В Спешна помощ на Пета градска не са разбрали, че пред болницата умира пациент

26 април 2019 09:59   2 коментара   2419 прочита
Снимка: Фейсбук
Снимка: Фейсбук


Снимка: Фейсбук

В здравното заведение правят комплексна проверка, ако има неглижиране на ситуацията, ще има строги наказания, обеща д-р Борил Петров

Директорът на Пета градска болница в София д-р Борил Петров оцени пред БНР случая с починал пред здравното заведение пациент като "фрапиращ".

Разпоредих проверка, която и днес ще продължи. Касае се за пациент на 72 години с множество заболявания. От 25-и февруари е приет в Пета градска болница и е бил лекуван в 4 различни отделения, каза д-р Петров.

Вчера, някъде към обяд, е изписан в добро общо състояние, без оплаквания. Внезапно, след като е излязъл от болницата, му се е влошило състоянието. Досега проверката установи, че до лекаря и екипа в Спешния кабинет не е стигнала информация, че пред болницата има пациент, който се нуждае от спешна медицинска помощ. Днес ще се проверява дали такава информация е имало на Регистратурата на лечебното заведение. Ще се проверява и дали служители на болницата са разпитвали близките на страдащия дали той е здравноосигурен, каквато информация споделиха роднините на мъжа в социалните мрежи, каза директорът на болницата.

От помощния персонал е предоставена на пациента седяща количка, за да бъде транспортиран до Спешния кабинет. За съжаление, човекът е починал, след като е бил настанен на нея. Доста бързо са се развили нещата при този пациент, отбеляза д-р Петров.

Проверката ще приключи в най-кратки срокове, заяви директорът и поясни: "Проверката протича комплексно - и по документи, и с разговори, които ще поискам да бъдат и в писмена форма".

Резултатите би трябвало скоро да бъдат готови. Ако се установи, че има неглижиране и проявен непрофесионализъм, всички ще бъдат наказани и то най-строго, категоричен е д-р Петров.

Има много състояния и заболявания, които могат да предизвикат внезапна смърт, изтъкна лекарят.

източник: dnes.dir.bg

2 коментара
26 Април 2019 12:18 | Априлски глупак
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Водещата дума в написаното е "фрапиращ". В това е прав доктора, но не съвсем. Такова нещо може да се случи във фрапираща държава - огледайте се и се убедете, с фрапиращи хора - вгледайте се в себе си и също ще разберете, от фрапиращи институции - тука няма нужда дори да се оглеждате. Фрапиращо, но не в добрия, а в лошия, ужасния смисъл. Гледайки България най-много след година-две евролидерите ще съжаляват, че са ни взели в ЕС. Ако вече не го правят...


26 Април 2019 17:59 | без име
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Ама ако им спрат заплатите за 1 ден веднага ще разберат, нали?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар