Четвъртокласници от III ОУ заработиха с песни 500 лв. за джобни за екскурзия до Турция

31 март 2011 00:20   8 коментара   12730 прочита


С 500 лева, извадени от джобовете им, участниците в залесителното мероприятие на язовир “Стойковци” благодариха на четвъртокласниците от III ОУ в Благоевград, които ловиха риба в язовира, рисуваха и пяха в чест на Деня на водата. Идеята възникна спонтанно от организаторите на събитието - работещите в “Напоителни системи” - Благоевград, и тутакси бе подкрепена от шефа на Ловно-рибарското дружество “Сокол” Иван Василев-Джери, който спретна импровизирана касичка и за отрицателно време наличните селски кметове и бизнесмени я напълниха с банкноти и събраха 500 лв.

Децата са от IV “в” клас, водени от Бояна Шербанова. След бърза анкета самите те определиха за какво ще похарчат парите си. Тъй като тази година са “абитуриенти” и се разделят с началния курс на обучение, хлапетата са си наумили да направят за раздяла екскурзия до Турция и ще ползват солидарно за джобни дарените пари.

8 коментара
31 Март 2011 13:25 | Родител
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Каква е тази мания последните години абитуренти и ученици да се ходи на екскурзия точно в Турция . Та в нашата страна има много интересни неща, които могат да видят тези деца . Не всеки родител може да планира и да заведе детето си на семейна екскурзия в страната ни. А има толкова неща, които тези деца могат да видят - това са манастири, пещери, исторически паметници, комплекси като Етъра, Белоградчишките скали и други .Първо нека тези деца да ги закарат до черквата в Батак, да видят каква сеч е имало там и после да ги водят на Турция . Тръгнали нашите да пълнят джобовете на турските производители, търговци и хотелиери .


31 Март 2011 15:24 | Ани Георгиева
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Станало е недоразумение! Същите деца ще ходят на Велико Търново.


01 Април 2011 00:05 | Бояна Шарбанова
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Възмутена съм от елементарния стил на представяне на събитието .Най-важното беше, че децата се обучават 4 години в проект с екологична насоченост .В Световния ден на водата моите ученици бяха край язовир, Стойковци ", където изследваха чистотата на водата, научиха повече на практика за риболова, а по- късно направиха конкурс за групова рисунка върху асфалт на тема :Да пазим водата ". Когато дойдоха и официалните гости, малките природолюбители изпяха химна на малките рибарчета .
Наистина за децата имаше награди -енциклопедии и една сума, която беше събрана съвсем спонтанно с изришната заръка да се използват за екскурзия с екологична насоченост .Предстои родителска среща и всички заедно ще решим къде да заведем децата, но никога не е ставало въпрос за пътуване в Турция, а още по- малко, че малките четвъртокласници са абитуриенти .
Моля, господа журналисти, поне за децата пишете с любов


01 Април 2011 08:38 | КОЛЕГА
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Поклон, г-жо Шарбанова!!! Само и единствено със силата на словото отстоявайте истината и честта си! Така или иначе цялата общественост е манипулирана и негативно настройвана срещу учителите, дори и при едно такова благородно дело.
ПОКЛОН!!!


01 Април 2011 11:44 | познат
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

За г-жа Шарбанова- с признателност и поклон, както за нейния труд като учител, така и за интересните занимания в извънкласната и извънурочна работа! Един неуморим колега, учител и ЧОВЕК


01 Април 2011 14:38 | Ани Георгиева
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

РАДВАМ СЕ, ЧЕ МОЕТО ДЕТЕ ИМАШЕ ЩАСТИЕТО ДА ПОПАДНЕ В КЛАСА НА Г-ЖА ШАРБАНОВА И ДА РАСТЕ И УЧИ С ЖЕЛАНИЕ И ЛЮБОВ!


02 Април 2011 04:15 | бивша колежка
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Браво Боби, че си избрала такава актуална тема - екология и работиш с ентусиазъм и любов както те знам. А и в извънкласна и извънучебна дейност това е допълнително натоварване. Хубаво е, че родителите и учениците те ценят, дано и ръководството на училището те оценява. Така още по- леко и по-приятно ще ти е. Ти си човек, който не стои на едно място, непрекъснато се усъвършенствуваш, а и си имаш талант, който е дар за един начален учител. Успех във всяко начинание


02 Април 2011 23:15 | Елиана Спасова
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Браво, како Боби! Бъди все така отдадена на професията си, бъди все така отдадена на децата! Злобата в хората е много, но нея я има в тези, които нямат талант, знаене и можене. Ние, твоите приятели, знаем, че ти имаш и талант, знаеш какво да направиш и можеш да го направиш. Критерий за това, дали един учител е успял учител, е това дали учениците му са успели хора. Тези твои ученици, които аз познавам, са успели хора и имат собствена индивидуалност.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар