11-месечна присъда за екзекутора на котки Петър Гешев от разложкото село Годлево

18 юли 2019 12:18   7 коментара   11298 прочита


22-годишният Петър Гешев от разложкото село Годлево, който отне живота на котка по особено мъчителен начин, се призна за виновен и получи присъда за това си действие. Районна прокуратура – Разлог е сключила споразумение със защитата на подсъдимия за извършени от него престъпления. Обвинителният акт срещу него е бил внесен за разглеждане в съда през май 2019 г. Наказателното производство срещу подсъдимия Гешев е приключило с одобреното от съда споразумение, сключено между страните по делото. За извършените от него престъпления му е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от единадесет месеца с тригодишен изпитателен срок. Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

Случаят шокира жителите на Разлог и те въстанаха срещу извършителя на ужасното престъпление. В социалните мрежи хората се обединиха с желание за ефективна присъда за Гешев. С жестокостта си се похвали самият П. Гешев, който бе споделил видео клип в профила си във фейсбук как отсича лапичките на коте, което в последствие умира в мъки.

П. Гешев живее в къща в разложкото село Годлево. В съседство до неговия имот е разположен този на С. Г. Жената отглеждала котка, която обитавала както нейния дом, така и двора на Гешев. В деня на екзекуцията на домашното животно, жената заминала за Гърция, уверена, че котката й е добре.

Подсъдимият П. Гешев бил в двора на къщата, когато забелязал съседската котка, която била на негова територия. Тогава той хванал животното с ръка, включил камерата на мобилния си телефон в режим „запис на видеоклип“, след което поставил апарата на земята. Насочил го по такъв начин, че в обсега на периметъра на заснемането да влиза дървен труп с подпряна на него брадва. Гешев оставил котката на него, взел брадвата, вдигнал я и нанасяйки удар с нея опитал да отсече главата на животното. Не успял да стори това, тъй като котката помръднала и острието на брадвата попаднало в дясната й предна лапа. По този начин на животното била причинена открита костна фрактура, като крайникът останал да се държи единствено на неотрязаните кожа и мускул. След нанесения удар котката се отскубнала от Гешев и избягала.

По-късно същия ден, чрез профила си в социална мрежа „Фейсбук“, подсъдимият публикувал създадения клип в затворена група в мобилното приложение „Месинджър“, озаглавена „Лудите хора“. В нея младият мъж участвал заедно с други лица от село Годлево. Видеоматериалът бил видян от дванадесет участници в групата, в това число ненавършили пълнолетие.

Седмица по-късно след този случай, стопанката на котката С. Г. видяла, че животното е цялото в кръв и дясната му лапа е срязана. По време на преглед, извършен от ветеринар, било установено, че котката се намира в много тежко състояние и леталният изход е неизбежен. Животното починало, вследствие на сепсис, предизвикан от оток и гнойно възпаление на засегнатите с брадва тъкани.

Десет дни по-късно подсъдимият Гешев бил в Районно управление в Разлог във връзка с извършваща се проверка по сигнала за причинената смърт на котката. Там той заявил, че в дома си държи наркотично вещество – коноп (марихуана). При посещение на къщата му то било доброволно предадено с протокол. Общото му тегло е 1, 11 грама, с активен наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол 33, 7%.

Както Struma.com писа, по случая в Районна прокуратура – Разлог бяха постъпили повече от 43 жалби срещу извършителя на престъплението.

7 коментара
18 Юли 2019 13:56 | Стамболийски
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Нека го мерна некъде че го препарирам


18 Юли 2019 15:25 | Линч
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Да се Линчува!!!


18 Юли 2019 22:37 | еееее
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Най-после реална присъда. Ще си помисли друг път дали да посегне пак. Държавата ще се оправи при прилагане на Крумовите закони.


19 Юли 2019 09:05 | Да не повярваш
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ти да видиш. Имало все пак останала правосъдна система... Добро начало. Такива тумори в обществото трябва да бъдат опериране точно като тумори..... фак ю


19 Юли 2019 09:55 | кой
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Само че в един друг сайт четох че присъдата му е условна а не ефективна. На кой да вярваме?


21 Юли 2019 08:26 | Hhh
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Да бе за една котка в затвора а Лютви Местан след убииството на малко бебе сигурно трябва да бъде обесен и нанизан на кол.. а дали е така?


24 Юли 2019 17:16 | стьопата
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ех, как ням ада ми дадат да му резна единия крак...? Ама никак няма да се замисля! На такива екшън герои, ненадминати комплексари, които са силни да убиват и малтретират животни това им се пада. Жалко, че присъдата не е ефективна. Иначе в панделата щеше веднага кой да се намери да му порне задника, или да му отреже някое пръстче на ръката... Ненавиждам такава измет !
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар