Здравен министър подаде оставка - допуснал грешки

02 юли 2020 14:35   1 коментар   3171 прочита
Сн. БТА, nova.bg
Сн. БТА, nova.bg


Сн. БТА, nova.bg

 Новозеландският здравен министър Дейвид Кларк подаде оставка след поредица от грешки по време на пандемията от коронавирус, съобщиха ДПА и ТАСС. 

Кларк свика изненадваща пресконференция, на която обяви, че се оттегля от поста. Премиерът Джасинда Ардърн потвърди в кратко изявление, че е приела оставката на Кларк. Тя каза, че образователният министър Крис Хипкинс ще поеме здравното министерство до изборите през септември. 

След въвеждането на общонационална карантина на 25 март в Нова Зеландия Кларк два пъти наруши режима на самоизолация: по време на велосипедна разходка в парка и семеен пикник на плажа, припомня ТАСС. Тогава той предложи да подаде оставка, но Ардърн отказа да я приеме, като се аргументира, че би сторила това при обичайни условия, но не и на фона на пандемията. За нарушаване на карантинните мерки тя все пак го лиши от длъжността помощник-министър на финансите, която той заемаше по съвместителство и го понижи до най-ниския ранг в министерския съвет. 

Кларк също така беше подложен на критики през последните седмици след опасения за лошо управление на карантинните мерки и местата за изолация, предназначени да спрат разпространението на COVID-19 в страната, припомня ДПА Глас.бг
 

1 коментар
02 Юли 2020 19:06 | Стефанов
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Е, сега разбрах колко по "развита демокрация" сме от Н. Зеландия - там/и другаде/ хората си подават оставките сами. При нас ги уволняват/сиреч кокала се държи до последно/, а когато това не става им спретват арест. Нема лошо. Лошото е в това, че уж наглед еднакви хора -умни, образовани, с фасон, а действат различно - там и тук? Ще каже некой - да бе комунизма е виновен. Какъв комунизъм бе хора - ако го имаше сега да сме Швеция на Балканите. Май. май не комунизма, а култивираната крадливост у народа ни - първо отгоре, после надолу и т. н. е причината. Другояче казано - гольо от маалата има възможносхда открадне една кофа. Казва си - абе ония горе крадат ехей повече, та аз ли... И краде. Но гольовците са милиони, а ония дето им дават пример в кражбаджийството - има нема 5-10 процента от народа. Да, но примера е важен, водещ е. Нали? И системата работи, безотказно - до пълното окрадяване на държавата.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар