2500 лв. глоба за кандидат-кмета Л. Стоянов-Льонката, купувал гласове за изборите през 2007 г.

11 юни 2012 00:10   3 коментара   23944 прочита
Ат. Маскръчки
Ат. Маскръчки


Ат. Маскръчки

С безпрецедентното решение магистратите стопираха мераците на скандалноизвестния петричанин в бъдеще да става управник

2500 лв. глоба за Леонид Стоянов-Льонката от петричкото село Първомай, купувал в своя полза гласове на местните избори през 2007 г., когато бе кандидат-кмет на селото и кандидат общински съветник от ПП "Българска социалдемокрация", постанови 3-членен съдебен състав, председателстван от Атанас Маскръчки. Окръжните магистрати в Благоевград потвърдиха присъдата на колегите си от Петрич, с която популярният петричанин е признат за виновен в това, че при условията на продължавано престъпление през октомври 2007 г. е дал на свои съселяни и на жители на съседното с.Долна Рибница имотни облаги, склонявайки ги да гласуват за него.

Делото пред Окръжния съд бе образувано по жалба на Леонид Стоянов срещу издадената му присъда, който до последно не се призна за виновен. Според разкритата схема Льонката давал по 20 лв. на глас - в родното му село имало двама подкупени жители, а срещу 10 лв. склонил гласоподавател от с. Долна Рибница, като парите му били предадени чрез посредник. Любопитна е схемата в с. Беласица - там Леонид Стоянов действал с първата братовчедка на съпругата си. Тя му представила списък с имената на нейни роднини, а Стоянов й дал 120 лв., които разпределила между шест лица и им дала указания на хората с кой номер на бюлетината да гласуват.

Неуспелият през 2007 г. канидидат-кмет се яви на избори и миналата есен, когато кандидатурата му бе издигната от "Земеделски народен съюз". Тогава около името му избухна нов скандал, след като ченгетата откриха в дома му в с. Първомай 107 000 лв. и списъци с трите имена и ЕГН-тата на гласоподаватели от общината. От незабавно повдигане на обвинение тогава го спаси имунитетът, полагащ му се от Изборния кодекс. След като не успя да седне в кметското кресло обаче, сега се очаква Леонид Стоянов да застане на подсъдимата скамейка и по това обвинение.

Решението за осъдителната присъда на Окръжния съд е окончателно. След като вече е осъждан, Леонид Стоянов няма да може да се кандидатира за какъвто и да е вот.


Още за: глоба   Л. Стоянов   присъда   Още от: Крими

Принтирай статия
3 коментара
11 Юни 2012 15:44 | ВЯРА
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

АБЕ, Я ОСТАВЕТЕ ТОВА СЕЛСКО МОМЧЕ! МИ ЩО НЕ СЕ ЗАЕМАТ" МАГИСТРАТИТЕ" И С КМЕТА НА БЛАГОЕВГРАД- КАМБИТОВ!?? ТОЙ СЕ ПРЪКНА ЗА КМЕТ В РЕЗУЛТАТ НА БЛАГОЕВГРАДСКАТА " БАЩИНА" ОБИЧ??! ИЛИ ....ТО БЕШЕ ХОДЕНЕ ДО ЦИГАНСКОТО ГЕТО, ТО БЕШЕ " ТАРАШ" НА БЮЛЕТИНИ, ТО БЕШЕ СНОВАНЕ НА МУТРЕНСКИТЕ ДОБИЧЕТА ПО ИЗБОРНИТЕ СЕКТИ.....! Я ДА ВИДИМ КАК ТОЙ И ВСИЧКИ " ТЪПАНАРИ ОТ ГЕРБ" КАК " ЗАХАПАХА КОКАЛА"?! ЗАЩОТО ВСИЧКИ ДО ЕДИН СА С К-У-П-Е-Н-И ЮЗУ ДЕПЛОМИ И ЗАТОВА СА ТОЛКОВА ПРОСТИ И ОТТАМ ИДВА И НАГЛОСТТА ИМ! КАЗАНО Е: С ПРОСТАКА И ВЯТЪРА НЕ МОЖЕШ ДА СПОРИШ. ДА! НО МОЖЕШ ДА ГИ ИЗХХВЪРЛИШ КАТО МРЪСЕН ПАРЦАЛ! И ОЩЕ - ЗА ТЯХ Е В СИЛА ФРАЗАТА: " ВСЯКЯ ЖАБА ДА СИ ЗНАЕ ГЬОЛА И МЯСТОТО ВВ ГЬОЛА"!!!!!


12 Юни 2012 17:51 | неразбрал
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Добре де, за какво му е на Леонид да купува гласове в Беласица и Д. Рибница в своя полза. Нещо не се връзва присъдата. Той е кандидат на Първомай. Какво ще прави в Беласица и Рибница?


12 Юни 2012 21:29 |
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

до неразбрали, купува щото работи сигурно за общински съветници/това момче е за бобов дол.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар