Василев: Не очаквам на следващите избори да си взаимодействаме с ГЕРБ

15 април 2024 22:52   2 коментара   3105 прочита


"Не очаквам на следващите избори да можем да взаимодействаме с ГЕРБ, освен ако там не стане изключително драматична промяна, която реално да позволи да се случат реформите в страната".

Това каза пред журналисти в Пловдив съпредседателят на "Продължаваме Промяната" (ПП) Асен Василев. Той, Кирил Петков и Николай Денков провеждат открит разговор с Никола Минчев и поддръжници на партията в Римския стадион в града.

 

"Този парламент, който идва, така както аз виждам, е че подкрепата, която можем да получим от страна на ГЕРБ, е изчерпана", посочи Василев.

По думите му причината е, че ГЕРБ са ги подкрепяли, докато реформите са били на хартия.

"В момента, в който реформите трябваше да станат истински, ГЕРБ отказаха да подпишат споразумение, че нещо такова ще се случи, камо ли да подкрепят такова нещо", подчерта съпредседателят на ПП.

Той посочи, че промените не са нещо толкова абстрактно.

"Става въпрос за това да има честни конкурси навсякъде, съдът да работи и хората да му вярват, прокуратурата, Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС), МВР и службите да не се използват като бухалки, да имаме честни избори, каквито имахме само по времето, когато Бойко Рашков беше министър", коментира Василев. 

"Ние се връщаме обратно при хората, защото силата на промяната не е в политиците, а при хората", каза от своя страна Кирил Петков. По думите му се връщат към отворена и честна дискусия. Според него с всички кални кампании се опитват да откажат хората, които се чудят дали да гласуват.

Според бившия премиер Николай Денков службите за сигурност "трябва да обяснят, ако е имало канали за корупция, кой ги е покривал, кой е пускал камионите, за да знаем каква е истинската картина".

Източник: БТА, Ирина Шопова  

2 коментара
16 Април 2024 00:10 | Джумалия
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Лапай те


16 Април 2024 17:03 | !!!!!!!
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Аз пък не очаквам на следващите избори изобщо да влезете в парламента!!!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар