47-г. Е. Христов превърна багажника на колата си в щанд за контрабандни цигари

18 октомври 2010 00:14   2 коментара   10812 прочита

Арестуваха го за 72 часа

Още един търговец на цигари без бандерол прибраха "на топло" антимафиоти от Кюстендил, след като 70 кутии без бандерол от различни марки бяха открити по време на рутинна проверка в колата на 47-годишния Емил Христов.

Багажникът му беше зареден като щанд, само отваря задния капак - и вътре каквито поискаш цигари от различни марки, разказаха ченгетата.

След като задържали шофьора и колата, служителите на Териториално звено "Борба с организираната престъпност" в Кюстендил проверили и жилищата, обитавани от мобилния търговец. Общо 746 кутии с цигари от различни марки са открити при обиска. Христов имал къщи на улиците "Карпош" и "Александър Стамболийски" в Кюстендил, където ченгетата открили тайници с още 676 кутии цигари от различни марки без бандерол. Срещу задържания за 72 часа Емил Христов е образувано досъдебно производство.

От известно време мъжът бил безработен и най-вероятно заради това се преквалифицирал в продажбата на папироси без бандерол, които се търгуват два пъти по-евтино от цигарите в търговската мрежа.

Христов е третият задържан от кюстедилските полицаи през октомври. Преди няколко дни Кюстендилски районен съд постанови две условни присъди срещу търговци на контрабандни папироси.

Акциите в тази насока ще продължат, като целта ни е да ограничим до минимум търговията с нелегални цигари на територията на региона, каза директорът на ОД на МВР комисар Георги Джоглев.

2 коментара
19 Октомври 2010 07:17 | 45
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Смешки.
Най-после разбрахме каква е целта на комисар Джоглев.


19 Октомври 2010 07:33 | ?
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тези от Териториално звено "Борба с организираната престъпност" не бяха ли от друга служба в МВР, извън ОД на МВР.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар