Зоран Заев: Да изчакаме изборите в България

05 декември 2020 16:33   5 коментара   3584 прочита


Имаме още малко време и пространство, каза той

Македония няма да започне преговори с ЕС до края на годината, каза в интервю пред македонското радио „Канал 77“ премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев.

Думите му са цитирани от скопското издание “Фокус“. „Имаме още малко време и пространство, но е сигурно, че България ще наложи вето отново този месец. Мисля, че трябва да изчакаме да отминат изборите през март, да мислим с трезва глава. Да няма такъв натиск от избори. Въпросът трябва да бъде решен през пролетта“, смята Заев.

Той обяви свикването на лидерска среща след завършване на тази глава от преговорите с България, предаде "Фокус".

„Веднага след като преговорите с България приключат, тази глава от разговори, успешни или неуспешни, ще свикам лидерска среща. "Никъде в Европа не се провеждат срещи на ръководството в разгара на разговорите", каза Заев.

Той говори и за интервюто пред българска медия от миналата седмица. Той казва, че не съжалява за казаното и отбелязва, че интервюто е било предназначено за българската публика.

„Проблемите с идентичността са въпроси, които Заев и никой друг няма да преговаря. Между Югославия и България е поставена 48-годишна желязна завеса. Заради политики. Като жител на Струмица си спомням съборите по границата след това. Да сближат нациите. Когато правителството в България е решило да се присъедини към Третия райх, то не е питало хората.

Вместо „български фашистки окупатор“, „българска фашистка ръка“, трябва да ги заменим с „фашистки“. Лидерите трябва да ръководят, не съжалявам за казаното. Знам, че правя първите стъпки в изграждането на приятелство. Нека бъда ясен: интервюто беше дадено, за да работи положително в България. Борисов също често е критикуван у дома, защото говори открито за македонския народ и език. Това са лидери, които не си правят тънки сметки и не поставят политическата си кариера на първо място, казва Заев./Lupa.bg

5 коментара
05 Декември 2020 18:14 | Стефанов С.М.
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Явно Заев се надява изборите догодина да ги спечели ОМО "Илинден"...


05 Декември 2020 21:23 | Зайо,Зайо...
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Дълбоко се лъжеш, ако си мислиш, че зад това мнение на България стои само Тиквата от Банкя, или човеко с Била атрибутите! 84% не са само те! Така, че да не гледаш Европата /ти и народът ти/ през крив макарон-влизай в пътя!


05 Декември 2020 22:24 | БОБИ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ВЕТО !!


06 Декември 2020 08:50 | 1
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Леле, надяват се БСП да спечели и да си правят каквото си искат.


06 Декември 2020 09:46 | Кеворк Кеворкян
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Който и да дойде след крадливата шайка герб, ще е за добро на България.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар