Валери Симеонов: На Коалиционен съвет ще настоявам да се въведе минимум 3-седмична карантина 

23 ноември 2020 07:11   3 коментара   2748 прочита


  

Държавата затова е държава, защото носи отговорност и за онези хора, които не мислят с главите си и за себе си, каквито има страшно много в България. Хора, които не само ходят без маски, а и нарушават нагло и дмеонстративно всички правила, добави той 

Имам желание следващата седмица да проведем Коалиционен съвет, тъй като поради заболяването на министър-председателя такъв не е имало от доста време. Ще настоявам позицията на НФСБ да бъде приета и да се въведе минимум 3-седмична карантина. Това каза лидерът на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание в интервю за предаването „Неделята на НОВА“. 

„Не използвам онзи неясен и безсмислен израз „затваряне на държавата“, който не носи никаква информация. Смятам, че трябва да бъдат затворени училищата, да се прекрати работата на всякакви заведения за обществено хранене, с изключение на кетъринг и разнасяне по домовете.

Всякакви обществени мероприятия от спортен и културен характер – така, както направиха много други държави и това даде категоричен резултат. Динамиката на събитията до момента не е позволила да свикаме Коалиционен съвет. Аз съм и заместник-председател на Народното събрание. Като член на управляващата коалиция имаме тежката задача да прокараме редица закони. Тази седмица прокарахме Закона за ДДС, Закона за здравето. Напрежението е голямо и при нас. При изпълнителната власт също е голямо напрежението“, допълни той. 

Симеонов обясни, че е наясно, че затягането на мерките, което предлага, е политически непопулярно и вероятно ще доведе до протести по подобие на Германия и Испания. 


"Не мога да наложа нашето схващане на коалиционните партньори. Разбирам, че това носи негативи. Държавата затова е държава, защото носи отговорност и за онези хора, които не мислят с главите си и за себе си, каквито има страшно много в България. Хора, които не само ходят без маски, а и нарушават нагло и дмеонстративно всички правила: събират се на групи, организират митинги и си крещят един на друг в лицата. Тогава трябва да се намеси държавата и да въведе такива крайни мерки", допълни лидерът на НФСБ. 

 

Бих предпочел лекарите и специалистите да се произнесат по този случай. Аз мога да говоря като неспециалист, като човек, който няма познание по медицина. Не мисля, че младият човек е починал, защото се е наложило да чака, заяви Симеонов. 


„Редно би било националният здравен инспектор или хората от Щаба да се произнесат. Моето лично мнение е, че човекът е докаран прекалено късно и, че даже да беше поставен на кислороден апарат за тези 4 часа, за които е каран от МБАЛ-Бургас до Белодробната болница и евентуално обратно. Майката казва, че още при първото транспортиране е започнал да посинява. Значи той е докаран прекалено късно.

Даже да беше поставен на кислороден апарат и да беше интубиран, това нямаше да го спаси, защото става въпрос за последните часове от живота на този млад мъж. Да се хвърля вината върху здравеопазването не е особено коректно. Нека да се направи разследване, но аз мисля, че когато един човек почива в рамките на няколко часа, той вече е пътник особено когато става въпрос за заболял от коронавирус, където имаме двустранна пневмония, практическа липса на достатъчно кислород и невъзможност да бъде подаден кислород към този организъм“, допълни той. 

Валери Симеонов подчерта, че разбира болката на близките на починалите пред болници в последно време. 
„Въпреки това моето мнение е такова, че става въпрос за прекалено закъснели действия на роднините“, посочи лидерът на НФСБ. 

3 коментара
23 Ноември 2020 14:24 | ������� РЕАЛИСТ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ВИНКЕЛЕ ПО ТИ ПРИЛИЧА ДА ОБИЖДАШ МАИКИТЕ С ДЕЦАИ ТЕХНИТЕ ДЕЦА В НЕРАВНОСТОИНО ПОЛОЖЕНИЕ. А ТЕ ПАК ДА ТЕ ИЗБЕРАТ В СЛЕДВАЩИЯТ ПАРЛАМЕНТ .БАИ МАНГАЛ....


23 Ноември 2020 14:33 | ГРОБАРИЯ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

пернишкия винкел отива по морските нощни заведения с полиция спира им безнеса. без да му мигне. обижда в ефир маиките както техните деца които са болни. но пак напира заголямата баница .но народа не е толкова късо паметен. и ще го изхвърли в бунището където му е мястото.


23 Ноември 2020 14:57 | ������� РЕАЛИСТ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Е НЯМА ПО ГРОЗНО СЪЩЕСТВО ОТ ТОЗИ НА СНИМКАТА. ПОНЕ АС ЛИЧНО НЕ СЪМ ВИЖДАЛ ЧЕСТНО ВИ КАЗВАМ. КЪЛНА СЕ В САМИЯ НЕГО....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар