Тръмп се закани скоро да отвори икономиката на САЩ, дори и на цената на смърт

24 март 2020 07:17   1 коментар   3707 прочита


 Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че е готов да поднови работата на американската икономика до няколко седмици, а не месеци, дори и починалите от коронавируса да продължават да се увеличават, съобщават световни агенции. На брифинг в Белия дом американският лидер отново отказа да потвърди, че ще се вслуша в съветите на здравните власти, ако го посъветват да остави рестриктивните мерки в сила, дори и на цената на голямо свиване на икономиката.

В края на 15-дневния период ние ще вземем решение по кой път искаме да поемем "Ще видим какво ще се случи", отбеляза той. Представители на Белия дом обявиха, че Ню Йорк сити, Ню Джърси и Лонг Айланд са местата с най-много нови случаи на коронавирус. Вчера САЩ потвърдиха повече от 100 починали - за първи път за един ден са починали 100 и над 100 души. Общо в страната има 557 починали и около 44 000 потвърдени случая.

Но по време на изявлението си Тръмп се съсредоточи върху щати с по-малко случаи като Небраска, Айова и Айдахо. Държавният глава е категоричен, че е възможно най-скоро икономиката на страната отново да заработи. "Нашата държава не е изградена да бъде затваряна. Това не е страна, която е построена за това", категоричен той.

По време на брифинга представители на Белия дом похвалиха американците за саможертвата да останат по домовете си, като се има предвид наложените 15-дневни ограничения. Доналд Тръмп очаква животът да се върне към нормалния си ритъм много скоро, много по-скоро от три или четири месеца.

Запитан дали има предвид, че икономиката ще заработи до седмици или месеци, Тръмп отговори: "Не очаквам месеци, мога да ви кажа това". По последни данни на Световната здравна организация по света има над 334 000 потвърдени случаи, а починалите са близо 15 000. Регистрирани са случаи в 189 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 381 000 случаи и над 16 500 починали в 168 държави./нюз бг /

1 коментар
24 Март 2020 19:31 | ?
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

А дали всички са починали от вируса, никой не може да е сигурен 100%.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар