11 съседи дадоха на прокурор благоевградчанката Маргарита Терзиева

30 юли 2011 00:19   11 коментара   44842 прочита
Част от измамените съседи: Стоян Клямбов, Георги Андонов, Виктор Андонов, Борис Стоянов и Маргарита Иванова /отляво надясно/
Част от измамените съседи: Стоян Клямбов, Георги Андонов, Виктор Андонов, Борис Стоянов и Маргарита Иванова /отляво надясно/


Част от измамените съседи: Стоян Клямбов, Георги Андонов, Виктор Андонов, Борис Стоянов и Маргарита Иванова /отляво надясно/

Районна прокуратура разследва благоевградчанката Маргарита Терзиева след жалба на съседи, които я обвиняват в документна измама. 11 съседи са сигнализирали прокуратурата с твърдението, че Терзиева се облагодетелства с по 250 лв. месечно наем чрез документно престъпление, в което е завлякла благоевградския нотариус Качорева, съпруга на държавния обвинител в благоевградската прокуратура Георги Качорев, и община Благоевград. Ето какво разказаха съседите Стоян Клямбов, Георги Андонов, Виктор Андонов, Борис Стоянов и Мариана Иванова:

През октомври миналата година главният архитект на община Благоевград Виолета Спасова издава разрешително на "Транс телеком" АД за строеж на микробазова станция за безжичен интернет на покрива на жилищна кооперация "Пирин" в кв. 97, 5-и микрорайон по плана на Благоевград. За разрешителното обаче не сме уведомени съсобствениците на етажната собственост, един от които е самата община Благоевград с обект "Млечна кухня".

Маргарита Терзиева, която по-късно сключва договор с фирмата, чрез който по банков път й се превеждат по 250 лв. всеки месец, се представила пред главния архитект за домоуправител на жилищната кооперация. Това станало с фалшив протокол от общо събрание на живущите в сградата, каквото никога не е имало - последно сме се събирали през 1982 г., но не сме определяли домоуправител. Във въпросния протокол Терзиева се подписала саморъчно срещу имената на всички ни.

В рамките на три дни от издаването на разрешителното фирмата построи антената на покрива ни, ние веднага подадохме сигнал до Районна прокуратура, че съоръжението е изградено без съгласието на нито един от живущите и с редица измами. Образува се следствено дело.

В хода на разследването стана ясно, че Маргарита Терзиева е направила фалшив списък, в който фигурират 17 подписа на съседи, нотариално заверени от нотариус Качорева. Във въпросния фалшив документ влизат имената на квартирантите Данинка Томова от Сандански и Преслав Ролински от Берковица, които нямат собственост в кооперацията, а в същото време дават съгласието си за строеж на съоръжението. Освен това в списъка има две лица с дублиращи се имена, а самата община Благоевград не е участвала в т.нар. "общо събрание". Ако пък изобщо е съгласна за строежа, тя трябва с нотариално заверен писмен договор да даде съгласието си тази фирма да строи антената - това също не е направено!

Питаме се как нотариус Качорева е заверила подписите, без фигуриращите в списъка да се явят пред нея. По време на следственото дело с водещ дознател Атанас Стойчев беше направена графологична експертиза на подписите. Една от подробностите, които изследването доказа, беше, че подписът на фигуриращия в списъка игумен от Троянския манастир Васил Здравков, който няма нищо общо с Благоевград, е фалшив и не е положен от него. По време на следствието беше доказано и че съсобствениците не сме били изрично уведомени, че се сключва договор за наем.

Районна прокуратура, в лицето на държавния обвинител Людмила Кехайова, обаче отказа да образува наказателно дело. Атакувахме отказа й пред Окръжна прокуратура - Благоевград. Там прокурор Райна Гундева изрази съмнения, отмени постановлението на колежката си и върна делото на Районна прокуратура, където сега наново започва всичко. За случая сигнализирахме кмета Костадин Паскалев, след редица наши възражения и искания общината разпореди договорът между фирмата и Маргарита Терзиева да бъде прекратен. РДНСК пък издаде заповед за премахване на съоръжението, разказаха измамените съседи.

Към днешна дата папката с делото е върната в Районна прокуратура - Благоевград, където на фона на всички документи, доказващи измамите на Маргарита Терзиева, държавното обвинение ще трябва да реши има ли престъпление, или не. Въпросната дама е стара познайница на правораздавателните органи - тя има редица дела в Районния съд, заведени от други ужилени хора и финансови институции, отпуснали й пари назаем.


Още за: М. Терзиева   жалба   измама   Още от: Крими

Принтирай статия
11 коментара
30 Юли 2011 09:32 | до vsichki
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

Няма какво да се питате..... как така е заверила документа при нотариус.
С връзки и пари всичко става. На нас етаж от къщата ни продадоха без да се усетим и всичко заверено при Тамбурджи***/Досещате се за кой става въпрос/. И няколко години ходим по съдилища. Да не ти дойде до глава такова нещо.
Въпросната Маргарита преди време събираше пари от самоосигуряващи се хора и ги лъжеше, че им ги внася. Така, че си е измамница от край време.


30 Юли 2011 11:07 | vvvv
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

а сега да зададем въпроса - защо въпросната госпожа-измамница не е в затвора?


30 Юли 2011 12:34 | ЧИТАТЕЛ
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Защо не сте публикували снимка на Маргарита?


30 Юли 2011 14:44 | приятел на пострадал
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Този професионален измамник от Орлин махала трябваше отдавна да е в Сливенския затвор. Само фалшивите договори, които тая пишман счетоводителка състави за потребителски заеми от банка Биохим са над 50. За 7 години време беше задължително Терзиева вече да търка наровете в затвора, а не да сключва непрекъснато споразумения със съда. Използвала е и личните данни на нищо неподозиращи младежи, за да ги пише поръчители в договорите с невярно съдържание. Прокуратурата трябва веднага да се самосезира и да се проследят нерегламентираните й контакти с нотариуси и служители от благоевградския съд! И, разбира се - незабавен арест, за да не унищожава документи!


30 Юли 2011 15:55 | vas
Оценка:
-8
 (
8
 гласа)

Нотариуса, заверява само подписа на Маргарита, която декларира като домуправител, че подписите на съсобствениците са събрани в нейно присъствие в протокола! Не винаги нотариусът ви е виновен, просто журналистите си правят по-пикантна новината!


30 Юли 2011 19:19 | Чичо от село
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Окей, нотариуса не е виновен..... а колко е просто.... едноминутен телефонен разговор с някой от "подписалите" се съкооператори и истината ще излезе веднага.... още повече че частните нотариуси имат вече и достъп до ЕСГРАОН.... Явно и нотариуса участва в далаверата, най вероятно с получена еднократна сума под масата и си е затворила очите.... А пък за районната прокурорка Кехайова, отказала да образува наказателно дело, при наличието на обществено опасно деяние/графологически доказан, фалшифициран документ/от Терзиева, просто нямам думи.... бездушен чиновник.... Сега трябва да и вземат толкова месечни заплати, с колкото месеци се връща назад молбата на потърпевшите граждани... ама това никога няма да стане, защото законите са така направени, че са винаги в полза на чиновниците в съдебната система/полицаи, следователи, прокурори, съдии/... пък обикновенният гражданин има да се чуди и мае защо престъпниците са на свобода и с години продължават престъпната си дейност....


30 Юли 2011 23:50 | Фичо
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

а защо досега не са и счупили ръцете и краката..? Аз, вече да я бях счупил от бой....!


31 Юли 2011 21:00 | дааа
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

БГ си е АПСУРДИСТАН !!!
А Терзиева ако няма гръб, тези неща обикновен човек ако ги правеше до сега или щеше да е в гроба или в затвора. А Даниела си е на свобода и още много де прецака така.


01 Август 2011 08:40 | Комшия
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Тази Маргарита Терзиева преди 5 години успя чрез ръководни хора от Биохим да изтегли над 50 банкови кредита с фалшиви документи . Срещу нея са водени много съдебни дела но или има наложени глоби, споразумения или условни присъди или делата са й прекратени. Чул съм, че са били над 26 дела и всичко е смачкано от "добрия" СЪД в Благоевгад . Тая отдавна трябваше да е в затвора . Чудя се как има още хора, които й се доверяват да им води счетоводството


01 Август 2011 21:18 | пешо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Явно комшу и нотариус КАЧОРЕВА така по женски се е "доверила", срещу скромна сумичка на въпросната г-жа Терзиева... Интереса клати феса, не че не знае КАЧОРЕВА за предишните и подвизи... ама това че е срам за гилдията нотариуси, хич не и пука, важно е парата да пада... пък било и под масата...


02 Август 2011 19:47 | Иван
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

При нормална държава, Терзиева е за затвора, Качорева с отнети права на нотариус... ама това е Чалгария... всичко е чалга....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар