В Гърция ще доставят лекарствата на хората без достъп до аптека с дрон  

19 септември 2021 07:11   1 коментар   2331 прочита


 Жителите на гръцкия град Трикала, които нямат достъп до аптека по една или друга причина, ще получават своите лекарства с дронове, съобщи АНА-МПА. 

Инициативата се реализира в рамките на европейския проект "ХАРМЪНИ" (HARMONY) и предвижда употребата на безпилотни летателни апарати (дронове) за транспорт на лекарствени средства от кооператива на фармацевтите в Трикала към регионалните аптеки, предаде БТА. 


 
Партньорите в проекта са в сътрудничество и с гръцката Служба за гражданско въздухоплаване за планиране на полетите и издаване на съответните разрешения. Инициативата е подкрепяна и от Европейската инвестиционна банка. 

С дронове ще се извършват доставки при спешност и на граждани, които имат ограничен достъп до аптеки. 

Системата на доставките ще бъде реализирана пилотно в продължение на два месеца. Първият пробен полет ще бъде извършен на 21 септември по време на Европейската седмица на мобилността. Той ще бъде от склада на кооператива на фармацевтите в Трикала до село Лептокария, където доставката ще бъде получена от местния фармацевт. 


 

 

1 коментар
19 Септември 2021 22:53 | До
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Благоевград е социално развита община. Това е цитат на шурнайка, получавала по 10 бона месечно. Същата се е кланяла на партии с много различни програми.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар