Тръмп: Кризата с коронавируса е по-лоша от Пърл Харбър и атентатите на 11  

07 май 2020 07:44   2 коментара   2811 прочита


Кризата с новия коронавирус е по-лоша от японското нападение срещу Пърл Харбър и атентатите на 11 септември, заяви днес президентът на САЩ Доналд Тръмп, цитиран от Франс прес и ДПА. 

 
"Това е по-лошо от Пърл Харбър. Това е по-лошо от Световния търговски център", каза Тръмп в Овалния кабинет в Белия дом. 

Той имаше предвид изненадващата японска атака срещу американската военноморска база на Хавайските острови на 7 декември 1941 г., при която са били убити 2400 човека, и терористичните актове в САЩ на 11 септември 2011 г., взели близо 3000 жертви, предава БТА. 

"Никога не е имало нападение от подобен характер. И коронавирусът не трябваше никога да идва в Съединените щати", каза американският президент и потвърди желанието си да "отвори отново страната". 

Тръмп отново хвърли вината за пандемията върху Китай. 

"Вирусът трябваше да бъде спрян в Китай. Той трябваше да бъде спрян направо в източника, но това не стана", каза той. 

Президентът на САЩ обяви, че в крайна сметка няма да закрие работната група към Белия дом за коронавируса, а ще я реорганизира. 


"Не бях осъзнал колко популярна е кризисната клетка", каза той и допусна, че до понеделник в екипа може да бъдат включени още двама-трима души. 

Съединените щати са най-тежко засегнатата от новия коронавирус страна в света. Починалите в страната вече са 73 497 от общо 1 248 849 регистрирани заразени. Novini bg 

2 коментара
07 Май 2020 16:46 | ������.
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ДРЕМИ ТИ НА ПОЛОВЕРО, ЗА НАС БЕДНИТЕ Е ОПАСНО,


07 Май 2020 18:10 | ДЯВОЛА ОТ НЕБЕТО
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ДАНО ВИ НАТРЪШКА ВСИЧКИТЕ ИЗРОДИ -НО НИТО ЕДИН ОБИКНАВЕН АМЕРИКАНЕЦ САМО ВАС БОГОПОМАЗАНИТЕ-СОРОС, РОКФЕЛЕР, ТЕЗИ С ЧИПОВЕТЕ И ВСИЧКИ РЕПТИЛИ И ТАМ КАКТО СЕ НАРИЧАТ, ДАНО НЕ ОСТАНЕ НИТО ЕДИН ЖИВ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар