИЕ БЛАГОЕВГРАДЧАНИ ТРЯБВА ДА ПОМАГАМЕ ДА СА ВИ ЗАДОВОЛЕНИ


03 Август 2011 17:29 | ани
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

ЕЕЕЕЕ я се осъзнайте всички, няма място за сравнение между Благоевград и село Дупница, успокойте се малко, ние не Ви мразим, но нали всеки който дойде от село си мисли, че е безсмъртен и се държи все е дно всички го мразят, просто се дръжте естетвено, без преструвки и без злобни погледи и бутаници, това си го правете в Дупница!!!! Ние тук в Благоевград не сме свикнали на вашия начин на живот и затова така се случва!


03 Август 2011 17:30 | ЦЦЦЦЦЦЦЦЦ
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

И пуберите от Благоевград и от Дупница избиват комплекси, 100 коментара и все като на селска седянка, кои бил по-як кои бил с парите. Накрая тия от Дупница ги биха, и живата продължава утре ще са някои от Благоевград и това е, а повечето нямате и 18 год. да влезете в диско тръгнали да си мерят пишлетата. Гледай на теб да не се случи и си свиркай, а то че пичовете от Дупница и тая събота ще дойдат да разпускат тука си и факт то в Дупница седи ли се. Нищо против града, просто до там сте я докарали.


03 Август 2011 17:54 | ааааааааааааааааа
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Е това е, дупничани се хвалят с братя Галеви, стигне ли се до спор.... Некои градове се хвалят с морета, други с планини, трети с култура, четвърти с образование, пети с бизнес, а Дупница с братя Галеви..... Вместо да се срамуват от них, они се хвалят!
Благоевградчани, не падайте на дупнишкото ниво, ние сме от друга категория! Нема смисъл да се отговаря на селски провокации у форумо!


03 Август 2011 20:38 | Вестоносеца
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Е страшен акцент вадиш -на интелигентен Благоевградчанин, каквито са повечето. Селяците в Благоевград са повече от тези в Дупница, поради простата причина че Дупница е стар град и там няма емигрантска вълна от помаци имекодонски селяци. Проследете си родословното дърво, после се огледайте в огледалото, а накрая минете през Пулс да си направите скенер на главата за да се види по колко мозъчни гънки имате. По-селяшки и разноцветен, изкуствен град от Благоевград няма. Заплатите са от най-мизерните в страната, които може да се взимат в град. В един Бобовдол средната работна заплата е два пъти по-голяма от тази в Джумаята... а Джумаята до преди 30-40 години истинско диво село, абсолютно градче в околияата на Дупница и Кюстендил. До преди 20 години ходехте на пазар у Дупница. Добре че бяха комунистите да ви ударят рамо и селото ви изкуствено да стане "град-мечта". Е такива новоизлюпени граждани ли да слушам? Ай сиктир. По-добре се радвайте че все още идват хора да си харчат парите, че


03 Август 2011 20:39 | Вестоносеца
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

че скоро и това ще секне и ще си останете с кирливата Цигарена, където скоро ще я съсипят и нея. И в селото ви какво остана? едно ЮЗУ (пак подарък от комунята) пълно с корупция, което също скоро може да бъде съсипано. Европата напира ли напира. Лека вечер


03 Август 2011 21:11 | ...
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Тези дето ревът, че са много бити ще им кажа само едно, МАЛКО ВИ БЕШЕ.
Вие пиперевски селчовци сте си влежзнали с боксове в дискотеката.
Търсили сме си с кой да се степате.


03 Август 2011 21:20 | Алфа секюрити
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Абе тъпаци, така ли се работи? Как ще биете клиентите бе, идиоти???? Нали от паричките на тези клиенти ви плащат заплати! Ако на някой му беше излязла по мека главата и умреше, или пък имаше оръжие да пострада страничен какво щеше да стане, мислите ли? Като сложат печатите на вратите за 6 месеца ще охранявате овци на някоя поляна! Идиоти. Ако е целта да се набие някой нямаше да наемат вас, можеше и да черпят едно пиене някой селски побойник да се бие с клиентите, а не да ви дават заплата . Шефа ви ще направи супер сделка ако ви изгони и купи няколко кучета на ваше място, хем по икономични, хем по умни от вас... а и не пият и не се друсат!


03 Август 2011 22:31 | парата
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

ТОА ОТ АЛФА МЕ ИСКЕФИ МАКСИМАЛНО С ТОА КОМЕНТАР


03 Август 2011 23:49 | До ... 3 август 21:11
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Абе, селяк смотан, момчетата са от Дупница, не от Пиперево, разбра ли, бе? Второ - били са невъоръжени. Трето - при разпитите в съда един от охраната не е разбрал какво да лъже и делото е прекратено. Да продължавам ли?


04 Август 2011 09:20 | ВБА
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

този от "Алфа секюрити" най-пълно описа мисловната дейност на тез охранители!


04 Август 2011 10:35 | до весталка
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Вестоносец ли си, весталка ли си, не те знам шо си, ние си думаме на македонски и знаем много добре какви сме и от къде идваме - предимно бежанци от градовете в Егейска Македония - Кукуш, Костур и др. А вие сте селяци със селски комплекси и селски манталитет, затова цела Европа ви се смее вече, не само България. Радвайте се че на 30 км от вас има град като Благоевград, това ви е единственото предимство на вас.


04 Август 2011 14:36 | ....
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

незнам кой е крив и кой е прав, ама кой се е заял с дупничанин бел ден не е видел! определено не искам да съм на мястото на "охранителите"


04 Август 2011 15:00 | fgh
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Вие още малко ще кажете че и автомати са носили, а тия тъпоъгълници от охраната и едни лъжливи показания не могат да научат наизуст, оплескали всичко хахахах


04 Август 2011 17:40 | ОФФ
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

ТЕА ОХРАНИТЕЛИ СА ПЪЛНИ СМЕШНИЦИ С ДЕБЕЛИ ГЛАВИ


04 Август 2011 17:41 | Vasil Lipiyski
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Алкохола на никой не прощава


04 Август 2011 17:53 | ...
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

на тия "охранители" им пожелавам да Умрат от рак на по 35 години


04 Август 2011 18:11 | Вестоносеца
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

[quote=до весталка]до весталкаОценка: 1  (1 гласа)
Вестоносец ли си, весталка ли си, не те знам шо си, ние си думаме на македонски и знаем много добре какви сме и от къде идваме - предимно бежанци от градовете в Егейска Македония - Кукуш, Костур и др. А вие сте селяци със селски комплекси и селски манталитет, затова цела Европа ви се смее вече, не само България. Радвайте се че на 30 км от вас има град като Благоевград, това ви е единственото предимство на вас. [/quote
]Кажете г-н никой! Как е вашето име, невестулка ли казахте? А, да, ОК. Не ме знаеш "шо съм", но ако искаш можеш да разбереш ако все пак понечиш да излезеш от анонимност :). Селяка си ти, виш колко грамотно пишеш БЛАГОЕВГРАДЧАНИНО. Бас държа че и името си пишеш с правописни грешки. Не знам кой на кого се смее, но ще ти кажа с открито сърце, аз се смея на теб и всички жалки неграмотни БЛАГОЕВГРАДСКИ твари които пишат тук и с които съм се сблъсквал в живота. Мноооого нисък е ценза на Благоевградчани, изключително неграмотн


04 Август 2011 18:15 | Вестоносеца
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

селтаци живеят в този "град". на бай Лазар слелянина който по партиоен път сътвори материално - облагороди изкуствено едно село. Само че не можа да стори същото със селяните вътре. За това ви подариха и два университета, виждам че и те са безсилни. Благоевград е едно село съставено от няколко села като Струмско, Грамада, скоро и Рилци и Бело поле. След 20 години селяните от Рилци и Бело поле ще се бият у гърдите и ще викат аз съм Благоевградчанин, като ти се биеш в гърдите симтилишка подлого, така както някой помак който жуивее от 5 години при вас.
За твое сведение Дупница не е присъединявала села йкъм територията си. Дупнижа е град дал видни люде на тоя свят прославили България. Дупница е стар град и ще остане такъв.


04 Август 2011 18:50 | до Весталка
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Анонимна мижитурко, в Благоевград си има местен говор с който благоевградчаните се гордеят, това не е признак на неграмотност, а на идентичност. Форумите не са официален документ за да се пише книжовно. Но виждам че ти се срамуваш от вашия говор, който е близък до благоевградския и го наричаш селски. Ето за това говорех като казах че сте със селски комплекси, вие се срамувате от вашата идентичност защото я считате за селска, така признавате че сте селяци и затова се получават такива комични изцепки като твоите.
Сельо, като си тръгнал да пишеш на книжовен език, първо требва да се ограмотиш, не се пише "виш" а "виж", това се учи в началните класове. Не се пише и "партиоен", "симтилишка", "жуивее", "йкъм", а дори и името на родния си град не можеш да напишеш правилно неграмотна отрепко и си написал "Дупнижа"!


04 Август 2011 18:56 | възмутен
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

До ВЕСТОНОСЕЦА.
Спри да изливаш зловония от устата си. На всички им стана ясно, че си един безделник, който виси по форумите и пише ниско честотни простотий, които все пак отразяват и умственият му багаж. Като толкова имате против града-мечта Благоевград, що си не седите в Г. зница, а идвате да се псевдо веселите тук, защото явно за вас веселбата е пиене и да се правите на големци, избивайки комплексите си на хора без произход, чеда на низшата социална прослойка. И после ревете като мамини синченца. Хайде, марш от града ни, дивяци такива. Веселете се в дискотеката в Пороминово- там е за вас. Много е лошо да се получи комбинация от грозновати момчета, с нисък умствен коефициент, низша прослойка, силно комплексирани, които дори и не могат да пият, пък и си направили гейска вечеринка.


04 Август 2011 18:59 | до Весталка
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

Благоевград, селска кратуно, е космополитен град и точно в това е неговия чар. Тука живеят хора от всички краища на Македония и учат студенти от различни части на света, това допринася за неговия колорит е неповторима атмосфера. А това че всеки квартал е уникален е предимство и богатство, но селяците като тебе, единствената гордост на които са братя Галеви, това не могат да го разберат, те не могат да погледнат по-далеко от клишето "селяни-граждани" и не могат да преодолеят селската си ограниченост. Оди си отпасувай козите най-добре!


04 Август 2011 22:19 | DJ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

... написа:на тия "охранители" им пожелавам да Умрат от рак на по 35 години
Ти защо кълнеш като стара бабичка? Уж млади хора от 21 в., а то като някоя Чудомирова героиня. Да питам още нещо - докато го пишеше, не го ли изговори с пяна на устата и бяс в погледа? :)))


04 Август 2011 23:13 | Вестоносеца
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

[quote=до Весталка]Сельо, като си тръгнал да пишеш на книжовен език, първо требва да се ограмотиш, не се пише "виш" а "виж", това се учи в началните класове. Не се пише и "партиоен", "симтилишка", "жуивее", "йкъм", а дори и името на родния си град не можеш да напишеш правилно неграмотна отрепко и си написал "Дупнижа"! [/quot
e]...
Селска пръчко Джумалийска, ако имаше малко мозък тъпоглавото ти македоснко кратунче, щеше да усмисли поне за миг че става въпрос за клавиатурни грешки. И кой е казал че коментирам говора ви бе селяк? Достатъчно е само да се качиш веднъж в градския ви транспорт (60 годишни чавдарки) и да помиришеш как вунят Благоевградчани (слава богу наложи ми се само веднъж :) > Там сте с ниска хигиенна култура, кекате като мижитурки и работите за 200-300 лв на месец . А сега ако обичаш можеш да поухаш на дзвера ми смрадльо :)


04 Август 2011 23:18 | Вестоносеца
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

ДО ОСТАНАЛИТЕ СЕЛЯНДУРИ :
Благоевград бил града мечта? Хаххахаххахахахах егати самовлюбените свиняри сте, заклевам се. Личи си че сте горди и самовлюбени селяци. Благоевград е нищо повече от едно сглобено от комунистите село и НИКОГА няма да бъде истински град, камо ли град мечта. Погледнете се бе селяци, застроили са ви навсякъде с грозни сгради, нямате градинки, няма къде майките ви да си изкарат децата навън. Имате едно умрело Бачиново, където има мръсотия и кърлежи до шия. Това ли е града мечта? Експлоатират ви като мишоци с тея мизерни заплати. Олелел малеле целувайте крака на студентите там, добре че са те, та мизерното ви село да се ползва с някакво име.
...
Относно моите предпочитания, нямам такива към Галеви, дишайте спокойно :)


05 Август 2011 00:20 | Вестоносеца
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

И още нещо да ви пожелая за лека нощ пиленца :) Не квикайте толкова срещу Дупница, все пак сте носили неговото име (Дупнишка Джумая - гордо позира тази табелка в музея ви..., опс вие май сте толкова задръстени че не сте го посещавали, оххх сладурите на батя). Та мизерното ви село г-да ГРА (МА) ЖДАНИ до скоро не са го знаели къде е и са се ориентирали по Дупница. Айде сега не се сърдете на Вестоносеца, нямам претенции да се отнасяте към мен с "Ваше преосвещенство", "Повелителю", "Водачо", "Господарю" :) просто мислете малко, еволюиррайте, туширайте БЛАГОЕВ (ГРАДСКОТО) си его и обещавам че може би все някога шебеците тук ще преминат фазата Кроманьонец :) Лека нощ ГРАЖДАНИ.


05 Август 2011 05:16 | КАЛИН...знаете кой
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

МАЛЕ КОЛКО СМЕШНИЦИ ИМА ЗА УТЕПВАНЕ..... НАБАРАХТЕ ТУКА АВАНТА И СЕ РАЗБИХТЕ ДА ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ ЗА ХОРАТА... ЗАЩО НЕ ИМ ГО КАЖЕТЕ В ОЧИТЕ ТОВА НА КОКИ И МАРИО АМИ САМО ТУКА ГО ПИШЕТЕ БЕ МИЖИТУРКИ СТРАХЛИВИ, ЗАЩОТО СЪМ УБЕДЕН ЧЕ КАТО ГИ ВИДИТЕ НЯКАДЕ СТЕ ГОТОВИ ДА ИМ НАПРАВИТЕ АМА ТУКА СТЕ СИЛНИ... .ВСЕ ОХРАНАТА ВИ Е ВИНОВНА АМА КАТО ВИ ЗАШЛЯПА НЕКОИ ВАС САМИТЕ И ТЪРЧИТЕ ПРИ ТЯХ ДА ВИ ПОМАГАТ .....ВСИЧКИ ВИЕ ДЕТО ПИШЕТЕ ТЕЯ КОМЕНТАРИ СТЕ НА СЛЕТЛИННИ ГОДИНИ ДАЛЕЧ ОТ ОХРТАНИТЕ, ЗАЩОТО ТЕ СА МЪЖКАРИ А ВИЕ ВИНАГИ ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ МИЖИТУРКИ ДЕТО СЕ КРИЯТ ПОД АНОНИМНОСТ.....! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !


05 Август 2011 12:51 | DJ до хер Вестоносеца
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Наистина пишеш с грешки, не само технически. Отделен е въпросът, че болшинството коментари са неграмотни, така че не си изключение от "правилото" на този форум.


05 Август 2011 19:28 | възмутен
Оценка:
-6
 (
6
 гласа)

ДО ВЕСТОНОСЕЦА или ГЛИСТОНОСЕЦА
Ти мизерно, комплексирано, импотентно изчадие, що не се махнеш най-после от тук. Осмърдя всичко с тъпотата си. Най-вероятно си сипаничаво пъпчасало момче, все още на злобарки. Какво толкова имаш против Благоевград, все го хулиш с цитати и примери, които си почерпил от идванията си в града ни. Като толкова сме селтици за теб защо си идвал толкова чедсо. Що не си стоя - град известен с ..... ами с нищо интелигентно и стойностно не е известен.


05 Август 2011 23:36 | Вестоносеца
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

"Идвал" съм в града ви защото съм работил и живял там и съм имал честа да работя с една голяма част от ВИДНИТЕ ви граждани. Видях че няма как да стане за отделените 4 години. Града ви не ми е виновен за нищо, ако имам нещо против то е защото някои тук започнаха да се големеят и да го наричат "Лас Вегас на Блаканите", а да изравняват Дупница до земята, което не отговаря на реалността :) Второ ти си никой да ми казваш къде да ходя, какво да правя, какво да спирам, как да се изразявам и кога да го правя. Ако има нещо неясно, то е защото си хванал паяжини по един много важен орган разположен в главата. Капиш?


06 Август 2011 08:33 | Приятел на Чакала
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Става му зулу ако искаш подаи си дупето да провериш???


06 Август 2011 11:48 | възмутен
Оценка:
-5
 (
5
 гласа)

ДО ВЕСТОНОСЕЦА или ГЛИСТОСЕРЕЦА
Аз съм този, който ще ти каже какво да правиш, защото в човешката еволюция аз съм нива над теб, бездарник такъв. Живял и работил бил в Благоевград четири години, ами защо не си остана в Гъзница, ама там няма какво да правиш, най много да миеш колите по автоборсите. Хайде, сбогом


06 Август 2011 14:41 | Александров
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

ПОЗНАВАМ ДВЕ ОТ МОМЧЕТАТА, И ДУМА НЕ МОЖЕ ДА СТАВА, ЧЕ СА СКАНДАЛДЖИИ ИЛИ ПИЯНИЦИ ИЛИ ПОБОЙНИЦИ. СЕРИОЗНИ СКРОМНИ НОРМАЛНИ МЛАДЕЖИ! ДА МЕ ИЗВИНЯВАТ ОТ ДЖУЛИАНИ, НО ТАМ СА ПЪЛНИ СЕЛЯНИ И Е ПЪЛНО СЪС СЕЛЯНИ ОТ КЪДЕ ЛИ НЕ! А ЗА БЛАГОЕВГРАДСКАТА ПОЛИЦИЯ.... АМИ ЕДНА МАФИЯ КОЯТО СКОРО ЩЕ БЪДЕ ОМЕТЕНА... ИМА МНОГО РАЗРАБОТКИ В ВЪТРЕШЕН ОТДЕЛ НА МВР ЗА НЕ РЕГЛАМЕНТИРАНИ ОТНОШЕНИЯ НА ПОЛИЦАЙ СЪС СЪМНИТЕЛНИ БИЗНЕСМЕНИ... НО ТОВА В БЛ. СЕ ГОВОРИ ВЕЧЕ ОТКРИТО!


06 Август 2011 19:22 | възмутен
Оценка:
-5
 (
7
 гласа)

Пияни, с обноски на диви прасета и задяващи момичетата- на това ли им викаш сериозни и скромни момчета. Да те видим теб ако ти задяват половинката как ли ще реагираш. Не, Александров. Явно и ти си някакво изтърсаче, с криворазбрано виждане за веселието и живота. Тези са едни едни неизживяли младостта си животни и комплексари. И им е било малко. От тук насетне да се готвят за още- едва ли приятелите на момичетата, дето са закачали, ще ги оставят така. Някакви си селтици не могат да се правят на мъже в нашия град. Тук ще ни целувате ръката като идвате. И това важи за всички прийоданци


07 Август 2011 11:35 | Вестоносеца
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Възмутения, най-много като да дойда да ми оближеш главата на х. я и да искаш още, ти за кой се помисли бе, за Господ ли? Не се прави на големец да не вземеш да квикаш в собствения си град :)
...
[quote=възмутен]ДО ВЕСТОНОСЕЦА или ГЛИСТОСЕРЕЦА
Аз съм този, който ще ти каже какво да правиш, защото в човешката еволюция аз съм нива над теб, бездарник такъв. Живял и работил бил в Благоевград четири години, ами защо не си остана в Гъзница, ама там няма какво да правиш, най много да миеш колите по автоборсите. Хайде, сбогом[/quote
]Първо в Дупница има за избор много по-добра и много по-платена работа от Македония ленд, второ няма да ти отговарям защо съм бил в ескплоататорския град Дупнишка Джумая - трябва да ви кръстят българския Китай :), и съм се доказал в помашкия ви град, познава ме половината град по физиономия (скромнича - да не казвам почти целия) трето кой е казал че работя в Дупница? Ти ли ше ми обясняваш на мене бе рибо, видял съм и 2 и 200 при вас и тук.


07 Август 2011 11:44 | Вестоносеца
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Ама Възмутената Вие за какво се оплаквате от селяци по дискотеките? Нали се биете в гърдите колко притегателен е Благоевград, как на всички детската им мечта е да живеят там, да излизат там. уййй, направо не мога без Благоевград и една секунда. Сега се оплакват. ХЕм се оплакват, хем се хвалят с това. Аз като ви казвам че Благоевград е столица на алкохолния туризъм, пропаднал селски град- мечта за живот на всеки помак, симитличия "и си е", вие не ми вярвате. Не се сърдете на Вестоносеца, лъжа няма да кажа. Хубави думи за вашия град в някоя подходяща за това тема, такава не виждам наоколо, за да видите че не съм едностранен. А до тогава стига ривахте, вие така си харесвате "града" :) и с това се хвалите - притегателния център, Лас Вегас на Балканите :) Някой който не е ходил ще хване да ви се върже, ще направи екскурзия и ще се разочарова


07 Август 2011 13:09 | възмутен
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

ДО ВЕСТОНОСЕЦА ДОСАДНИК
Сега, да ти кажа. Хич не ме заплашвай, че да не отделя от ценното си време и да те намеря кой си- за мен е доста лесно. Тук, скрит зад евтиния си, бракма компютър, в стаята си, дето с трън да завъртиш, няма какво да закачиш, си тръгнал да мъж да се правиш. Познавал го бил по физиономия целият ни гра. Ами, то и тези, дето висят на разклона за Бараково по физиономия ги знае целия Югозапад- ама са си циганки гнъсни. Ти нещо подобно ли си правил в града ни. Въпреки, че разбрах, че наистина целата ни ромска махала те познава- ама не от към физиономия. Верно си бил известен


07 Август 2011 17:46 | Вестоносеца
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Чакам те скъпа и да знаеш


07 Август 2011 17:51 | Вестоносеца
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Господа, Не обръщайте внимание на Възмутена дама, тя ще отдели от ценното си време и ще ме намери... познайте защо - ДА МИ СЕ ИЗВИНИ, тя ще предложи и други услуги. :)
Много поздрави и ти напомням, чакам те с най-голямо удоволствие, да не забравиш да ме намериш!!!


07 Август 2011 19:57 | възмутен
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

ВЕСТОНОСЕЦА
Иззлобя нещо, започна с дивите обиди и закани- значи вече започна да показваш колко си безсилен. И като си толкова смел- я си дай данните и да дойда да ти се извиня, ха ха. Смешник, грешка на спукан презерватив. Но, изумен съм. Само какъв изказ и стил имаш. Спри да изпускаш зловония, че така вече излагаш и нормалните твои съграждани. И да идеш на психиатър, че май страдаш от параноидна обструкция, а също така- предай поздрави на приятелката си- Мара с петта баджака. Сбогом, мухльо


07 Август 2011 20:18 | до Селския пощальон
Оценка:
-6
 (
6
 гласа)

Весталке, селска пачавро, заплатите в Благоевград са ниски точно заради мизерни селяци като тебе, които идват и крадат работните места на благоевградчаните като се съгласяват на двойно по-малко пари. Вие сте виновни и за градския транспорт, возите се и избивате селската си омраза спрямо града на автобусите...
В Бачиново нема 2 кърлежа, там се обезпаразитява постоянно и тревата се коси. Само в квартал Струмско има 2 нови парка. А ти сигурно имаш вошки и бъи...
А що се отнася до Благоевград дали е град мечта - може да погледнеш класациите на Дарик и 24часа "Най-добрия град за живеене", там Благоевград винаги е в челната тройка, а Дупница е на последното место.
Карай си колелото на село..


07 Август 2011 20:32 | Вестоносеца
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Какво стана г-н Възмутения, ще отделиш ли от ценното си време да ме намериш или не? Чакам ли чакам, няма те. Когато решиш, може да се запознаем, където кажеш, може и в Благоевград. Ако решиш и дата и час ще си уговорим, нямам претенции
...
Остатъка от мнението ти е живо папагалставане, всяко ново мнение ти е едно и също и от него блика адско безсилие на един възмутен шматарок, имащ се за голяма работа, а всъщност си някакво тъпо, спукана гума и въздух под налягане. Не знам кой като некоя свекърва се намеша в чужд разговор и започна да кряка. Пак ти казвам, не се сърди на Вестоносеца, аз съм разумен човек и не мога да се занимавам с глупости - за разлика от теб не ме подразни почти нито едно твое мнение като съдържание, но ме дразни фалшивата ти самоувереност, че чак ме присърбя да ти доказвам нещо, ако имаш претенции към мен вече ти намекнах как може да се разрешат, имам го ресурса.., ако решиш че няма смисъл ден да мине пак ще си пишем така приятно и приятелски настроени


07 Август 2011 20:35 | Вестоносеца
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Аммм, Възмутения, Мара ти праща много поздрави и на теб., каза че те познава и си бил голяма и много палава сладурана, е бил с малко мазоли по ръцете, но ще се преодолее. Вярвам и на Мара тя е много честна спрямо мен, всичко си каза :)


07 Август 2011 20:44 | Вестоносеца
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

7 август 2011 @ 20:18 | до Селския пощальон
Класацията на Дарик пълна с грешки ли ? Мани, моля те не ме разсмивай. Явно си толкова затруднен че прибягваш до тази измислена класация. В Струмско имало два парка? :) Пич, писна ми македонките да ми надуват главите че нямало къде да разхождат децата си - там сграда, там сграда, градинката при кръговото и там вече има сграда,.., оп че и градската много малка, Бачиново пък е далече, там е мръсно, не мога да си пускам детето там.... Та така МОЙ, това не са мои думи. Хубаво е да се разходиш малко из града ви и да го погледнеш пак, няма да е лошо. Няма зелено брат ми, няма. За това ставаше на въпрос. Че и гледам че даже по Парк Рила (дори не ходя редовно там) пълно с македонски и софийски возила. Странна работа, па нали у Джумаята си имате 6 Парка :)
Такааа, пак опряхме до пришълците (ниските заплати) - навярно визираш студентите, с които така гордо се хвалите. В крайна сметка плюс или минус са ви? Много си противоречите бе майна


07 Август 2011 20:47 | Вестоносеца
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Все пак ще ти проясна, виждам че мисленето не ти е силна страна. Жалкот е че без тях (студентите) Благоевград ще умре, а такива пръчлета като тебе няма да го проумеят никога. Ниските заплати са цената която плащате. Нема пълно щастие в случая. По-добре гледайте да ограничите притока от бедните села на юг, това нема да е грешка :)


07 Август 2011 21:09 | до Селския пощальон
Оценка:
-5
 (
5
 гласа)

Ха ха ха сигурно са те уволнили и са те изритали от Благоевград като мръсно куче поради некадърност, сега си го изкарваш по интернет.
Но по-вероятно е никога да не си стъпвал в Благоевград, целата ти информация е от форумите и мрънкачите там. Кое й е грешното на класацията на Дарик? Дори да има малки грешки, важна е закономерността - Благоевград в челото, Дупница последна, и то всека година.
Точно Благоевград е един от най-зелените и чисти градове, това го забелезва всеки гост. Даже е прекалено зелен според мене и требва скоро да се намеси резачката, защото дърветата скриват забележителностите. В Струмско има 2 нови парка, това е факт. Скоро и в другите квартали ще има. На Бачиново кое му е далекото? Важна е алеята към Бачиново, а тя си почва от градо. Такъв парк нема никъде в България, гората да ти е на една крачка - тичаш, караш колело, шеташ, буташ колички и т. н.


07 Август 2011 21:19 | Вестоносеца
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

НЕ, даже ме молеха да остана :) Получавах и сравнително добър доход като за мизерията в града ви. :) Града ти го познавам по-добре от теб. ММмм интересно, защо по форумите мрънкали.., нали всичко ви е на 6? :) И още нещо, Дупница макар и политически смазвана и недолюбвана още от Татвово време и никога не е била последна в класация на Дарик. Благоевград политически долюбван от най-голямата машина в държавата- столетницата от 30-40 години насам, пак не може да заличи селящината. Освен това не мога да уйдисвам на просто същество като теб да ти показвеам точка по точка грешките, ще те оставя да мечтаеш. Причината да се позабавлявам с палета като теб тук е може би медицинска - параноичната самовлюбеност на ограничени хора - 80% от Бклагоевградчани сте такива. Его без покритие, папагалстват милите а не ще проумеят произхода си, нито техния, нито на града им, нито от къде как и защо са селучили и се случват нещата по този начин. Охлюви затворени в черупката си, самовлюбени шизоиди


07 Август 2011 21:31 | до Селския пощальон
Оценка:
-5
 (
5
 гласа)

Визирам тебе например, не само студентите. А те че са плюс - плюс са. Но ти си минус - взимаш заплата, не харчиш пари, чупиш градския транспорт и мочаш по парковете. Но за ниските заплати е виновна и държавата, която не прави достатъчно за нашия регион за да стане интересен за инвеститорите и да се отворят нови, по-платени работни места, особено такива за студентите. Не е задължително те да свалят работната заплата.
Благоевград е бил търговски център още по турско и това е така заради географското му положение. Не случайно се е казвал Горна Джумая. Със или без студентите, Благоевград винаги ще е регионален лидер, а Дупница е със затихващи функции.


07 Август 2011 21:43 | Вестоносеца
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Благоевград е регионален лидер от няма и 20 години :) Без студентите ще се върне там от където изплува :) Пазара до скоро си го правехте в Дупница, питай майка си, баща си, дедо, баба. Аз в градския ви транспорт не се возя, не мога да рискувам здравето си, в парковете "не мочам" защото няма такива, твърде малко са - всъщност е само един :) Това в Струмско и Еленово на междублоковите пространства ли им викаш паркове :0 боднали някакви фиданки :) Сила сте. Ако чакаш някой на бял кон да те "оправи" по-добре си тегли въжето. А аз съм участвал във вашата икономика доста активно, сети се сам как. Трябва да си ми благодарен. Дупница я сотави и не се грижи за тях - стари граждани са със самосъзнание, града е на значителен кръстопът и рано или късно ще дръпне нанякъде. Като евреите са- навсякъде е пълно с Дупничани, които все някога ще се приберат.


07 Август 2011 21:46 | до Селския пощальон
Оценка:
-5
 (
5
 гласа)

По форумите мрънкат защото основно пишат хронични мрънкачи и политически врагове на управляващите, те винаги преувеличават всичко. Никой не е казал че Благоевград е идеален, той си има своите проблеми, но в сравнение с повечето градове е много напред, а има и огромен неразработен потенциал, който може да го изстреля в челото на балканските градове. Но благоевградчаните са скромни хора, дори не подозират в какъв град живеят, какъв въздух дишат и каква природа има около тех. Повече самочувствие ни требва.
Добре, не сте били последни в класацията но винаги в топ 6 отзад напред. А Благоевград е сред първите. Това са закономерности, а не грешки или случайности. И според мен Благоевград е ощетяван в класацията и заслужава по-предно место, но и така се вижда кой къде е.
Благоевград е един от най-ощетените градове от държавата в последните години, така че не дрънкай глупости. А по Татово време доста се направи за вас, имаше индустрия, нема какво да се оплакваш и да ревеш.


07 Август 2011 21:47 | Вестоносеца
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Мхм не бих нарекъкъл Дупница - град със затихващи функции, там функционират повече заводи от колкото в Благоевград. като започнеш от гигантите Актавис (където работят не един и двама Благоевградчани) и ТЕЦ Бобов Дол (в последните два се взимат отлични заплати) Асансьорния завод (също не лоши заплати), Авторемонтното (което обслужва софийски градски автобусен и тролейбусен транспорт), Ж. п. секцията в града, която е началник на Благоевград :), Напоителни системи (които са началници От София До Петрич) и т. н. Вие без студентите сте аут и в нокаут - цигарената и Край


07 Август 2011 21:54 | Вестоносеца
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Дупница е натирена от Тошо - мога да го докажа (не тук и сега) за сметка на Кюстендил и Благоевград. Как? Изнесе цялата администрация - сумати служби обслужващи града към Кюстендил (това продължи и през Демокрацията, да не виним Бай Тошо пиионката, други са виновни), развали административната единица като околойски център. А индустрията е направена така не защото Тошовци ни обичаха, а защото е енергоизгодно, на хубав кръстопът, икономически е нямало как да бъде друго яче. Кюстендил например живее на гърба на Дупница - административно. Няма друго там.
А с какво ощети Благоевград? С това че Лазар ви преобрази града ли? С това че ви направиха два университета? Моля те не ме карай да се смея. Погледни колко от кметвоете през годините на Демокрация са ви от левицата и тогава да говорим пак.


07 Август 2011 22:04 | до Селския пощальон
Оценка:
-5
 (
5
 гласа)

Ха ха ха в Благоевград има поне 4 парка в които ти лично ще се изгубиш, малки били. Горна Джумая винаги е бил регионален център защото е на кръстопът, векове наред тука са докарвали стоката си жители от Мелнишко, Разложко, Делчевско в днешна Македония, а и Дупнишко. Не случайно се е казвал Джумая и Джума Базари. Единствената причина Дупница да живне след освобождението е че е свободна, за разлика от Благоевград, и там прииждат хиляди македонски бежанци. Просто сте били най-близкия град в свободна България. Но сега сте със затихващи функции, така че се съсредоточи върху вашия град, не гледай в нашата паница. Благоевград е третия град след София и Варна който си увеличава населението, и то без да се броят студентите. Чак от Враца идват емигранти при нас, сигурно има над 500 човека вече. За Р. Македония да не говорим...


07 Август 2011 22:14 | Вестоносеца
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

То по турско всеки втори граде бил Джумая. И аз не ти говоря за турско, а за близкото минало :)
Студентите се броят - много си некомпетентен. Града ви е около 64-65 000 - другото са студенти. Информирай се. Града ви е намалял за периода 2001 - 2011. По новите правила се броят студентите (от 2011г.) към града в който учат. По старите правила се брояха само тези които са на общежития (демек дали има 2000 чвека) Точно другите неуниверситетски градове са ощетени защото техното население е без студентите - и в двата случая населението е невярното - към едните с толеранс, към другите ощетение. Благоевград намалява, запомни го. Намалял е с около 5000 души. Не се възнасяй.


07 Август 2011 22:15 | Вестоносеца
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Дааа знам че сега ще започнат всеизвестните митове и легенди че Благоев е 100 хиляди със студентите които са били 30-40 хиляди, а всъщност са самио 12 000 Вестникарските измислици. дай му на народа зрелище и гледай сеир. Всички са специалисти


07 Август 2011 22:18 | до Селския пощальон
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

Ами ето, ти сам признаваш че бай Тошо ви създаде индустрия, която функционира и сега, а се оплакваш. Има ли значение дали са ве обичали или не, важни са резултатите. Но въпреки това което си изредил, населението ви намалява, а нашето се увеличава.
Благоевград е ощетен с това, че се намира на кръстопът между София, Солун, Пловдив и Скопие, в регион богат на природни дадености, но без никаква пътна инфраструктура. Не се направи магистрала Струма, нито магистрала до Скопие, с единствената цел да се изолира Пиринска Македония от Югославска Македония, поради страх от македонизация. Затова са и тия глупави напъни да се прави скоростен път през Кюстендил и да се прокарват над 100 км, вместо през Благоевград-Делчево. С това е ощетен не само Благоевград, но и целата област. Държавата дори не даде старата казарма за парк и изграждане на жилища. Има още много да се пише по тая тема, но нема смисъл.


07 Август 2011 22:27 | до Селския пощальон
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

И кой "всеки втори" е бил Джумая? Благоевград е Горна защото в Егейско е имало Долна Джумая. И това турско е било до преди само 100 г. Важно е, защото аз говоря за векове наред, а не за 2-3 десетилетия, в които вашето село се издигнало случайно и за малко.
Когато вървеше преброяването студентите беха в зимна ваканция, у дома, а и повечето се броят по интернет и се записват като жители на родните си места.
Ако се броят селата около Благоевград, които де факто са си част от него, защото много благоевградчани отиват да живеят там, както и студентите и учениците - със сигурност е над 100 хил.


07 Август 2011 22:29 | Вестоносеца
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Аминяма пълно щастие - в много други неща сте облагодетелствани. Благоевград е в леко неизгодно положение там долу. Дупница не е толерирана с нищо. Ако беше толерирана сега вашите университети щяха да са тук. Но не са
Недей да мислиш че Благоевград не намалява пак ти го казвам. Чети малко какво пише горе.
..
"По данни от 2001г. Благоевград има население от 71 361 души, като част от това население е студентите живущи в общежитията на града (на ЮЗУ общежитията събират около 900 студента, тези на Американмския - АУБ за 450 студента). Тоест към населението на Благоевград през 2001г. са добавени между 1000 и 1300 души, а реалното градско население е било около 70 000. По подадената официална информация в Благоевград студентите са 12 000, а града е преброен с 74 302 жители ( с около 3 000 повече от 2001г.) Според новата методология обаче като извадим студентите се получава 62 302 жители, добавяме около 3000 -4000 студенти които са си Благоевградчани...


07 Август 2011 22:30 | Вестоносеца
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

градът реално е около 65 -66 000 жители и е намалял реално с около 4-5 000 жители. "
...
Чети официални данни, нбе говори бабините дивотии че е 100 000


07 Август 2011 22:32 | Вестоносеца
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Ти може и на Марс да се преброиш - реално ти прехвърлят анкетната карта, Като пишеш там че си студент еди къде си и те сами те прехвърлят майна, айде не ми спори. 65 000 човека сте и сте намаляли, ама трябва да усмислиш какво ти се пише. Пак стигаме до приказката с охлюва и черупката


07 Август 2011 22:35 | Вестоносеца
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

ЦИТАТ ОТ НСИ : Сега да погледнем обективно върху административно, но не и реално нарастналите градове в България. Единствената причина за нарастването им е промяна в методологията и тяхното нарастване е административно, но не и реално. Поради променената методология двете преброявания са несъпоставими :
"В съответствие с методологията на преброяването лицата, които са отишли да живеят и работят в други населени места в страната или в чужбина за повече от 1 година (т. е. преди 01. 02. 2011 г.) се преброяват като обичайно налично население в населеното място или в държавата, където работят и живеят. Студентите, които учат в колеж или университет се преброяват като обичайно живеещо налично население в населеното място, където учат, независимо дали живеят в общежитие или частна квартира и не се преброяват в домовете, при семействата си. " Според досегашната методология се брояха само студентите, учещи в друг град и живеещи на общежития, както и студентите, учещи в собствения си град.


07 Август 2011 22:36 | Вестоносеца
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Сега оставям теб сам да ги докараш до 100 000 и над 100 000 хиляди :)


07 Август 2011 22:50 | Вестоносеца
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

до Селския пощальон написа:И кой "всеки втори" е бил Джумая? Благоевград е Горна защото в Егейско е имало Долна Джумая. И това турско е било до преди само 100 г. Важно е, защото аз говоря за векове наред, а не за 2-3 десетилетия, в които вашето село се издигнало случайно и за малко.
.
Дупница е селище което никога не е бил село. Запомни го бе човек, Дупница винаги е бил град (не датиарт други данни). Останките в района датират от каменната епоха и античността. Града винаги е бил по-голям от вашия, сега при псевдо демокрацията нещата се промениха. В началото на 20 век е бил в топ 10 по големина в Княжество и Царство България, когато наброява последователно 10 и 20 хиляди - по същотото това време Благоев е бил около 6000 жит. Зпаомни също че вие сте наследници на Скаптопара, което е било село не град! Сега в последните 20-30 години порастнахте много, аййййде да на зличаваме историята с лека ръка.


08 Август 2011 00:08 | до Селския пощальон
Оценка:
-5
 (
5
 гласа)

Лажат те за студентите. Кой къде се е преброил там го записват. Това може да го видиш на сайто на преброяването като сравниш населението по възрастови групи. Най-много 2-3 хил. студенти да са се записали в Блг. Ама па и ние имаме доста в софийските и чуждите университети. А и както казах, учениците също не се броят тука, а те са хиляди. Плюс това селата около Блг реално са квартали и населението се изнася към тех поради пренаселеност на градо, както и към предградията Кочериново, Бараково, Пороминово.
Не датират данни че Дупница е било село, просто защото данните за селата са оскъдни по принцип. След освобождението населението нараства заради масовата бежанска вълна от Мкд, поради това че е най-близкия свободен град, вече ти обясних. Но преди освобождението сте по-малко от нас.
За каменни епохи и античност има находки във всеки град, при нас има сумати крепости, могили. А по времето на Скаптопара как се е казвала Дупница? За Сапарева Баня знам, ама Дупница нещо ми се губи, защо ли?


08 Август 2011 00:26 | до Селския пощальон
Оценка:
-5
 (
5
 гласа)

Крайно време е двете области - Благоевградска и Кюстендилска да се слеят, с главен град Благоевград. И без това за повечето жители на Кюстендилска Благоевград е по-близо от Кюстендил и се стига по-лесно, има по-добра транспортна връзка - магистрала, жп линия. Вместо да пишете по форумите, по-добре организирайте един референдум в Дупница и др. общини да преминете към Благоевград.


08 Август 2011 00:27 | Вестоносеца
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Германея по последни изследвания и разкопки е била по-близо до Дупница от колкото до Сапарева баня ако не знаеш. Благовград никога не е бил по-голям от Дупница от както се водят преброявания дори преди осовобождението. :) И сега не ти изнася истината за населението на Благоев и йок. Пак ти казвам анкетната карта дали електронна или хартиена, пише че си студент. Те те разпределят без никой да те пита. Благоев е с изкуствено завишено население - 74 хил, а реално е 65 хиляди. Потретвам. Ако не вярваш излез и се разходи - в периода Юни - Септевмри нема кой да те напсува, града е празен. 100 хиляден град би изглеждал по друг начин през лятото :) Стига се големяхте бе, аман. Само вашия град се изнася към предградията, само вашия град има ученици, само вашия град ходи на море, само вашия ли град има софисйки студенти, а? :) Айде моля те. Не бива да си конкуренция на НСИ, ти си НСИ. Абе големейте се полза никаква. Затворени в собствения си свят и мироглед, така се пада най-лошо


08 Август 2011 00:32 | Вестоносеца
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Това няма как да стане с областите. Тея неща не стават току така с референдум. От целия регион съгласни да минат към Благоевград ще са само Рила и Кочериново никой друг - гарантирам ти.
ЕС изисква съвсем друго - нашата малка държава няма да я биде с 28 области /Германия с над 80 млн е с 10/. И ще го наложат до няколко години. Стискайте зъби че в БГ няма да има повече от 5-6 области, най-много до 10 и е много вероятно всички от Югозапада да преминем към София като доброто старо време до 1999г. :) Така че не се надявай и смали грандоманията да подчините стари градове като Дупница и Кюстендил.


08 Август 2011 00:36 | Вестоносеца
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

до Селския пощальон написа:Не датират данни че Дупница е било село, просто защото данните за селата са оскъдни по принцип.
Данните за селата не са оскъдни, защото едно време селата са преобладавали, процента градско население е бил много малък. Едно време е бъкало от села бе мой човек. Преглътни го най-после, градове като Дупница и Кюстендил дако са били села някога, то тогава още не е била измислена тази административна единица :-)


08 Август 2011 00:59 | до Селския пощальон
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Ами гледай статистиката по възрастови групи, дори да имаме само 10 000 външни студенти, това значи във възрастовата група 19-25 г. да нема нито един местен жител. Не ти излизат сметките. Не само от нашия град има софийски студенти, но нашите там компенсират чуждите дето са се записали в Благоевград и броя на населението си е същия. В Благоевград има ученици от целата област + Кюстендилска област. При вас така ли е? Логично е само при нас и още 3-4 града в страната да се изнасят към предградията, защото към нашия град има голем наплив и става тесно. Точно през летото в Благоевград вечерно време всичко е пълно по центаро - нема къде да седнеш да изпиеш една бира. Дори без студентите идва достатъчно народ от околните градове и села и е пълно. Снощи например чух покрай мене да се говори на английски, гръцки и руски.


08 Август 2011 01:21 | до Селския пощальон
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Баш у Дупница ще се наврат римляните... Те са известни с предпочитанията си към минералните извори, а такива има основно в Сапарева Баня.
Веднага след освобождението Дупница има 7400 жители, а Благоевград 6500, обаче тогава вече са преброени и бежанците в Дупница, така че не е трудно да се сетиш без тех колко сте били.
От Гоце Делчев до София са 200 км каква ще е тая област. 5 области нема как да има, а ако са над 5 със сигурност Благоевградска се запазва, но ще погълне Кюстендилска, Самоков, а може и от Пазарджишка да захапе нещо. Повечето дупничани ще изберат Благоевград пред Кюстендил за областен център, по-близо е и се стига по-бързо.


08 Август 2011 01:45 | Вестоносеца
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Какви 7400 по Освобождението е бил Дупница бе мой? Още 1838г е бил около 8000 :-) когато Благоев е бил 3-4 хиляди, а през 1900г. Благоев достига едва 6440 (броени от Васил Кънчов), тогава Дупница е от най-големите градове в страната с над 10 000, а скоро бързо прави и 20 000 жители. Само си измисляш.


08 Август 2011 01:52 | Вестоносеца
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Данните от които датира живот тук са преди римляните четеш ли? Плюс това тук е бил древния римски кръстопът ама какво да ти обяснявам, навил си се и това е. Интересно как намериха съвсем на скоро съдове от 5-тото хилядолетие преди новата ера, в района крепостната стенма на града при Кулата. Тук е имало древен живот колкото и да не ти харесва.


08 Август 2011 01:56 | Вестоносеца
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

до Селския пощальон написа:Ами гледай статистиката по възрастови групи, дори да имаме само 10 000 външни студенти, това значи във възрастовата група 19-25 г. да нема нито един местен жител. Не ти излизат сметките. При вас така ли е? Логично е само при нас и още 3-4 града в страната да се изнасят към предградията, защото към нашия град има голем наплив и става тесно. Точно през летото в Благоевград вечерно време всичко е пълно по центаро - нема къде да седнеш да изпиеш една бира. Дори без студентите идва достатъчно народ от околните градове и села и е пълно.
Няма какво да гледам, ти нали прочете правилата на НСИ>точка. Ти може до утре да си повтаряш. Аз не сравнявах Благоевград с по-малки градове а с истински стохилядници - ти май не си бил в такъв за да сравниш. Виж колко е малък града ви по територия и сравни гъстотата на населението с големите градове в страната. Няма връзка. Всякак вечер си наимарм място за сядане, еле пък лятото няма кой да те напсува, в Дупница е по-пълно


08 Август 2011 01:57 | Вестоносеца
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

заради придошлите емигранти. Истината е че Благоевград лятото е много скучен и подтискащо пуст.


08 Август 2011 02:04 | до Селския пощальон
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

"След освобождението на България Дупнишка околия е гранична зона с Османската империя, като граничният пункт за преминаване е бил на моста в село Бараково. Първият кмет е Величко Хаджиангелов. Константин Иречек посещава града и отбелязва:
"Влязохме в града Дупница. Цялата поселица собствено не е друго нещо, освен предълга улица, която със своите 1619 къщи и 7487 жители... "
Тия закръглени числа от 19-ти век са ти от некакви заблудени туристи от чужбина, дадени на око. Сигурно са броили и селата. Аз ти говоря за Иречек - прословут учен.
После се увеличава населението, но заради македонските бежанци, а не че Дупница бил много развит град.


08 Август 2011 02:20 | до Селския пощальон
Оценка:
-5
 (
5
 гласа)

Хахаха какви правила, според тия "правила" в Благоевград требва да има 0 местни жители на възраст от 19-25 г. Объркал си се сериозно.
Германея е прословут римски град и се намира в Сапарева Баня, па са какви кръстопътища и селища е имало около Дупница е друг въпрос, но римляните се заселват там където има минерални извори. Иначе съдове и крепости има във всеко второ село.
Да, Благоевград е прекалено малък за 100 000 жители, затова се усеща такава гъчканица, а жителите бегат към близките села. Вечерно време заведенията без свободна маса са повече от тия със свободни. А емигранти има навсекъде.


08 Август 2011 09:39 | Вестоносеца
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

...През 1806 година френския пътешественик Луи Дьо Заманя.... Дупница трябва да има 5—6000 души население. Бяхме задържани там през останалата част от деня поради липса на коне....
...Граф Антоан-Франсоа Андреоси през 1812 година посещава Дупница и я... Населен е с 6000 жители, околностите му...
...В 1838 година Ами Буе посещава също Дупница и пише... с около 2000 къщи, или 7000 до 8000 души....
...В края на 19 и началото на 20 в., градът е в 10-те най-големи градове в Княжество България и Царство България, въпреки, че е бил около 10 и 20 хил. души...
Та къде са бежанските вълни, Дупница е бил над 5 хиляди от преди 1800г. :), от големите градове в стараната... :)


08 Август 2011 09:41 | Вестоносеца
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Точно тези от запада са брояли много добре мойто момче, изостанлата ни държавица тогава дори не е правила преброявания за разлика от тях, които са пътували по цял свят и са имали опит в преброяванията. :)


08 Август 2011 09:47 | Вестоносеца
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

до Селския пощальон написа: Аз ти говоря за Иречек - прословут учен.
После се увеличава населението, но заради македонските бежанци, а не че Дупница бил много развит град.
Иречек не е учен, а политик, правиш ли разликата? :) ДА ДУПНИЦА Е БИЛ МНОГО РАЗВИТ ГРАД, не си наясно но града е бил един от рударските центрове на България, залежи изчерпани отдавна. Това тогава е било върха на сладоледа мойто момче - в страна бедна на суровини и с неразвити технологии за добив (тогава), тук са се добивали желязна руда. Имало е промишленост, още когато в Благоевград (тогава 100% село) не сте знаели какво е къща различна от керпич и кал, камо ли фабрика.


08 Август 2011 10:19 | Вестоносеца
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

до Селския пощальон написа:Хахаха какви правила, според тия "правила" в Благоевград требва да има 0 местни жители на възраст от 19-25 г. Объркал си се сериозно.
Студентите, независимо дали в България или чужбина се преброяват в населеното място, в което учат, а учениците се преброяват при родителите. Прати ги тези данни да ги видя, де защо ги къташ. Става реч за данни от 2011г, не от 2001, нали?


09 Август 2011 09:54 | 007
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Не беше ли минал корпуса и "Струмско" и "Еленово" не бяха ли станаха квартали, то и Благоевград щеше да е град колкото Рила, ама айде!


09 Август 2011 17:30 | алфа секюрити
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Не разбирам защо се разправяте кой град е по град.... Вярно че в Благоев са придошли селяци от цял югозапад, но и при нас в Дупница ги има, не вярвам някой град да няма този проблем. Въобще да се обръща некадърно свършената работа от страна на колегите от Абадон в някаква регионална война е глупаво и безсмислено.


09 Август 2011 18:13 | възмутен
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

ДО ВЕСТОНОСЕЦА
Селски джаз, хич и не ми прави намеци и не се сили да се видим и не ме заплашвай с ресурси, че като се видим да не се оакаш от страх. Единственият ти ресурс са газовете в корема ти, които плавно ги изпускаш през устата си, изписвайки простоиите в този форум. Такива като теб знаеш ли колко съм ги "респектирал". Така че- не ми се прави на мъж, като си путьо, че верно да не се заема с теб да си разнообразя ежедневието с нещо диво и селско като теб.


10 Август 2011 00:43 | Вестоносеца
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Чакам те пупи, дата, час, место ЧАКАМ


10 Август 2011 00:45 | Вестоносеца
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

алфа секюрити написа:Не разбирам защо се разправяте кой град е по град.... Вярно че в Благоев са придошли селяци от цял югозапад, но и при нас в Дупница ги има, не вярвам някой град да няма този проблем. Въобще да се обръща некадърно свършената работа от страна на колегите от Абадон в някаква регионална война е глупаво и безсмислено.
Е това е мнение на место. Евала, за пръв път го чета от всички коментари тук. Абе личи си кои са кадри на Роската (Алфата) :-)


10 Август 2011 00:48 | Вестоносеца
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Възмутената шаврантия пак се възмущава. Не иска по мирно, по живо и по здраво. Иска ПО-ЗДРАВО. Така е свикнала куклата :-)


10 Август 2011 02:16 | Вестоносеца
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

007 написа:Не беше ли минал корпуса и "Струмско" и "Еленово" не бяха ли станаха квартали, то и Благоевград щеше да е град колкото Рила, ама айде!
Ете това се опитвам да обяснявам тука неколко дена :-) Ама кон капак да сложи е модерно


10 Август 2011 19:26 | възмутен
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

ДО ВЕСТОНОСЕЦА
Толкова си жалък и смешен. Виж, не се прави на смел, не ти отива. Личи си, че си мухльо с дълбоко залегнали комплекси и най-вероятно тъпо излъчване и си висок и строен като табуретка. Смел си само пред компа си. Инак си поредният анонимник и никому неизвестен високопланински малоумник. Ще те чакам на работното място на жена ти- разклона за Бараково.


11 Август 2011 01:41 | Вестоносеца
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Там където работиш и ти ли? Там ще бъда пупи, след като оправя теб, после ще мина жена ти, после сестра ти и тебе ще опъна пак, понеже ми се видиш сприхава мома. Явно не са те "онодели" достатъчно през годините. Ще те опъна и долу (в Бараково) и най-долу (в Благоев) и горе (Високо в планината), където кажеш. Само че вземи една по-голема тръба и потренирай, че да не те боли много от габарита ми :-). Пробвай с възелинче че не съм хирург.., да те шия после. И гледай да се подмиеш че хигиената трябва да е ниво.
...
Такааа, доказа на хората че си една страхлива мърша (нормално де, то на никой не му се занимава с глупости, но...), ти сам ме подкани на разни срещи, сам се закани че "много лесно" ще ме намериш, чи. ийке. Изхвърли се точно като чи. ийка на пясък и сега се чудиш как да го отбегнеш. Пак ти казвам разумен човек съм и не се занимавам с глупости, но за такива кирливи пу. чици като теб си заслужава бизнеса. Явно че няма да станат нещата. Не ми се занимава с теб отрепко. Ако решиш вс


11 Август 2011 01:42 | Вестоносеца
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

все пак с удоволствие ще ти разпукам (при това лично) физиономията и кмета ви нема да те спаси


11 Август 2011 19:17 | възмутен
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Леке. Ти знаеш ли кой съм аз в града. Ще те попилея на мига, стига да реша, но не ми се занимава с нишастник като теб, дето и родителите му го не щат, защото бил грешка на спукан презерватив. Ще ти пратя билет за влака мизерник такъв. Готино ми е, защото си аутсайдер и ще те мачкам още докато ми е кеф.


12 Август 2011 01:55 | Вестоносеца
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

възмутен написа:Леке
С удоволствие бих се поозпознал отблизо с теб. Прочети от горе до долу отново мненията и виж колко си смешен, после говори за мачакане. Ти беше смачкан тотално исега се опитваш да го изтъкнеш като правдание, че си щял да се позабляваш пък тогава не знам си какво. А бе еей муле, мне те чака нищо добро. Няма какво да те търпя повече..., скоро може да се озовеш


12 Август 2011 01:55 | Вестоносеца
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

във въшливия ви Спешен център


13 Август 2011 09:49 | възмутен
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

ДО НОСЕЦА
Ле ле, само как ме уплаши. Ха ха, смешник. Вземи се осъзнай, комплексарче такова, че ти да не отидеш в ловните полета на Маниту. Личи си, че си изнервен, за това си пий редовно хапчетата, дето психиатърът ти ги е предписал и продължавай да живееш мизерния си живот. И вземи спри със злобарките, че да не оглушееш.


14 Август 2011 01:32 | Вестоносеца
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Здравей скъпа. Виждам поредното ти безмислено мнение, няма и капчица истина във фалшивата ти смелост в по-старите мнения, определено израз на комплексарията ти. Вече и грам не се съмнявам че си някаква тъпа, мизерна и миризлива чекийка, която ще се наака в гащичките си ако се появи на "хоризонта". Целувам те. И не забравяй, винаги съм насреща :-)


14 Август 2011 01:39 | Вестоносеца
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Оххх, забравих, поздравявам те с песента на Кати "Волна пеперудка". И ... все още чакам да проявиш нужната смелост да се изправим очи в очи. Но не очаквам от теб това. По-лесно е да се перчим по нета :-), нали? Истината е че си едно обикновено, недъгаво и нескопосано тъпо парче с претенции за нещо, надвишаващи хилядократно капацитета ти, служещо си единствено с блъфове и празни приказки. Жал ми е за теб.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар