10 денонощия арест за баща именяк и сина му

27 май 2011 00:20   9 коментара   23898 прочита
Методи Иванов и синът му Любомир /отдясно наляво/ обиждали съседките си
Методи Иванов и синът му Любомир /отдясно наляво/ обиждали съседките си


Методи Иванов и синът му Любомир /отдясно наляво/ обиждали съседките си

Ругаят съседка: "Селянка тъпа, не си ми на к..." и полицаите: "Ченгета тъпи, колко струвате, да ви платя?!"

Баща и син Методи и Любомир Иванови отнесоха по 10 денонощия арест заради обиди и ругатни към съседи и полицаи, които отправили в нощта на 24 срещу 25 май в Благоевград. Районният съдия Георги Янев постанови решението по дело за хулиганство. Междусъседският скандал се разиграл на втория етаж в блок 46 на жк "Еленово". Потърпевши от бурния нрав и лошото пиянство на своя съсед Методи, подкрепен от сина си Любомир, са майката и дъщерята Севда и Дияна Пандурски, които свидетелстваха в съдебна зала. Ето какво разказа Севда:

Във вторник, 24 май, моят съсед Методи празнуваше именния си ден. Малко след 01:30 часа, когато беше доста пиян, отидох да го помоля да намали музиката, защото на другия ден бях на работа и не можех да спя. Вместо да се отзове на учтиво отправената от мен молба, ме посрещна с думите: "Селянка тъпа, ще си идеш на село, ти не можеш да ми кажеш какво да правя!". Тогава му казах, че ще се наложи да извикам полиция, при което той ми отговори: "Хич не ми е на к..., кой искаш викай!".

Така или иначе Методи не намали музиката и аз алармирах органите на реда, които посрещна с ругатни и закани. След това започна да блъска и протяга ръце през железните решетки на нашата входна врата и ме заплаши, че ще умра. При извеждането му под полицейски конвой от блока взе камък и счупи задното стъкло на лекия автомобил на дъщеря ми. В цялата история синът му Любомир се държа мъжки и дори кавалерстваше и опитваше да укроти баща си, каза в заключение Севда Пандурска.

23-годишната Дияна потвърди думите на майка си, допълвайки, че чичо Методи й казвал, че е курва, бил пиян и за това не помни какво е говорил. От своя страна полицаят от Второ полицейско управление в Благоевград Велко Чапкънов, който се отзовал на сигнала, разказа:

Когато отидохме в блок 46, позвъних на апартамента на семейство Иванови, чиято врата отвори съпругата му. Тя ни каза: "Ако можете, оправяйте се с Методи!". Тогава той дойде, като беше видимо пиян и започна да ни крещи: "Кои сте вие да ми разваляте празника, бе"! Колко струвате вие, тъпи ченгета" Кога да ви платя - днес или утре"!". Помолихме го да намали музиката, но затръшна вратата. Докато снемахме самоличността на съседката Севда Пандурска, Методи Иванов продължаваше да крещи отвътре, че сме корумпирани полицаи и че не му е "през оная работа". В същото време синът му Любомир се показа. Разпознавайки ме, че преди време съм му писал акт, каза: "Е, боклук, ти ми писа акт едно време. Е са ше видиш...", след което посегна да ме ритне, но беше издърпан от колегата Михалков.

Другите двама полицаи от патрула Михалков и Марянов, съдействали на колегата си, също потвърдиха думите му. Вече изтрезнял, Методи Иванов отрече да е отправял обиди и закани към съседките си и униформените. Пред съда той беше кратък, точен и ясен:

Нямам работа, на борсата съм от няколко месеца, имам точно 30 лв. в джоба, с които трябва да изкарам до 30-то число. Нямам пари хляб да си купя, камо ли да купувам полицаи. Описаното в съставения ми акт е преувеличено. За мен всичко е скалъпено.

Синът му Любомир призна, че е обиждал полицейските служители и е действал под афект.

Бащата и синът имат право да обжалват наложените им 10 денонощия арест в клетките на благоевградския арест в рамките на 14 дни.


Още за: М. Иванов   арест   обида   Още от: Крими

Принтирай статия
9 коментара
27 Май 2011 02:40 | usa
Оценка:
23
 (
25
 гласа)

бой до спукване за да имат уважение


27 Май 2011 06:52 | СИМПСЪН
Оценка:
29
 (
29
 гласа)

Еми не са попаднали на истински съседи!!! Да отнесат шамарите.
Какви са цървули само, то им личи и на физиономията, че са много прости. Малко им са 10 дни, 10 месеца им дайте и ще си помислят следващия път дали да псуват.
Е това е класическа простотия.....


27 Май 2011 10:14 | Буден
Оценка:
18
 (
20
 гласа)

Не мога да разбера как сульо и пульо си позволяват да ругаят когото и да било, а най-малкото хората, които се грижат за обществения ред и ни пазят от престъпниците. Това в ЕС не бива да се случва, и според мен трябва да се затегнат много нещата. Няма такова животно като неуважение към полицай по света, което да е минало безнаказано по съответния ред. 10 дни арест са им малко на въпросните "граждани". Моите 2 цента.


27 Май 2011 16:08 | анонимен
Оценка:
18
 (
18
 гласа)

Какво ги снимате тея две невестулки бре. Веднага на момента е трябвало по бързата процедура, шест месеца минимум и един як кютек, па после да видим кой ще обиждат.


28 Май 2011 00:27 | приморско
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Велко Чапкънов..... Велко, Велко..... добре, че баща ти е полицай, та те направиха и теб ченге.
Помня те и във 2 ОУ и после в Електро-техникума каква шушумига беше.
Няма злоба тук. Но стана орган на реда с връзки.
Иначе жив и здрав да си


29 Май 2011 08:47 | 123
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Ами стани и ти бре, нали не си шушумига-или за да си полицай трябва да си безмозъчен бабаит, като теб може би. УТОЧНЕНИЕ-НЕ ПОЗНАВАМ И ДВАМАТА


29 Май 2011 22:55 | 123
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

тия двамата са егати селските пръчки, ще станат булки в ареста, пхахах


30 Май 2011 19:52 | левски
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Пак са се смилили само 10 дни много малко


31 Май 2011 09:58 | Ади
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Това може да се случи само в Еленово, Струмско и Ален мак.. По тези квартали е джунгла, диваци от най-високите села са се добрали до Благоевград и стой да гледай за какво става въпрос...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар