3 обвинения срещу кмета А. Башев, с фирма на племенника си Исмаил Арнаутски държи обществения транспорт в община Гърмен

02 октомври 2009 00:20   37 коментара   21284 прочита
Цялата група от Гърменско
Цялата група от Гърменско


Цялата група от Гърменско

Мажоритарният кандидат на ДПС твърди: Присъствието на полицията и жандармерията стресира хората, разкритието на 100-те незаконни къщи допълнително изостря обстановката

Използвайки служебното си положение, кметът на Гърмен е дал печелившия обществен транспорт в общината на племенника си Исмаил Арнаутски, в годините, в които управлява, никой от другите местни превозвачи не е получавал поръчки, станаха известни вчера подробности от проверката срещу популярния управник. Прокуратурата в Благоевград започна спешна проверка на работата на кмета на община Гърмен, след като преписката срещу него, образувана в Икономическа полиция, приключи. Икономическа полиция е установила, че има достатъчно доказателства, че именно Башев контролира и печели от обществения превоз в общината. За това той ще трябва да отговаря пред прокурор следващата седмица, когато ще бъде призован на разпит. Проверката срещу Ахмед Башев ще мине през няколко етапа, най-напред ще се ревизират изразходваните от община Гърмен средства за строителството на информационния център в Гърмен и разходите на читалището в добилото скандална известност село Рибново, което през последната седмица скандализира страната с конфликтите между братята Таламанови и роднини на учителя по религия Мурад Бошнак, мотивирани от нееднаквото отношение на двата враждуващи лагера към партията на Ахмед Башев - ДПС. Ченгетата са установили злоупотреби с финансови средства около строежа на читалището в село Рибново за около 20 000 лева. Установени са и фалшиви документи, подписвани от служители на гърменския кмет Башев, които са предадени в прокуратурата. Твърденията са, че всеки фалшив документ е издаван с разрешение на Ахмед Башев. Длъжностните лица, подписали въпросните документи за изразходване на общински средства, вече също са обект на прокурорско преследване. Според полицията кметът на Гърмен ще бъде подведен под отговорност за неправомерното и незаконосъобразно пилеене на средства, които при проверката не са доказани.
Вчера в село Рибново продължи засиленото полицейско присъствие. И по времето на Тодор Живков в условията на желязна диктатура в страната село Рибново се обяви за република. Там бяха едни от първите случаи в България на пребит милиционер, нападнат войник и атака с брадва над партиен функционер.
Ахмед Башев на пресконференция повтори казаното по телевизията, че е готов да замине за Брюксел и да обясни, че в България се упражнява тормоз над българските мюсюлмани. Подробности по случая “Рибново” разказах пред представители на Съвета на Европа в София и те неминуемо ще залегнат в следващия доклад за правата на малцинствата, обясни той.
Башев повтори и тезата си, че раздухваният скандал от седмица в Рибново е битов. Искрата пламнала заради ударен от Недим Таламанов лек автомобил, собственост на Ариф Сираков. Двамата се скарали, а в този момент излизали хората от джамията и започнали да ги освиркват. Таламанов ги обидил с израза “талибани” и върху него и брат му се нахвърлили хора. Районен съд постанови наказание на виновните и от двете страни, заяви кметът.

37 коментара
02 Октомври 2009 07:54 | служител
Оценка:
14
 (
52
 гласа)

Всеки фалшив документ е издаван не с разрешение на Башев, а по НАРЕЖДАНЕ на Башев. След като служителите са такива мижатурки да си носят отговорността. Прокуратурата да не се занимава с някакви си 20 000 лева, а да направи проверки по разкопките Никополис ад Нестум , по всички еко пътеки , по инфраструктурните проекти - става въпрос за кражба на милиони левове. Всички новопостроени къщи в Рибново са незаконни - Башев им издава удостоверение, че са построени преди 1987 г. и по този начин си ги узаконяват. Башев трябва да бъде съден за тормоз над жителите в общината, а не той да се жалва в Брюксел. Вярвам, че възмездие има и той ще си получи заслуженото !


02 Октомври 2009 08:37 | мимоза
Оценка:
3
 (
35
 гласа)

този Башев няма ли вече да го затворят и да спре с лапането


02 Октомври 2009 09:18 | dada
Оценка:
1
 (
27
 гласа)

време е да ги сринат с земята


02 Октомври 2009 10:16 | жител на общината
Оценка:
13
 (
35
 гласа)

Този наглец се подиграва с цялата държава.При всичките проверки и разследвания, които се водят в момента срещу него, той се забавлява за сметка на данъкоплатците. Преди дни се завърна от екскурзия в Италия, на която беше с най-приближените от служителите си, от вчера е на екскурзия в Кърджали с цялата община. Нека проверяващите да проверят кой е финансирал екскурзията до Италия и с какви средства.


02 Октомври 2009 10:20 | е
Оценка:
5
 (
37
 гласа)

Г-Н Областен управител,
как така в работен ден цялата община се дига на екскурзия.Кои ще обслужва гражданите ????????? На всички е ясно защо се прави тази екскурзия !!!!!!!1 Но кои ако не Вие трябва да контролирате ????


02 Октомври 2009 10:26 | joro
Оценка:
9
 (
33
 гласа)

Община Гърмен се управлява от бившият министър на МВР Румен Петков . Той е основният съветник на Башев . Не се заблуждавайте с ДПС. Влиянието на Румен Петков е основно . Двамата са състоденти , всякя Нова Година Башев и Петков празнуват заедно и за най- малкото нещо Башев тича за съвети при него . Това е истината от там идва и наглото му поведение защото много иска да прилича на пишльото Румен Петков . Той го извади от ДАНС той го покровителства и сега чрез останалите в службите , полицията , съдй и прокуратурата негови мекерета на Румен Петков . Грешка на ББ че не ги изчисти до корен от институциите , ще имаме много проблеми с тези хора и до 6 месеца ще свалят правителствито .


02 Октомври 2009 10:32 | Вкарайте го че ни писна от него!
Оценка:
7
 (
29
 гласа)

Май наистина му е време за затвора на този мазник!


02 Октомври 2009 13:27 | До Областния управител
Оценка:
5
 (
29
 гласа)

Господин Областен, разпоредете проверка дали служителите които са на екскурзия са си пуснали молби за отпуски.


02 Октомври 2009 14:13 | 6те има о6те много да тарпите с тези тапи глави
Оценка:
-4
 (
38
 гласа)

еи много ви боли от помаците. Абе копелета гадни вие какво искате бе цял живот да сме на нивите ли не ви ли стигат 30 год.та само амèт4о ви е в устата няма да стане ве4е ва6та и ние 6те командваме на които му отарва да седи на които не му да фа6та патя кам адаааааааааааааа некяадарници такива


02 Октомври 2009 15:40 | swis
Оценка:
6
 (
30
 гласа)

Сигорно тези които го проверяват и те са за проверка защото делят заедно. Колко улици и подпорни стени е отчел че са направени по селата а дефакто нищо не е пипнато. В една нормална държава това неможе да стане но тук за жалост никой не е заинтересован да се спре тази анархия. Знае ли някой прословутия водопровод в Рибново в какво състояние е и колко пари се отмъкнаха от там ами пътя за Осеново? Г-да Властимащи събудете се не си затваряйте очите това е позор!!!


02 Октомври 2009 16:45 | @@@@@@@
Оценка:
1
 (
35
 гласа)

Явно до сега този Башев е бил под шапката на управляващите и е правил кавата си знае, т.е. харчил е и е прибирал пари за собствени нужди.Стига толкова.Сега вече няма кой да го защитава.Май проверката на полицията не е достатъчна , едва ли е злоупотребил само с толкова малко средства....Според мен икономическа палиция трябва да направи повторна проверка и ще открие много повече присвоени пари....


02 Октомври 2009 19:33 | :)
Оценка:
2
 (
26
 гласа)

Струмата,много се дупите на Яне Янев! Що не проверявате фактите? Разбира се,че ние помаците сме зад Башев,а тези дето са писали по - горе са уволнени заради некадърност. В общината има хора,които да ви обслужват.Не се правете на гламави. Нещастници завистливи!


02 Октомври 2009 19:38 | ribnovo
Оценка:
6
 (
34
 гласа)

Не само Башев, а всички от Рибново ще си търсим правата и ще съдим държавата за тормоза ,който се оказва върху нас. Цялата държавна машина рипнала да защитава един педофил. Как не ви е срам Г-н Янев? Или намирате нещо общо с този? Ще съдим и в-к Струма за писане на неверни неща ,с което предизвиква тормоз и оказване на натиск върху населението на Рибново. Писна ни да ни се подигравате,ние също имаме такива права,каквито и вие. Ще ви съдим до дупка! Колкото и да ни струва това! Искате все да сме с наведени глави и да мълчим,но тая няма да я бъде повече. А Г-н Борисов,ако иска да продължи да управлява страната успешно,трябва да спре това "мекере" Янев да си развява байряците за щяло и нещяло.


02 Октомври 2009 21:37 | ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
Оценка:
7
 (
33
 гласа)

да проверят сега и как всички обществени поръчки в строителството се печелеха от фирмите на АлиОсман Измамов, да ревизират А-строй и целия пакет фирми на ДПС!!! После да подхванат вилите им на Дикчан, та ако могат и до хотела на Доган-бей в Девин да стигнат!!!


02 Октомври 2009 21:59 | бек
Оценка:
2
 (
24
 гласа)

за учител и кмет много лицемерно се държа по бтв лош човек личи му oт далеч


03 Октомври 2009 00:14 | kiko
Оценка:
-9
 (
25
 гласа)

ей тоя резняк башев е голема наглост.трябва по бързо прокуратурата да си свърши работата и да му връчи раираната пижама.


03 Октомври 2009 01:16 | Помак
Оценка:
3
 (
33
 гласа)

Хората от Рибново са наивни артисти. Те са щастливи когато ги показват по телевизията или на някое друго място. За да се случи това, те са готови да се правят на маймуни. Защо обаче не искат да разберат, че този самозван политик и мръсен манипулатор Търгашев ги използва за да спаси кожата си? Той е затънал в далавери. Власта е по петите му. Новата ситуация с Рибново е примитивно скалъпена. Търгашев отива в чужбина а преди това организира скандала в Рибново. Все едно нищо не знае. Той се опитва да провокира етническо и религиозно напрежение за да спаси задника си от правосъдието. Това е примитивно и може да го направи само сомозвания рибновски пич. Търгашев. Колкото по-рано ченгетата и прокуратурата приключат с него, толкова по-добре за Рибново. И за помаците!!!


03 Октомври 2009 08:43 | До Помак
Оценка:
2
 (
30
 гласа)

Напълно подкрепям казаното от теб, явно и ти като мене го познаваш добре. Интересно ми е докъде ще стигне наглостта на този рибанец. Няма да ме учуди и ако запали етническа война в района, само за да спаси собствения си задник. Надявам се новата власт да си свърши работата твърдо и професионално.


03 Октомври 2009 12:32 | съпричастен
Оценка:
0
 (
22
 гласа)

Икономическа полиция си е свършила перфектно работата.Сега да видим прокуратурата дали най после ще вкара зад решетките тоя помак.Крайно време е да влезе в затвора , дано неговите съграждани тогава се осъзнаят , че ги е мачкал и грабел.


03 Октомври 2009 13:32 | от Рибново
Оценка:
11
 (
31
 гласа)

Уважаеми наглости!
Онези,които не харесват Рибновския пич г-н Башев, са хрстияни националисти или некадърници които Башев е уволнил от работа.
Башев управлява 10 години и допуснати гршки или далавери не са открити, при всички проверки от най различни инстанции,и затова недоволстват крйните националиси християни,виждат в него достоен управник и политик, който защитава това млцинство и религията ИСЛЯМ,понеже няма друг който да защитава мюсюлмните.
А онези помаци които не харесват Башев са некадърници които са уволнени през неговото управление или завиждат на постигнатото от него.
Аз пазнавам много такива.


03 Октомври 2009 13:50 | ZA
Оценка:
2
 (
16
 гласа)

еи оставете тези xристиани ние си сме виновни преди ви казаx и сега пак ви казвам 4е това са помаци които не им отарва 4е ба6ев е кмет и се представят за сулио и пулиоа
а този КИКО И БЕК кои знае какви помаци са но пред екарана се правят на големите работи


03 Октомври 2009 14:24 | от Рибново
Оценка:
4
 (
20
 гласа)

Извиняваме се на достойнете християни,които уважавт всяко едно малцинство и всяка една религия.


03 Октомври 2009 15:29 | Християнин
Оценка:
-1
 (
17
 гласа)

Никак не е приятно постоянно да слушаме как сте били дискриминирани , какви са ви проблемите и да занимавате цялата общност с вашите простотии. Всъщност ако се погледне реално на нещата ние християните сме малцинство и нас ни дискриминират, но от вас човек да го е страх да се оплаче. А що се отнася до Башев последния мандат много се възгордя и сякаш омразата го е обзела, но това само ще го унищожи, така че всичко си е за негова сметка.


03 Октомври 2009 16:08 | Коко
Оценка:
-11
 (
25
 гласа)

Башев още по време на откриването на водопровода с.Рибново трябваше да бъде закопчан от власта .По негов сценарии гостите бяха посрещнати от учителя по вероучението на арбски турски език по този начин монополира месното население българомохамеданите /помаците / като каза че алах е изпратил парите за построяването на водопровода и пътя а там се изхарчихаха милиони левове и вижти кои фирми го изградиха и колко заделиха за Башев това са наши общи средства на Българските граждани насочени да се облекчи съществуването на тези хора там.А корбана който се закла много деца се втресиха от джанлатите които клаха телето срам
за депотатите които присъстваха срам за министрите които откриваха обекта.Това
население заслужава обектие но начина на откриването бе прекалено по арабси
не се сърдите на двамата братя Таламанови те са по мюсюлмани от Башев но знаят
че живеят в българия и трябва да се спазват законите/още един път напомням да си спомнят кадрите по откриването


03 Октомври 2009 17:45 | до коко
Оценка:
4
 (
26
 гласа)

Начина и реда по-който който се проведе откриванет беше много хубав.
Ако има още един обект пак така ще го открием.


03 Октомври 2009 17:49 | Башев=циркаджия
Оценка:
0
 (
22
 гласа)

"Правили сме компромиси, движим се по ръба на закона, за да помогнем на населението" - на кое население питам аз? Само рибанци и циганите от Кремиковци се ползват от тези компромиси - те са 90 % от неговите гласоподаватели. Дали хората от Дебрен си позволяват да строят незаконно, или дават хиляди левове за планове и разрешителни? Боклук, нещастник дано да гниеш в затвора.


03 Октомври 2009 20:38 | анонимен
Оценка:
0
 (
42
 гласа)

мисля че ако познавахте г-н Башев нямаше да пишете така той е най умния човек в общината съжелявам много че братята Таламанови са пълни некадърници те са най извратените типове в селото. Мръсни копелета.


03 Октомври 2009 21:03 | от коко до анонимен
Оценка:
-10
 (
36
 гласа)

НЕ наричайте братятя Таламанови копелета. Не Ви отива да говорите така за едни образовани хора, хора които възпитават Вашите деца на демукрация и справедливост. НЕвярвайте на измамниците на Башев.


04 Октомври 2009 09:30 | за КОКО
Оценка:
6
 (
16
 гласа)

абе коко не знам кои си и не знам какво иска6 ти xодил ли и си на у4или6те в рибново на мене на4ален у4ител ми бе6е недко а после класен ми бе брат му и ги познавам много пове4е от тебе освен ако не си един от тяx.И за6то ба6ев трабвало да го затворят това е мисолманско село и такива са оби4аите.А 6то се отнася до тези об6тествени ли4ности те много добре занет каде отиват и какви xора има там а 6то се отнася 4е сте данакоплатци нали и на6ите родилтели иние са6то работим в тази дарйава и си пла6таме данаците ти какво иска6 да остнем и бес вода за пиене.


04 Октомври 2009 09:40 | roko
Оценка:
-10
 (
30
 гласа)

БАШЕВ № 1... КОЛКОТО И ДА ГИ БОЛИ НЯКОИ ОТ ТОВА ЧЕ БАШЕВ Е КМЕТ НЯМА НАЧИН ТОВА Е НЕИЗБЕЖНО И ЩЕ ПРОДАЛЖАВА ДА Е НЕЗАВИСИМО ДАЛИ ВИ ХА РЕСВА ИЛИ НЕ
{P{P{P{P{P{P{P{P}


04 Октомври 2009 18:34 | roko
Оценка:
-3
 (
17
 гласа)

Г оляма Е бан за Р ибанеца Б ашев


05 Октомври 2009 08:32 | Гатанка
Оценка:
-6
 (
18
 гласа)

Високопланински алпиец с 5 /пет/ букви??? -Козел,...?! Не,не е козел,ПОМАК е!!!


05 Октомври 2009 08:50 | До Коко
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

Абе коко,ако ги познаваше Таламанови,друга песен щеше да пееш! ;)


05 Октомври 2009 16:27 | anonimen
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

"абе коко не знам кои си и не знам какво иска6 ти xодил ли и си на у4или6те в рибново на мене на4ален у4ител ми бе6е недко а после класен ми бе брат му и ги познавам много пове4е от тебе освен ако не си един от тяx.И за6то ба6ев трабвало да го затворят това е мисолманско село и такива са оби4аите.А 6то се отнася до тези об6тествени ли4ности те много добре занет каде отиват и какви xора има там а 6то се отнася 4е сте данакоплатци нали и на6ите родилтели иние са6то работим в тази дарйава и си пла6таме данаците ти какво иска6 да остнем и бес вода за пиене."
Уважаеми фенове на Башев и на ДПС. Първо си вижте правописа, тогава наричайте другите некадърници и т.н.


06 Октомври 2009 13:46 | :)
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Защо не си погледнете децата във вашите училища ? Вземете червен химикал и им поправете грешките! Сигурно преобладаващия цвят ще е червен! ;)


16 Октомври 2009 13:09 | манол
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

докато баи манол кметува никои от обштината биал ден нама да види даже и тези примати които тичат след него вижте родното му село с талибаните от авганистан
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар