Ќовините на югозападна Ѕългари€
Ѕивши€т на √ала се къпе в милиони, а водещата издържа —тефан ”чените с революионно откритие! "”биват" псориазиса с клетъчна терапи€ 
   –егистрац舫абравена парола

»звестни€т художник  еазим »синов откри изложба в Ѕлагоевград


5 ноември 2011 00:18  3 коментара   26313 прочита

 еазим »синов подари още една сво€ картина на благоевградски€ музей
 еазим »синов подари още една сво€ картина на благоевградски€ музей


 еазим »синов подари още една сво€ картина на благоевградски€ музей

2 г. работил в музе€ в града


√олеми€т български творец  еазим »синов, който миналата година чества 70-годишнината си, откри изложба в »сторически€ музей в Ѕлагоевград. Ќа събитието се разбра, че през 1974-1976 г.  еазим »синов е работил като художник в благоевградски€ музей, съобщи директорът √алина ћиленкова. »зложените творби са собственост на музе€, а колекци€та се увеличи с още една картина, подарена от автора.

≈кспозици€та откриха »ван √ранитски и —тефан ÷анев. “ози малък на ръст човек е с неверо€тна енерги€ и дух, сигурен съм, че ако реши да полети, ще хвръкне, за€ви —т. ÷анев.

ƒоста по-многословен бе »в. √ранитски, който направи препратка към  араваджо, и посочвайки миниатюрата на  еазим »синов “»мало едно време”, искрено възкликна, че тази прелест би изкушила всеки ценител да организира обир в музе€.

»зложбата ще остане наредена н€колко месеца, за да могат повече хора да € вид€т.

ќще за:  . »синов  изложба  музей ќще от: ’айлайф

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


3 коментара

5 ноември 2011 09:27 | »Ћ»я …ќ¬ ќ¬
ќценка:
0
 (
4
 гласа)

 ≈ј«»ћ »—»Ќќ¬ ≈ √ќЋяћ ’”ƒќ∆Ќ»  » √ќЋяћ ’”ћјЌ»—“.
»нформаци€та на ћиленкова обаче не е точна.  ато талантлив художник ми го посочи —тойко ƒонев - тогава художник в музе€. ќтидахме с него в —офи€ да му вид€ работите. –аботеше на един празен таван при най-мизерни услови€.  ато вид€х работите му, предложих му да дайде в Ѕлагоевград, като му обещах да го настан€ в частен апартамент, където да живее и работи със съпругата ми  алина, ко€то е художник-керамик и дъщеричката им. Ќастаних го в частен апартамент на ул. "Ѕрат€ »ванови" є" 4. ѕомн€ улицата добре, защото по-късно при ревизи€та ме глобиха за това.
“ой не беше художник в музе€. Ќе работеше музейна€ работа. —амо рисуваше.
“огава направихме първата му изложба в Ѕлагоевград. —лед като укрепна финансово се прибра в —офи€. “ова роди иде€та —тойне Ўаламанов и ’ристо Ѕараковски да покан€т да дойде в Ѕлагоевград «латю Ѕо€джиев. “ака постепенно се увеличаваше фонда на художествената галери€.


7 ноември 2011 05:48 | фенка
ќценка:
2
 (
2
 гласа)

Ќаистина е гол€м художник! »зключително идискан, нежен и екзотичен. ¬еднъж съм вид€ла негова картина в една частна галери€ в —офи€ и с чсове сто€х и € гледах и си мечтаех да € имам. —южетът беше ќрфей и ≈вридика.  анех се да отида в —офи€ специално да вид€ галери€та му в —офи€ на ул. јтанас ƒалчев 10.
http://www. albiart. com/
Ѕлагодар€, че "доведохте" картините тука.
Ѕлагодар€ и на »ли€ …овков за това, че е подал ръка на този толкова талантлив човек! “акива са ни нацзионалните богатства - най-конвертируемото и най-ценното!


8 ноември 2011 15:38 | 0101
ќценка:
3
 (
3
 гласа)

ј какво име му б€ха сложили възродителите. Ќо убедихте ли се че, името не прави човека, а обратното човека прави името. ƒа е жив и здрав още много години.
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

 
   
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.