4-ма маскирани вързаха в мазето калугер Лукилиан и сестра му Лиляна - баба на съсобственика на клуб “Бандера Роса” и дясна ръка на БСП депутата К. Добрев, и отмъкнаха куфар с антики

22 декември 2009 00:20   3 коментара   35028 прочита
Къщата на отец Лукилиан и сестра му Лиляна
Къщата на отец Лукилиан и сестра му Лиляна


Къщата на отец Лукилиан и сестра му Лиляна

Нагъл грабеж в гр. Гоце Делчев

Жертва на нагъл грабеж станаха гоцеделчевският отец Лукилиан, който е на 86 години, и сестра му Лиляна, която е баба на един от собствениците на нощен клуб “Бандера Роса” в Гоце Делчев Тони Стоименов, който се спряга като доверено лице на депутата от БСП Кирил Добрев.

Отец Лукилиан /Любен Дамянов/, който много години е служил сам в манастира "Успение Богородично", е съобщил в полицията, че четирима маскирани са проникнали в дома му на ул. "Тодор Александров". Затворили него и сестра му Лиляна Дамянова, която е бивша акушерка в гр. Гоце Делчев, в мазето, след което претърсили цялата къща. Крадците не намерили пари, но отмъкнали куфарче със старинни монети, накити и богослужебен кръст. Веднага на местопроизшествието е изпратен полицейски екип, който е извършил оглед. По случая е образувано полицейско дознание и е сезирана прокуратурата.

Работим усилено по случая, надяваме се до дни извършителите да бъдат разобличени, бе краткият коментар на началника на РУ на МВР в Гоце Делчев гл. инспектор Ангел Поюков.

Вчера случаят с нахлуването на четиримата маскирани мъже в дома на известния поп и сестра му бе тема №1 в града. Според слуховете крадците са нападнали дома на гоцеделчевския калугер Лукилиан, защото за неговото богатство в региона се носят легенди въпреки скромния начин на живот, който той и сестра му водят от години. Според други нощният набез на престъпниците бил заради внука Тони Стоименов, който живее в София, но освен че е един от собствениците на нощен клуб "Бандера Роса" в Гоце Делчев се смята и за близък на БСП депутата Кирил Добрев и дори се подхвърля, че е подставеното му лице в бизнеса в "Бандера Роса", но това не е потвърдено.

Най-вероятно са търсили нещо скрито от Тони Стоименов, се коментира в Гоце Делчев. Братът и сестрата, жертви на грабежа, вчера не бяха открити за коментар. Отец Георги Великов, който е служил с отец Лукилиан, заяви: Аз специално не зная подробности, защото от почти година отец Лукилиан заради влошеното си здравословно състояние много рядко излиза от дома си. С него заедно години наред бяхме в синода на покойния дядо Пимен, но след идването на Натанаил той премина към него и допреди една година служеше в катедралния храм "Св.Св. Кирил и Методий". Съжалявам за случилото се с отец Лукилиан, най-вероятно крадците са разполагали с някаква информация. Не мога да коментирам, защото не съм запознат. Съжалявам, че е бил подложен на този стрес и уплаха.


Още за: отец   грабеж   антики   Още от: Крими

Принтирай статия
3 коментара
22 Декември 2009 11:31 | Таня Костова
Оценка:
4
 (
24
 гласа)

Това са идиоти. Няма да се нахранят и напият. Затвор за такива.


25 Декември 2009 19:16 | Krasimir
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

съгласен съм и напълно подкрепям по-долния коментар


28 Декември 2009 12:20 | Нищо ново
Оценка:
-5
 (
17
 гласа)

Тонката е забравил да се отчете за нещо пред Кирето...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар