„Зелените” няма да се коалират в Реформаторския блок, но не напускат

05 ноември 2013 12:15   1 коментар   2786 прочита
Борислав Сандов: Решението не е за категорично напускане. Сн.: БГНЕС
Борислав Сандов: Решението не е за категорично напускане. Сн.: БГНЕС


Борислав Сандов: Решението не е за категорично напускане. Сн.: БГНЕС

Партия „Зелените” не напуска Реформаторския блок, но няма да преговаря с останалите формации за предизборна коалиция. Така съпредседателят на партията Борислав Сандов опроверга информацията, че "Зелените" напускат блока. Партиите в блока започват разговори за превръщането му в политически субект.

„Решението не е за категорично напускане. То е отправено към другите лидери, които напоследък говорят за коалиция. Онова, което ни обединява – оставката и платформата за демократизация, остава”, коментира Сандов пред bTV.

Пред БНР той заяви, че решението за излизане от Реформаторския блок било взето в събота на Национален съвет на партията, но късно вечерта, когато не е имало кворум.

Затова снощи ръководството на партията е отменило това решение.

По думите му на европейските избори догодина не могат да се явят заедно с партиите от блока, защото са от различни политически семейства.

Това беше и един от въпросите при създаването на Реформаторския блок като принципно дясно обединение. Там обаче намериха място и „Зелените”, които попадат в левия политически сектор. Тогава лидерите обясниха, че това, което ги обединява, е искането за демократизация и демафиотизация.

Снощи председателят на ДСБ Радан Кънев обясни във Facebook, че няколко пъти е заявявано, че е трудно да се явят в коалиция за европейски избори, както и че „Зелените" никога не са вземали решение за участие в предизборен съюз.

Той обаче винаги бил привърженик на коалиция между ДСБ и „Зелените", защото програмите им са съвместими, със сериозни, но обосновани компромиси.

"При партньорите ни винаги е надделявало обратното мнение, т.е за самостоятелно явяване, което е обосновано, смело и достойно за уважение. Такава коалиция е винаги възможна и за в бъдеще, но и да я няма, не е трагедия”, посочи още Кънев.

Днес от Реформаторския блок съобщиха, че лидерите на седемте партии-членки започват първите официални разговори за трансформирането на блока в траен политически субект.

източник: dnes.dir.bg

1 коментар
05 Ноември 2013 14:01 | Totoro
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Батка, или слизай от влака или се качвай! Какво стоиш на вратата!!! Смешни сте, смешно ви е ръководството. Нищо зелено няма във вас освен доларчетата които ви тъпчат разни олигарси за да ги оставяте намира. Станахте за резил, махайте се вече и дайте шанс на Реформаторския.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар