Избраха новата “Девойка Кюстендилска пролет“ /Снимки/

18 март 2023 23:16   2 коментара   5772 прочита


С голям конкурс-спектакъл за 56-ти път бе избрана “Девойка Кюстендилска пролет“.

Носителка на короната и символ на града стана Моника Ивайлова Йорданова под номер P10 , първа подгласничка е Мирела Николаева Славова с номер P5, втора подгласничка e Диана Борисова Георгиева с номер P8.

„Девойка на публиката“ е Радина Антова Петрова с номер P2 ,която бе избрана чрез SMS гласуване, продължило и по време на спектакъла.

Водещи на програмата бяха артистите Игор и Иван, а за празничното настроение се погрижиха група „СкандаУ“, Трио "Фида" към Хор "Нуша" и „Чинари Drums” .

Спектакълът се проведе на открита сцена на площад „Велбъжд“ гр. Кюстендил, беше излъчван онлайн в YouTube канала на „Отдел култура и духовно развитие“, в социалните мрежи и ТВ Запад.

Победителката в конкурса „Девойка Кюстендилска пролет“ 2023 получава парична награда от 1500 лв., а двете й подгласнички и „Девойка на публиката” по 850 лв. Всички участнички получават подарък от Община Кюстендил - официалните тоалети и обувките, с които участват в спектакъла, както и луксозни албуми със снимки.

Тържествата по случай празника „Кюстендилска пролет” ще продължат на 21 март от 11:00 часа на площад „Велбъжд“ където ще се отслужи молебен за здравето на кюстендилци и ще се състои ритуал по предаването на символите на града. По традиция новоизбраните Девойки „Кюстендилска пролет“ ще получат Символите на града от своите предшественички, а специални гости ще бъдат артистите от Ансамбъл „Пирин“, които ще представят своя нов спектакъл „През девет планини“.

Празникът ще продължи на сцена „Базиликата“ в лесопарк „Хисарлъка“ от 14:00 часа, където по стар обичай Девойка „Кюстендилска пролет“ ще отправи поздрав към своите съграждани, по повод настъпването на първия пролетен ден. Там за настроението на гостите ще се погрижат кюстендилските изпълнители Симона Петрова – Мона, Димана Крумова и Кристиян Янкулов.

На 21 март от 10:00 до 18:00 часа на площад "Велбъжд" за втора поредна година Община Кюстендил организира изложението-базар на цветя и декоративни растения. Инициативата има за цел да подкрепи местния бизнес и да стимулира желанието на кюстендилци да украсят своя град.


Още за: девойка   пролет   Кюстендил   Още от: Хайлайф

Принтирай статия
2 коментара
19 Март 2023 07:19 | Mazacha
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

nomer edno e jenami ot sandanski ot tuzemskata mahala celia grad q znaat


19 Март 2023 15:50 | $
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Стават за свирки тия девойки
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар