Зоран Заев: Гоце Делчев не може да ни раздели с България 

28 септември 2020 06:40   1 коментар   2100 прочита


Чрез отворен процес на сътрудничество показахме, че можем да преодолеем спорните въпроси от миналото и да се обединим около засиленото сътрудничество, партньорството и взаимното доверие в името на бъдещето на Македония и България. Делчев не може да ни раздели, Делчев се бореше за напредничави идеи, които свързват. 
 
Това заяви премиерът Зоран Заев в интервю за "Локално", в което подчерта, че отношенията с България се основават на Договора за добросъседство и сътрудничество между двете страни, което е добра отправна точка за приключване на всички отворени въпроси. 
 
Още новини от България и света четете тук 
 
"Убеден съм, че има добър шанс, всеки отворен (спорен) въпрос, дори по отношение на Гоце Делчев, да намерим решение по начин, по който и двете страни да бъдат доволни", каза министър-председателят в интервюто. 
 
Той добави, че в негова чест и в чест на великите му идеи и дела е сигурен, че и македонският, и българският народ, ще последват пътя, който води напред, който вече е очертан ясно от Договора и чрез евроатлантическите процеси. 
 
По отношение на това как вижда страната след края на мандата си през 2024 г., той подчерта, че целта през този мандат е "пълна трансформация и европеизация на Северна Македония”, период, в който страната ще се промени положително, институциите ще станат по-ефективни, икономиката ще напредне и европейските стандарти ще се превърнат във вътрешни стандарти. 
 
"Нашето обещание към гражданите и приоритет в работата на правителството е да започнем преговорите с ЕС възможно най-скоро. Влизаме в този процес напълно подготвени, с мисия през следващите четири години 80% от преговорните глави да бъдат отворени и затворени до 2024 г. и да приключим целия процес на преговори за шест години", заключи Заев. 

1 коментар
28 Септември 2020 19:34 | Стефанов брей
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Заев - демокрация, трансформация, албанизация. Това са неизбежните стъпки на това изкуствено създание - РСМ. Нищо лично, но е така. Защо не правите преброявания на населението ви? Просто питам, макар въпроса да е риторичен...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар