4 г. решетки за водача на ВМРО и съветник В. Ненов

27 май 2010 00:16   7 коментара   14816 прочита
Валери Ненов
Валери Ненов


Валери Ненов

Измамен ход, с който прибира 42 500 лв., спестени на гурбет в Либия от медицинската сестра Капка Конявска, ще струва свободата на адвоката-политик, ако висшите магистрати потвърдят ефективната присъда

Четири години затвор за съветника-лидер на ВМРО в Кюстендил Валери Ненов постанови състав под председателството на съдия Андрей Радев, който е и административен ръководител на Районния съд в областния град. Присъдата е за измама в особено големи размери и е във връзка с продължилото петилетка следствие срещу настоящия адвокат Ненов.

Пред магистратите обвинението поддържаше медицинската сестра Капка Конявска, която дала на Ненов 42 500 лв. заем, срещу който като гаранция получила нотариалните актове на магазин, намиращ се на първия етаж на административна сграда, позната на кюстендилци като бившето АПК, ползвана от Ненов и фирмите му.

Току-що се бях прибрала от гурбет в Либия, където работих като медсестра девет години. Видяхме се с Валери Ненов, с когото се познаваме като земляци, и ме покани на кафе в офиса си. Там ми поиска парите назаем, като, за да ги получи по-бързо, ми даде гаранция - документите на магазина. След като чаках дълго време и си исках парите неколкократно, отидох да проверя имота, като си казах, че в крайна сметка все пак имам нещо за старини. В нотариата обаче се оказа, че магазинът не е моя собственост, а на някакъв софиянец, който го купил от фирма “Перун”, на която Ненов нито е собственик, нито представител, за какъво се представяше, разказа Конявска. Това е вторият процес срещу лидера на ВМРО Валери Ненов по казуса “Капка Конявска”.

Преди месеци осъдителната присъда от две години и половина - условно постановена от друг състав на КРС, бе върната от окръжен съдия Дияна Данаилова за ново разглеждане от друг състав заради пороци в обвинителния акт. Срещу Ненов има повдигнати няколко обвинения за измами в особено големи размери от частни лица и фирми. Съдебните следствия по тях са на различен етап. Срещу Ненов има и производство за хулиганство по време на последните местни избори, когато политикът вилня в студиото на кабелна телевизия в областния град, заплашвайки репортери и оператори със смърт, ако не излъчат безплатно негово обръщение. Краят на това дело е насрочен за 31 май.

Най-коментираната тема в Кюстендил вчера бе дали Ненов има моралното право да остане в Общинския съвет на Кюстендил, след като има ефективна присъда на негово име, въпреки че все още не е влязла в сила, тъй като вероятно ще я обжалва пред по-горна инстанция.

Според разпоредбите, докато присъдата не влезе в сила, Ненов няма да бъде изгонен от ОбС, потвърдиха членовете на местния парламент в областния център.


Още за: В. Ненов   затвор   измама   Още от: Крими

Принтирай статия
7 коментара
27 Май 2010 12:42 | ВМРО ПИРИНСКО
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Затворът плаче по Ненов от дооооооооооооооста години! Дано милата женица прибере парите си, щото този изрод завлече цялия град, родата си и сватовщината!!!


27 Май 2010 12:43 | миро
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ПОЧЕТЕН ЧЛЕН НА ВМРО! ЩО КЕ ПРАИМ СА???


27 Май 2010 12:45 | комши
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Копелето Ненов е изключително арогантен и нагъл, пълно перде е, ще измами и инвалид в количка - окото няма да му мигне.


27 Май 2010 12:47 | ванчо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

А да му чуете приказките, как Каракачанов го е муфтил за подаръци и пари!!!!! Истинска класика! Удивителна работа, как в крайна сметка доносници и криминални престъпници се оказват в един файтон!


27 Май 2010 12:48 | до миро
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ами малоумниците от Пиротска ако не вземат решение да изключат Ненов от ВМРО - БНД също са за затвора! Но вече за прикриване и даване на някаква политическа легитимация на престъпници.


27 Май 2010 16:29 | колега
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Валери какво стана бе колега? От гладна жена пари да вземиш.Как бе колега та ти си патриот от големите.Почти не лъжеш, не крадеш и не мамиш.Широко скроен и уважаван от хората адвокат.Един въпрос не ми дава мира колега: Как ще ти идва К.Каракачанов на свиждане и с какво от разрешените неща в Бобовдолския ЗАТВОР Колега?Мисля си колега за шампоан ЗАЩОТО.........


28 Май 2010 10:39 | Ж . ХФ.
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Какъв е този войвода лъжец и пълен кретен мушеник,та това неможе да бъде войвода жалко за ВМРО какво обжалване на присъда ,можели нормален човек да стой във общинския съвет със присъда няма ли свян и страм този мушеник как не се е направил на болен,но във затвора Бобов дол ликуват бесплатно особено като този дето си подаше по млади и хубави момичета а бе голям бизнестмен па при това и войвода тези ги обичам много чакаме те приятел.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар