2000 лв. глоба за водача на ВМРО В. Ненов за тв скандал

17 декември 2010 00:20   8 коментара   11221 прочита
В. Ненов
В. Ненов


В. Ненов

4 г. затвор го заплашват заради медсестрата К. Конявска

Кюстендилският адвокат и лидер на ВМРО смени банката и застана на мястото на подсъдим в Кюстендилски окръжен съд вчера. Валери Ненов, който е и общински съветник, отговаря по 2 дела - за измама в особено големи размери и хулиганство. Общо половин час отдели на двете дела състав на Кюстендилски окръжен съд, председателстван от съдия Пенка Братанова.

Решението по делото, което води кюстендилската медицинска сестра Капка Конявска срещу Ненов, ще стане известно в едномесечен срок, обявиха от съда. Делото е за това, че през 2005 година Конявска дала на Валери Ненов 42 500 лв. назаем, срещу което получила като гаранция магазин в централната градска част. След като не си получила парите, Конявска решила да влезе във владение на магазина, но се оказало, че той бил продаден на софиянка от застрахователно дружество, тъй като търговският обект не е бил собственост на В. Ненов.

Първата присъда по казуса, произнесена преди по-малко от година от съдия Андрей Радев, административен ръководител на КРС, бе четири години ефективно лишаване от свобода.

Веднага след това в същата зала започна и делото, отново срещу Ненов, за едро хулиганство, по което Районен съд - Кюстендил го оправда.

В съдебната зала адвокат Валери Ненов каза: "Невинен съм", и обясни, че до скандала, за който е обвиняем, се стигнало по време на последните местни избори, когато кабелна телевизия "Колор" в Кюстендил излъчила уличаващи материали за него и семейството му, а той поискал право на отговор, като си платил за това. Въпреки че взели парите му, от телевизията отказали да излъчат неговото становище.

След тайно съвещание съдът отмени част от оправдателната присъда на адвокат Ненов и постанови да плати 2000 лв. глоба.

Валери Ненов заяви: Това, което Капка е трябвало да получи, ще се случи, разбира се. Имало е интимни отношения между нас, но най-важното е, че Капка е била с мен в добри отношения, надявам се и в бъдеще да имаме такива. Повтарям пак, имах проблеми - здравословни и финансови, които по една или друга причина ми попречиха и направиха така, че Капка да се чувства ощетена.

Капка Конявска вчера коментира: Днес в Кюстендилски окръжен съд свърши шестгодишният тормоз и това, което мога да кажа, е, че вярвам в съдебната система и мисля, че присъдата на КРС няма да бъде отменена и аз ще си върна загубените пари, които дадох на В. Ненов. Аз съм медицинска сестра и винаги хуманно поглеждам на проблемите и всичко, свързано с хората. Не му желая злото, не искам да го пратя в затвора, но искам да получа това, което съм загубила, защото това са моите пари за старини, изкарани с много труд в Либия за десетте години, през които работих там, за това време нямам осигуровки, което значи, че това е моята пенсия.


Още за: В. Ненов   дълг   К. Конявска   Още от: Крими

Принтирай статия
8 коментара
17 Декември 2010 04:21 | хаказание
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

егати и клуно има то охлиов


17 Декември 2010 06:47 | граматиков
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Научи се да говориш и пишеш правилно!!!..... "ОХЛИОВ"


17 Декември 2010 11:15 | do koga
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Подобни типове като този ивезан ИЗМАМНИК ще са на свобода? Този трябва да гние в затвора за своите си деяния по възможност по дълго


17 Декември 2010 14:06 | Чичек
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Този малоумник трябваше отдавна да е във затвора какво ВМРОта той неможе дори и да го произнася защото е боклук нека да си помисли и размисли за онези от ВМРО ДПМНЕ Ванче Михайлов от задграница отдавна го чакат този боклук и крадец пълен мошеник интересно как се е снабдил и със диплома за адвокат навярно със рушвети от Благоевград купена.
Нито един войвода от ВМРО във България по настоящем не е получавал покана от ВМРО зад граница от онези войводи защото няма за какво да си говорят със тези от тук освен за кражби и измами, затова им е обърнат гръб, а този боклук е направо за затвора със много цигани.


17 Декември 2010 19:41 | АБЕ..я..
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Какви воеводи сънуваш бе? Халюцинираш..


17 Декември 2010 22:06 | до Чичек
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Какви войводи бре, тава са помияри долни.


19 Декември 2010 14:24 | Галевчо
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Защо, поне не сте се научили да пишете? Неграмотни ли сте? Ужас!!!


23 Декември 2010 00:39 | ванче михайлов
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

време е каракачанов да го подмени! та той е един оркестрант! На каузата ВМРО трябват сериозни, интелигентни люде с образовение!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар