Отбелязването на 70-годишнината от спасяването на българските евреи в страната ни, ще започне от гр. Гоце Делчев

04 март 2013 14:07   2 коментара   7935 прочита


Отбелязването на 70-та годишнина от спасяването на българските евреи в страната ни, ще започне от гр. Гоце Делчев. Голямото събитие ще се състои на 8 март /петък/ от 18. 00 часа в Дома на културата. На този ден, Младежкият оркестър на Тел Авив, Израел ще изнесе концерт в града ни. Оркестърът гостува за първи път в България. Първоначално концертът в Гоце Делчев трябваше да се проведе през лятото, но бе отменен заради атентата на летището в Бургас.

Концертът е организиран със съдействието на Яков Джераси – председател на международна фондация „България”.

Младежкият оркестър на Тел Авив е създаден в началото на 50-те години на миналия век към общинското музикално училище в Тел Авив и има богат репертоар. Диригент на оркестъра е Йоси Регев, който е сред известните диригенти не само в Израел, но и в света. Оркестърът изпълнява популярни произведения както на композитори от Израел, така и на автори от целия свят. В концертната програма в гр. Гоце Делчев като гост-изпълнител ще участва и известната местна певица Бояна Карпатова.

П. Павлова


Още за: годишнина   евреи   спасяване   Още от: Хайлайф

Принтирай статия
2 коментара
04 Март 2013 20:01 | !?
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

До кога ще се самоунижавате бе хора? Никой от нищо не е бил спасяван и няма от какво да е спасяван. Остава и мюслюманите да се включат в еврейските манипулации.


04 Март 2013 21:20 | а кой ще ни спаси от
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

профанщината?! Някой да е чувал за индустрията Холокост или 400 сравнително почтени начина за измъкване на пари от Великия комбинатор на Илф и Петров?!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар