Тръмп ще приеме Борисов в Белия дом на 25 ноември

09 ноември 2019 10:59   1 коментар   2160 прочита
Снимка: AP/БТА
Снимка: AP/БТА


Снимка: AP/БТА

Сред обсъжданите теми ще бъде "противодействието на зловредните влияния, застрашаващи суверенитета на България"

Президентът Доналд Тръмп ще приеме министър-председателя на Република България Бойко Борисов в Белия дом на 25 ноември 2019 г., като знак за силните и трайни отношения, които съществуват между нашите два народа.Това се казва в съобщение на посолството на САЩ в България.

Съединените щати и България са съюзници в НАТО и Президентът очаква да бъдат обсъдени начини за засилване на общите за двете страни интереси в областта на сигурността, особено за гарантиране на стабилността на Черноморския регион, улесняване на енергийната диверсификация и противодействието на зловредните влияния, застрашаващи суверенитета на България, се казва още в публикуваното във фейсбук съобщение.

Президентът Тръмп очаква посещението на министър-председателя Борисов и утвърждаването на връзките, които са в основата на двустранните ни отношения, заключава изявлението.

Преди месец, на 10 октомври, министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с държавния секретар на САЩ Майк Помпейо. Пресслужбата на Министерски съвет съобщи тогава, че двамата са обсъдили стратегическото партньорство между България и САЩ, което и според двамата е отлично и следва да продължи да се развива така и занапред. Помпейо е изтъкнал, че премиерът Бойко Борисов е направил много добри неща за България.

Държавният секретар на САЩ поздравил премиера Борисов за модернизацията в сферата на отбраната и за спазването на поетия ангажимент към НАТО - 2% от разходите от БВП да се отделят за този сектор. Помпейо дори казал, че българският министър-председател би могъл да окуражи колегите си в НАТО и Европа също да се ангажират със спазването на тази евроатлантическа цел. Майк Помпейо поздравил Борисов и за сериозната работа по отношение на диверсификацията в енергийната сфера.

източник: dnes.dir.bg

1 коментар
09 Ноември 2019 18:55 | новогражданин-Дупничанин
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

НА БОКО СА МУ КУПИЛИ ГОЛЕМИ НАКОЛЕНКИ ТА КАТО ВЛИЗА В БЕЛИЯ ДОМ ДА ВЛИЗА НА КОЛЕНЕ И ДА НЕ МУ СЕ ПРЕЦАКАТ КАПАЧКИТЕ. ТО ЩЕ Е КЛАНЯНИЯ ТО ЩЕ Е ПОКЛОНИ-БОКО ЩЕ Е КАТО ЯПОНЕЦ. СЛЕД ТОВА ОБЕЩАНИЕ ОТ ПАЛЯЧОТО ТРЪМП ЗА ОЩЕ 4 ГОДИНИ УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар