Българи зад граница! Родената в Гоце Делчев адвокат Мария Милушева откри адвокатска в Мюнхен

17 септември 2016 14:36   4 коментара   16905 прочита


Адвокат д-р Мария Милушева, основа първото адвокатско бюро в Германия, в което сънародниците ни могат на чист български език да получават консултации и защита по наказателни дела и проблеми. На 15 септември, в навечерието на един от най-светлите християнски празници „Вярата и Надеждата за Справедливост” в Мюнхен се състоя тържествен водосвет на адвокатска кантора „д-р Мария Милушева". Това е първото изцяло българско адвокатско бюро, открито на 1 юни 2016 година от български адвокат зад граница. В Германия, разбира се работят и други български адвокати, но в смесени екипи (с германци) и не са обърнати с лице специално към българската общност.

Немският възпитаник – първо на езиковата гимназия в Благоевград, Мария Милушева, има амбицията да разработи кантората така, че всеки, независимо в коя точка на света се намира, при нужда да получава професионална подкрепа по всички сложни наказателни дела и проблеми. Родената през 1982 година в Гоце Делчев е дипломиран адвокат на университета Лудвиг Максимилиан, Мюнхен Германия. Две години по-късно, заради теоретичната й подготовка и практически опит, Мюнхенската адвокатска колегия й присъжда званието „Адвокат-специалист по наказателно право”.

Професионалния си път д-р Милушева започва от кантора „Цийглер и колеги”, създадена през далечната 1963 г., която се отличава със своята традиция в трансграничните отношения.

В периода 2011-2016 българката защитава докторантура по право в международно признатия Университет на Княжество Лихтенщайн по изключително важната тема за Европа – „Eвропейската заповед за арест и баланса между сигурността на обществото и свободата на личността“.

Последователно е завършила още 13 специализации, сред които се открояват: „Защита на човешките права в ЕС: правоприлагане според Харта на основните права на ЕС“, Европейската конвенция за защита на правата на човека и конституцията“; „Ролята на Съда на ЕС в наказателно-правни дела“; „Европа: пространство на разследване, наказателно преследване и изпълнение на наказания“ и други.

Името на адвокат Милушева е сред уважаваните специалисти по наказателно право, които поемат трудни, правно заплетени и нестандартни случаи. И ги приключват успешно.

Българката е завоювала уважението на публиката с безпрецедентен казус, в който застава срещу немската община в баварския град Вьорт, на чиято територия преди 2 години в басейн загива едно българско дете. Макар първоначално случаят да е изглеждал битов инцидент, усилията на адвокат Милушева се увенчават с обезщетение от 12 хиляди евро за пострадалото семейство и задължение за общината да обезопаси не само този, но и всички други водоеми.

Лъчо Петров

4 коментара
17 Септември 2016 19:41 | Шпорца
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Браво, дано не дере по няколко кожи от сънародниците си, както колегите и в България, а да им е наистина в помощ!


18 Септември 2016 10:06 | бреййй
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Смесени екипи от адвокати българи и германци е много по- логично и практично от чисто адвокатско бюро от българка !!! Не били обърнати специално към българската общност смесените адвокатски кантори ?!?! Че те не са в България, а в Германия и е нормално да са със смесени адвокатски състав - българи и германци!


20 Септември 2016 08:46 | Боби
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Спрете да "ядете" цели думи от заглавията. Адвокатска .....какво в Мюнхен ???


14 Август 2018 17:19 | Анка Николова
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Аз съм възхитена от работата и .Цените са и нищожни а работата която върши за сънародниците си е уникална.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар