1 000 000 лв. поиска главният свидетел на делото “Братя Галеви” Пл. Миланов, общо 9 пострадали настояха за финансово възмездие от 1 884 750 лв.

24 септември 2009 00:20   21 коментара   25638 прочита
Адвокат Сашо Райнов и обвиняемите Красимир Оков, Владимир Ангелов и Апостол Чакалов под полицейска охрана
Адвокат Сашо Райнов и обвиняемите Красимир Оков, Владимир Ангелов и Апостол Чакалов под полицейска охрана


Адвокат Сашо Райнов и обвиняемите Красимир Оков, Владимир Ангелов и Апостол Чакалов под полицейска охрана

Председателят М. Начев отхвърли опитите на защитата да отложи процеса и го върне за доразследване, на подсъдимата скамейка бяха изправени Пл. Галев, А. Христов-Геле, К. Оков, Г. Градевски-Конън, В. Ангелов-Стъклето, Г. Блатски и А. Чакалов

При засилено полицейско присъствие и огромен интерес от страна на медиите в Кюстендилски окръжен съд вчера започна делото срещу братя Галеви и техните приближени. Пламен Галев и Ангел Христов пристигнаха в съда 10 минути преди 13 часа.
Новият защитника на двамата обвиняеми - адвокат Емил Велинов, отправи искане за нов съдебен състав и съдебни заседатели.
Той поиска още да не бъде даван ход на делото, аргументирайки се, че в обвинителния акт няма формулирано обвинението за всеки един от седмината обвиняеми, и поиска връщането му в прокуратурата за доразследване.
Председателят на Кюстендилския окръжен съд Мирослав Начев остави без уважение искането на защитата. М. Начев обясни, че не са налице процесуални пропуски в обвинителния акт. Той бе категоричен, че не се налага и отвод на съдебния състав.
От общо 10 предявени граждански иска съдия Начев допусна 9. Най-високият граждански иск за неимуществени вреди е на сочения за основен свидетел Пламен Миланов на стойност 1 млн. лв. Неговият граждански иск за причинени имуществени вреди е за 200 000 лв.
Съдът конституира като граждански ищец и частен обвинител журналиста Лидия Павлова и нейния син Иван Павлов.
Кюстендилският съд допусна до съвместно разглеждане гражданския иск на Лидия Павлова, която търси 150 хил. лв. за неимуществени вреди, причинени й от Пламен Галев, Красимир Оков, Георги Градевски и Владимир Ангелов. От същите подсъдими 150 хил. лв. иска и Иван Павлов, а Руси Начев - 15 хил. лв. от Георги Градевски. Стоян Терзийски - 10 хил. от Георги Блатски . Терзийски внесе иск от 14 750 лв. за имуществени вреди от Пламен Галев, Ангел Христов, Апостол Чакалов и Георги Блатски и още един иск за 120 хил. лв., причинени от същите четирима подсъдими. Съдът не допусна иск на Терзийски за 3000 лв., които са похарчени за медицинско лечение. Иск за 20 имуществени и 50 хил. лв. неимуществени вреди отправи Ивайло Иванов срещу Апостол Чакалов.180 хил. лв. за неимуществени вреди иска Антон Якимов срещу Пламен Галев, Красимир Оков, Георги Градевски и Владимир Ангелов. Общата стойност на допуснатите искове е 1 884 750 лв. По 6 иска трябва да отговаря Пламен Галев, по 3 - Ангел Христов, Георги Блатски, Красимир Оков, Георги Градевски. 4 са исковете, според които пари се търсят от Апостол Чакалов и Владимир Ангелов Съдът прочете обвинителния акт и разясни правата на подсъдимите и се оттегли на 10-минутна почивка.
Адвокатите на трима от задържаните по делото "Братя Галеви" за участие в престъпна група поискаха промяна на мярката "задържане под стража" в по-лека. Беше поискано на задържаните под стража Красимир Оков, Владимир Ангелов и Апостол Чакалов да бъде наложена парична гаранция или подписка. Адвокатът на Апостол Чакалов посочи, че клиентът му се нуждае от оперативна намеса, премахване на жлъчка.
Съдия Мирослав Начев даде ход на делото по същество и започна снемането на самоличността на обвиняеми и свидетели.
Съдът пристъпи към четене на обвинителния акт и първото име на пребит таксиметров шофьор, което изплува, беше на Ивайло Иванов, бивш служител на МВР, на когото Апостол Чакалов и част от биячите му изкъртили два предни зъба с ритници, юмруци и железни лостове, затова че си позволил да качи, без да плаща дължима сума за охрана на Чакалов, клиент от автогарата. Пребитият е смазан и доведен до пълно безсъзнание, събудил се часове след инцидента окървавен, около него стоели колегите, които му обяснили, че не са посмели да се обадят в Бърза помощ и полицията, тъй като също са били заплашени с побой. Ивайло Иванов подробно разказа как Чакалов провел разговор с Пламен Галев. Потърпевшият бил заставен да говори с Пламен Галев по джиесема на Чакалов и чул: Ще те пребия, ще те смачкам.
След този инцидент таксиметрови шофьори организирали публичен протест. На него бил лично и Пламен Миланов. В часа на протеста в центъра на Дупница Миланов приел повикване по телефона от Пламен Галев, който му заявил: Кръв ще пикаеш, ще те смачкам, ще те срина. След което го поканил на среща в заведение “Империал” и му определил пиацата, на която да работи, и цената, която да плаща за един автомобил. Първоначално по 17 лева за всеки от 80-те автомобила, но скоро таксата се закръглила на 1500 лева на месец. Това е така наречената такса “Спокойствие”, квалифицирал действията си Пламен Галев. Последвала покана за съдружие - 50 процента от фирмите “Сити транс” и “Саня” да бъдат прехвърлени на името на Владимир Ангелов, известен с прякора Стъклето. За един определен период от време Пламен Миланов им броил 111 997 лева. Освен от Пламен Миланов всеки месец Ангелов получавал рекета в плик между 2 и 7 хиляди лева и чрез диспечерките Теодора Димитрова и Галина Начева. На 20.1.2009 година ДАНС и прокуратурата слагат край на рекета, тъй като Пламен Миланов решил да спре да плаща и ги сигнализирал, при което Владимир Ангелов е бил задържан в офиса на Пламен Миланов с белязани 3700 лева.
Третият потърпевш - Антон Якимов, таксиметров шофьор, който се изселил след жесток побой от Дупница, разказа как през 1998 година е решил да започне бизнес с такси, но всяка една от таксиметровите фирми и пиаци го отхвърлили с мотива: Нямаш препоръка от Пламен Галев.


Още за: Галеви   дело   съд   Още от: Крими

Принтирай статия
21 коментара
24 Септември 2009 02:09 | САЩ
Оценка:
23
 (
41
 гласа)

Малко пари сте им поискали,защото спокойния сьн няма цена.


24 Септември 2009 02:12 | DA
Оценка:
23
 (
37
 гласа)

Убиха живота на много семейства.Галеви са ЗЛОДЕИ!


24 Септември 2009 02:16 | Дупница
Оценка:
23
 (
35
 гласа)

Бог да пази свидетелите от Галеви-


24 Септември 2009 02:18 | finger
Оценка:
13
 (
27
 гласа)

затвор за всички те рано или къстно ще ги вкарат


24 Септември 2009 02:32 | САЩ
Оценка:
37
 (
45
 гласа)

Пишете на БГ,защото трият коментарите ,затвор за Галеви.s


24 Септември 2009 10:04 | европейски съюз
Оценка:
8
 (
20
 гласа)


А нямаше ли един бивш т.нар. МВР министър Румен Петков - пикльо- Шадравананов , който вечеряше с тях ?


24 Септември 2009 15:07 | без име
Оценка:
-19
 (
31
 гласа)

повечето хора пишaт коментари колкото да не заспат !!! ако не бяха господата Галеви дупница нямаше да изглежда така красива сега !!! които не ги познава да не говори да ви четат глупостите !!! а пламен миланов се прави на монахиния,тоя ли не знае . . . . лажец


24 Септември 2009 20:48 | ДО без име
Оценка:
10
 (
22
 гласа)

ти сигурно си нчкой който им лиже задниците опитна мишка иди вземи тия пари иди вземи това щом ги защитаваш си същият помяр като ГАЛЕВИ


24 Септември 2009 22:06 | da be
Оценка:
6
 (
32
 гласа)

"господата Галеви',и в 10 следващи живота,не могат да изкупват греховете си за да станат Господа.Ще видим кои ще плаща заемите дето кмета изтегли,Вие дупни4ани ще плащате и децата ви.А Галев ще духне зад граница и ще каже,4е ви е убиден.ХА ХА ХА.


25 Септември 2009 01:15 | емигрант
Оценка:
9
 (
21
 гласа)

Дупница може да е много красива, но благодарение на убийците Галеви и компания там хора не останаха - или са в чужбина, или в София! Дано никога не намерят покой - нито на този, нито на онзи свят! А Темида в БГ отдавна е с вързани очи - съдии, адвокати, прокурори и престъпници са в един кюп - това се случва, когато има такива като "без име". "Преклонена главица сабя я не сече" - това ли трябва да бъде девиза на българина и за в бъдеще? Никога ли няма да намерим смелост да живеем достойно и такива типове да не ни унижават?


25 Септември 2009 04:10 | георги57
Оценка:
-5
 (
19
 гласа)

Това са хора с ниско интелектуално ниво.Погледнете им дипломите за средно образование.Цяла Бьлгария знае 4е са организирана престьпна група и сега е то4ното време да разберем 4е все оце има дърцава.Необходима е присьда на първите двама не по малко от ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ


25 Септември 2009 22:15 | dupni4anin
Оценка:
-7
 (
19
 гласа)

смарт за галеви


27 Септември 2009 22:24 | Гепи Тарикатски
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

ВСИЧКО ДОБРЕ! ИСКАМ САМО ПЛАМЕН МИЛАНОВ ДА КАЖЕ, ЗАЩО И СЕГА ПРОДЪЛЖАВА ДА СЪБИРА ОТ ТАКСИ ШОФЬОРИТЕ СИ СЪЩИТЕ ПАРИ, КОИТО ВЗИМАШЕ И ПРЕДИ?!?!?! САМО ТОВА!


11 Октомври 2009 06:25 | истината
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

леле дупница станала красива и кел файда загубени ми друже остана ли млад народ там остана ли те питам аз за да види красивата дупница???а от тези останалите има ли някой излизащ без страх по дискотеките..а имало ли е такива..да го духат да изгниат в панделата..и дано най накрая има вазмездие колко майки колко деца колко съсипани живота и то заради гоподата...бавно и мачително за тиах ама много бавно и много ма4ително докат и името немогат да си кажат..еи тва заслужават..


12 Октомври 2009 16:34 | отмьщение
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

око за око зьб за зьб-оставете галеви вземете децата им както те са пребивали и рекетирали ваще деца така мисля 4е е по–добре за да усетят поне малко от болката кочто са при4инили на хората


31 Октомври 2009 14:17 | някои
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Много коментари много глупости маи не са толкова лоши тея братя по сьдба Галеви след като само говорите,ако толкова са ви писнали организираите се повече хора кълцате ги на парчета и ги бетонирате някаде и лошото за вас свършва.Не е много сложно просто се организираите.След като държавата неможе да се справи вземете нещата в свои ръце.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар