Започна новата сесия на Народното събрание

04 септември 2019 10:11   1 коментар   2335 прочита
Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock


Снимка: Shutterstock

В предизборна обстановка страстите се нажежават, нека запазим добрия тон, призова председателят на парламента

Стартира новият политически сезон. Началото бе дадено от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, която удари звънеца. Новата сесия на Народното събрание беше открита с химна на Република България, с химна на Европейския съюз и в присъствието на президента Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Днес откриваме осмата сесия на 44-то Народно събрание, тя няма как да не мине под знака на предстоящите местни избори, заяви председателят на парламента Цвета Караянчева.

"В предизборна обстановка страстите се нажежават, а парламентарната трибуна често се използва от политическите партии за отправяне на политически послания. Надявам се обаче, въпреки противопоставянето, острите спорове и различните позиции, да запазим добрия тон, да се отнасяме с уважение помежду си, защото ние сме опоненти, но и колеги и всички заедно представляваме българския народ", каза Караянчева.

Нека покажем, че парламентът е отговорна институция и депутатите си вършат работата, както това правят българските граждани, призова тя.

Председателят на НС отбеляза, че след два дни ще отбелижим 134 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия - една от най-светлите и значими дати в нашата история. Предстои ни дълъг път до постигането на общините ни цели и е необходимо единство между всички политически сили, институции и граждани, за да има утре богата и развита България в стабилна и сигурна Европа, посочи тя.

Очакват се и изявления от парламентарните групи за новия политически сезон.

Програмата на парламента за 4-5 септември предвижда по предложение на "Обединени патриоти" депутатите да обсъдят на първо четене законопроект за допълнение на Закона за данъците върху доходите на физическите лица. В нея е и прекратяване на пълномощията на народния представител от "БСП за България" Иван Генов.

В дневния ред е второто четене на промени в Закона за измерванията, първото четене на изменения в Закона за електронните съобщения и Годишният доклад за младежта за 2018 г.

Утре се предвижда парламентът да разгледа ветото на президента върху промените в Закона за военното разузнаване. След това депутатите ще обсъдят на първо четене два законопроекта за изменение на Закона за лова и опазване на дивеча. В четвъртък от 11.00 часа е насрочен парламентарен контрол.

източник: dnes.dir.bg


Още за: сесия   събрание   тон   Още от: България и свят

Принтирай статия
1 коментар
04 Септември 2019 19:06 | тамерланд
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

ДАВЕ ЧЕСТИТ ПЪРДЯЛНИКА СТАР
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар