Увеличават минималната заплата и пенсиите

17 септември 2020 11:04   2 коментара   6101 прочита


Ще предложим увеличение на минималната работна заплата. Не е редно само работниците и държавата да приемат тежестта на кризата. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ социалният министър Деница Сачева. 

„Разговорите ни за пенсиите предстоят. Те ще се проведат на коалиционния съвет. Имаме готовност както да продължим мярката с 50 лв., така и да направим предложения за преизчисляване на пенсиите с доходите от 2015 г.“, добави тя. 

Сачева изтъкна, че има два-три варианта, които се обсъждат, но кой ще се приеме е въпрос  на политическо решение. 

„Моето виждане като социален министър е, че е по-добре да направим преизчисление на пенсиите, като се запази справедливостта и структурата на пенсионния модел“, добави тя. 

„В момента даваме около 106 млн. за тези 50 лв. добавки. Това е около 1 милиард и 200 милиона лева годишно – със същата тази сума биха могли да бъдат преизчислени пенсиите на почти 1 милион и 100 хиляди български пенсионери, така че да се направи баланс между пенсиите на хората, които са се пенсионирали след 2015 г. и тези, които са се пенсионирали преди това“, обясни социалният министър. 

2 коментара
17 Септември 2020 13:27 | Ами нормално
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Когато видите "дебелият" сте готови и дупе да дадете! Къде бяхте до сега?! Хайде махайте се по-скоро!


18 Септември 2020 14:01 | Ще! Ще! Ще!
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Кога ЩЕ бъде това ЩЕ? "Още кон не яхнали и краката размахали". Първо да видим ЩЕ си завършите ли мандата! После като приемете бюджета ЩЕ видим какво и с колко ЩЕ повишите. Бързате да се похвалите, за да се усмири народа, та дано да спре да ви търси ОСТАВКА. МУТРИ ВЪН!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар