Хиляди пяха с неповторимите Силвия Кацарова и Васил Найденов в Благоевград

25 май 2023 12:55   2 коментара   10273 прочита


Празничният концерт бе кулминацията на честванията за 24 май

 

Емоционален и завладяващ концерт на емблемата на българската естрада Васил Найденов и неповторимата Силвия Кацарова беше финалният щрих на тържественото честване на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, писменост и култура, на славянската книжовност и празник на Благоевград.

Още с първото си изпълнение Силвия Кацарова вдъхнови публиката на площад „Георги Измирлиев“. Под нестихващи аплодисменти обичаната поп певица изпя едни от най-популярните си хитове „Топъл дъжд“, „Големият кораб минава“, „Обичам те“.

С появяването си на сцената Васил Найденов за пореден път доказа, че е един от най-любимите изпълнители и неугасваща звезда на българската поп музика. Стотици жители и гости на Благоевград аплодираха дуетното му изпълнение със Силвия Кацарова „Огън от любов“.

След емоционалната балада Васил Найденов не скри вълнението си, че пее пред благоевградска публика и с лека шеговитост покани кмета Илко Стоянов на сцената.

„Днес беше един прекрасен ден, изпълнен с усмивки, доброта и любов. Благодаря на Васил Найденов и Силвия Кацарова, и на всички вас, които сте тук. Нека си пожелаем повече щастливи мигове и любов, без която не можем. Честит празник Благоевград“, каза кметът Стоянов.

В типичния си стил Васил Найденов накара почитателите си не само да са зрители на вълнуващите му изпълнения, но и да пеят заедно с него вечните хитове „Болката от ляво“, „Сбогом, казах“, „Синева“ , „По първи петли“, „Остани“, „Всичко ми е наред“.

Специалната селекция от най-успешните песни, изпълнени с много емоция и неповторим глас, провокира публиката да върне на бис Васил Найденов на сцената. Последваха още няколко изпълнения.

Кулминацията на концерта беше изпълнението на песента „Телефонна любов“, когато обичаната звезда от три поколения българи изненадващо слезе при публиката и всички запяха заедно в един глас.

Така завършиха невероятните над два часа и половина, в които благоевградчани се заредиха с вълнуващи изпълнения, пяха и танцуваха под открито небе на най-светлия български празник.

Непосредствено преди грандиозния концерт в Градската художествена галерия беше открита традиционна Обща изложба обединяваща 47 автори.

Експозицията от 71 творби имаше конкурсен характер. Жури в състав: председател Слав Недев от СБХ в София и членове Даниела Чулова - Маркова, изкуствовед и Иван Милушев, директор на ГХГ номинира най-добрите творби и отличи победителите.

Кметът на Благоевград Илко Стоянов връчи награди на избраните художници.

В категория „Живопис“ тази година победител е Красимир Якимов, наградата за графика бе отсъдена на Кристиян Балабански, Деница Боева единодушно спечели в раздел „Приложно изкуство“.

Наградата на името на Христо Бараковски тази година се връчи на Александрина Механджийска, ученичка в 12 клас на НХГ “Св. св. Кирил и Методий”- Благоевград. Тя е носител на множество награди от фестивали, конкурси и научни олимпиади.

2 коментара
25 Май 2023 14:54 | Благоевград
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Направо стотици хиляди бяха. Стършел - преписвачи и неможачи.


25 Май 2023 14:56 | Квазимодо
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Струмски кон, не трийте коментари... Боклук е Юли Свирката Дървото, боклук и грозен злобен гном... Сега ни набутва и щерка му Александрина Механджийска навсякъде...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар