Урсула фон дер Лайен: Всички държави от ЕС ще получат ваксини едновременно 

30 октомври 2020 07:02   1 коментар   1495 прочита


  

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви важна новина, свързана с ваксините за коронавирис. Тя, разбира се, касае и България. 


Държавите от ЕС ще получат ваксини срещу Ковид-19 едновременно, съобщи Урсула фон дер Лайен след видеоконференцията на европейските държавни и правителствени ръководители. 

Тя добави, че до края на годината се очаква комисията да предложи общ формуляр за пътуващите, на чиято основа да бъдат проследявани заразените. По нейните думи 22 държави от ЕС до края на ноември ще разполагат с приложения за проследяване чрез мобилни устройства и настоя възможно най-бързо тези данни да бъдат свързани, пише Novini. bg. 

Фон дер Лайен призова за обмен в реално време на изчерпателни данни за развитието на епидемията в ЕС. Тя добави, че ще бъдат свиквани общи заседания на националните и на общоевропейските експерти за обмен на опит в борбата с новото заболяване, за да се избегнат противоречивите послания към гражданите. Председателят на ЕК настоя за по-скорошно взаимно признаване на резултатите от изследванията, както и за бързо изготвяне на националните планове за ваксиниране. 

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел отбеляза, че повечето държави в ЕС връщат ограниченията срещу разпространението на болестта. По неговите думи ЕС обсъжда уеднаквяване на условията за налагане на карантина. Мишел настоя за европейска стратегия за противодействие на дезинформацията за ваксините. 

 

1 коментар
30 Октомври 2020 17:16 | Стефанов Дем.
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Проследяване чрез мобилни устройства! Кой европеец щеше да го приеме при нормални условия? Явно управниците от Брюксел мечтаят по Оруел и просто използват вируса за постигането на целите си. Нали си спомняте как при стотина заразени общо блокираха България. Кому бе нужно? Разбира се са управниците. Това бе генерална репетиция за Блокиране на държавата по друг/най-вероятно политико-икономически/ повод. Та и сега така - първо ще поставят проследаващи устройства на заразени, ще изградят инфраструктурата и системата. Ей така, да я имат и за вбъдеще, ако се наложи. Защото човешката история е изградена от цикли на свобода и несвобода, на дамокрация и диктатура. Сетете се за какво ни готвят, защото механизмите за владеене на хората днес са на изчерпване.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар