Васко Кръпката вдигна на крака жители и гости на Благоевград с изпълненията на емблематични блус парчета в първия по рода си "Блус и Джаз" фестивал - Благоевград 2015

28 март 2015 15:06   8 коментара   7616 прочита


Васко Кръпката вдигна на крака благоевградската публика в първия по рода си "Блус и Джаз" фестивал Благоевград 2015г. Първата вечер събра почитателите на блуса в благоевградския МОЛ "Ларго". Директор на дирекция "Хуманитарни дейности" в община Благоевград Христина Шопова, Васил Георгиев- Васко Кръпката и диригентът на Биг Бенд- Благоевград откриха единствения в България фестивал, който съчетава блус и джаз в едно. Форумът не е алтернатива или заместител на фестивалните формати провеждани досега и обещанието на община Благоевград е следващата година той да бъде по- мащабен. "Целта на фестивала е не само да се обогати културния живот в града, но и да се възпита следващите поколения и да им се осигури една различна музикална среда", каза при откриването на блус вечерта Христина Шопова.

Ееро Турка и Драган Милев- Дари бяха първите, които излязоха на сцената пред десетките жители и гости на Благоевград, които се включиха в "Блус и Джаз" фестивал Благоевград 2015г. Те подгряха обстановката с блус изпълнения, изсвирени на уникални инструменти, на които са свирели и основатели на този стил музика- кофа, уред за пране се превърнаха в най- богатите на звуци инструменти.

„Delta Roosters”- най- свежата българска блус формация впечатли не само с вокални умения, но и изключително прецизно инструментално майсторство. Еуфория предизвика изпълнението им на хитът от 1983 на Eurythmics- "Sweet dreams".

Финалът бе грандиозен какъвто само най-обичаната блус банда- Подуене блус бенд и невероятният блус идол Васко Кръпката могат да направят. Почитателите на блуса им отдадоха своята почит като пяха и танцуваха под звуците на "Нека има светлина", "Няма бира", "Ден след ден". Завършекът бе повече от очакваното. На сцената излезе и благоевградският талант, владеещ до майсторско ниво хармониката- Лъчезар Казарски. Заедно с Подуене блус бенд и Васко Кръпката те импровизираха в блус ритъм и припомниха, че блусът е неостаряваща музика, обичана от всички поколения.

Сред публиката се открояваха имена от музикалната и театрална сцена в Благоевград и много млади хора, които имат отношение към "вечния" стил.

Тази вечер е посветена на 100- годишнината от рождението на Франк Синатра и ще звучи джаз. От 19.30 часа на сцената на Драматичен театър „Никола Вапцаров” ще излязат Стефка Оникян и нейните студенти, Васил Петров, Лъчезар Кацарски и Биг Бенд- Благоевград.


Още за: кръпката   джаз   Благоевград   Още от: Хайлайф

Принтирай статия
8 коментара
28 Март 2015 17:32 | публиката
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Без коментар!


28 Март 2015 18:15 | вьпрос
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

При толкова малобройна публика това фестивал ли е? А публиката не изглежда да е взривена!


28 Март 2015 19:50 | 13
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Като идея идеално .Но, като знам колко много хора харесаха и одобриха идеята, трябваше да се направи в някоя зала, най малко заради акустиката, да не говорим за самата идея да се направи в нещо наподобаващо на магазин. Прекланям се пред организаторите, но ги моля, следващия път за по голяма реклама и мястото на събитието да бъде в зала, защото това е сериозна музика и тя заслужава сериозно отношение.


29 Март 2015 10:31 | Нона Йотова
Оценка:
-6
 (
12
 гласа)

Беше страхотно изживяване, само който не е бил там, не може да го оцени. КОйто каквото ще да казва, но си беше на ниво!


29 Март 2015 11:04 | Ети
Оценка:
-6
 (
12
 гласа)

Нека малко повече се научим да оценяваме хубавите неща и да не мрънкаме типично по български. Радвам се за положения старт на събитието. В статията ясно е подчертано, че такова нещо се провежда за пръв път в БГ и за в бъдеще целите са да се организира по-
мащабно. Успех на инициативата, а публиката е прекрасна. Какво повече искаме?


29 Март 2015 12:58 | поръчково
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

А статията прилича на поръчкова. Има разминаване с действеителността. За по-голяма мащабност- повече стимуланти.


30 Март 2015 03:03 | Тежки селяни,
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

"Целта на фестивала е не само да се обогати културния живот в града, но и да се възпита следващите поколения и да им се осигури една различна музикална среда", каза при откриването на блус вечерта Христина Шопова.

Ако с тази квартална Бутафория, наречена "Фестивал", си мислите че ме обогатявате, фанете си рейса за селото откъдето сте дошли или по-добре се пробвайте да организирате тържествено откриване на градската баня... например ! Имате ли изобщо идея за организиране на подобен "Event" ? Годината е 2015 !


30 Март 2015 10:25 | Лесо
Оценка:
-6
 (
10
 гласа)

Алооо "селянин" ... ама като толкова ного ги разбираш фестивалите направи ти по хубав бе. Браво за феста и организаторите беше много яко требва да се повтори определенооооо
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар